KRAS | Burgemeester

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten

Iemand had bedacht dat de burgemeester een uitstekende kandidaat zou zijn om het zinkende schip van zijn partij in Den Haag drijvende te houden. Daar had de burgemeester uiteraard geen trek in, want hij zat goed in Rotterdam, maar hij kon natuurlijk ook niet direct ‘bekijk het maar met je k*tbaan’ roepen, want dat zou getuigen van dédain voor de partijtop en hij wilde natuurlijk ooit nog wel eens de baas van Nederland worden.

Dus begon de burgemeester te draaien. Niet nee zeggen, ook niet ja, mitsen en maren opwerpen, onmogelijke voorwaarden stellen. Net zo lang tot zijn partijgenoten hun aandacht uit zichzelf naar elders zouden verleggen en hij de coulissen in kon glippen. Vanochtend stond in de krant dat definitief niet in de race is. Ik dacht: die Aboutaleb, die komt er wel.

Reacties (2)

#1 Emile M

Na de week van Boris ben ik ook wel weer even klaar met burgemeesters als beoogd premier.

  • Volgende discussie
#2 Lutine

Vanochtend stond in de krant dat definitief niet in de race is. Ik dacht: die Aboutaleb, die komt er wel.

Definitief is nooit definitief in de politiek. Aboutaleb heeft gelijk dat hij niet mee doet aan een of andere lijsttrekkersrace. Voor zo’ n functie wordt je gevráágd. En anders is burgemeester zijn van R’dam ook een mooi beroep.

Verstandige man die Ahmed. De enige die de PvdA-kar uit de bagger kan trekken en de populisten van zowel de SP als de PVV naar zich kan toe trekken is Ahmed! En het lesje Cohen heeft hij ook tot zich genomen.

Ja, hij komt er wel….

  • Vorige discussie