KRAS | Denk het niet

De mannen van Denk hadden een slecht idee. Ze herkenden het eerst niet, dachten dat het een goed idee was. Maar toen ze even iets dieper nadachten beseften ze alsnog dat het een slecht idee was en lieten het verder rusten. Kous af. Tot een journalist er lucht van kreeg en dacht: hé, hier zou best nog eens een relletje in kunnen zitten.

En verrek, het zat erin. De mannen van Denk kregen namelijk opnieuw een slecht idee. Deze keer zagen ze er niet op tijd van af. Ze begonnen de journalist tegen te werken. Zieken, zuigen, beetje boos doen, enfin, van die dingen waarin je als moslimpoliticus alhier toch net een stukje minder gelijk bent dan je witte collega’s. Gelukkig pakte het relletje daardoor voor iedereen gunstig uit: journalist boos wegens intimidatie, Denkmannen boos wegens uitlokking. Toch weer een uurtje televisie gevuld. Maar ik vroeg me wel af wat we hier nu met z’n allen mee waren opgeschoten.

 1. 2

  De voormannen van allochtonenpartij Denk worden weer oneerlijk afgeserveerd door de boze witte Nederlanders. Nu zelfs ook op Sargasso. Zie je wel die linkse partijen doen niets voor ze. Een eigen partij, met mensen uit de eigen groep!

 2. 3

  Ik zag het gedoe bij Jinek. Ik had ook een beetje nikserig gevoel. Jinek was een beetje te veel van de inquisitie, want Denk nam uitdrukkelijk afstand van een slecht idee.
  Dat Denk zich niet liet overlopen, vond ik wel weer grappig. Maar het gedoe: mag het ergens over gaan?
  Ook leuk: Baudet die nadenkt over een vraag. Dat vindt de voorzitter niet goed, stel je voor als iedereen zich eerst bezint en daarna pas antwoordt. Het is een braakmiddel, maar hij had wel gelijk.

 3. 8

  De lijst van wangedrag van Denk is onderhand zo lang dat ik me afvraag wat de bijdrage van deze louche partij is aan de emancipatie van moslims. Voor niet-aanhangers van Erdogan is Denk sowieso een ramp.

 4. 11

  @10: Denk valt een boel te verwijten, maar zeker niet in dit geval. Al hadden ze er tshirts, wc-papier en beddengoed van gedrukt, de zin waar het allemaal om draait, is feitelijk juist.
  Hypocriet links en hypocriet rechts vallen over een hypocriete rechtse partij die zich als links afficheert, maar die in dit geval, al dan niet opzettelijk c.q publiekelijk, de spijker op de kop heeft geslagen.

 5. 13

  hé, hier zou best nog eens een relletje in kunnen zitten.

  De rubriek ‘Kras’ die anderen verwijt dat zij uit zijn op een relletje. Ok.

  enfin, van die dingen waarin je als moslimpoliticus alhier toch net een stukje minder gelijk bent dan je witte collega’s.

  ‘Witte’ collega’s zoals Dick Schoof?