KRAS | Andermans leed

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Vrienden van mij zijn onlangs in Sint-Petersburg geweest. Hadden zij daarover vooraf in overleg moeten treden met de nabestaanden van MH-17? Die vraag borrelde in me op toen ik vanochtend in de krant las dat sommige nabestaanden de KNVB verweten zich stil te houden over de kwalificatierondes voor het WK in Rusland (waar we vermoedelijk niet eens heengaan, gezien de spelprestaties). Dat zou niet goed zijn voor hun rouwverwerking.

Nu is het niet aan mij om andermans leed te relativeren en een WK in een maffiastaat is ook niet zo’n heel tof idee, maar hoe ver moet je de netten van je verdriet uitwerpen? Er waren ook nabestaanden die het wilden laten lopen, las ik. Niet om de KNVB te ontzien, maar zichzelf.

0

Reacties (7)

#1 frankw

Vier jaar later is het WK in Quatar. In elk stadion waar wordt gespeeld zijn er honderden doden gevallen bij de bouw. Slaven die zijn afgebeuld ter eer en meerdere glorie van een paar mannetjes die moeten laten zien dat hun pik groter is dan de rest. Als dat WK doorgaat is dat voor mij het einde en hoef ik de rest van mijn leven niets meer met voetbal te maken te hebben, hoe geinig ik het spelletje ook vind.

 • Volgende discussie
#2 Grûtte Pier

En wat precies ook alweer had Rusland te maken met de MH17 crash?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 beugwant

@1: QfT. En ik wil de plusjes terug.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

@2: Vragen naar de bekende weg?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Prediker

@2 De MH17 is neergehaald met een BUK-systeem. Er zijn tal van stevige aanwijzingen dat dit BUK-systeem in handen was van de rebellen en min of meer zelfstandig opereerde (dus buiten het Russische satellietnetwerk om).

Zo juichten de rebellen eerder die ochtend dat ze een militair vrachtvliegtuig hadden neergehaald; en is er een woordenwisseling onderschept tussen een rebellencommandant en diens ondergeschikte, waarop beiden al vloekend beseften dat ze een personenvliegtuig hadden neergeschoten.

Hoe komen die rebellen aan die BUK-systemen? Die hebben ze naar alle waarschijnlijkheid van Rusland te leen gekregen, met ‘groene bedieningsmannetjes’ en al. Volslagen onverantwoord, want je kunt van te voren op je vingers natellen dat dit soort ongelukken kunnen gebeuren.

Dus dát heeft Rusland met de uit de lucht geschoten MH17 te maken. O, en het gegeven dat de Russische overheid haar betrokkenheid bij die Oekraïense ‘burgeroorlog’ schimmig willen houden, dus hardnekkig blijft ontkennen en haar best doet allerlei desinformatie te verspreiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Grûtte Pier

Overal waar ook maar vallen in oorlogen onschuldige burgerslachtoffers. Zo vallen er USA bommen op ziekenhuizen en ambassades, Iran Air Flight 655, vermoord Nederland ea een miljoen onschuldige Iraki burgers…

Dit alles weerhoudt echt niemand om allerlei wapensystemen aan wie ook maar te leveren. Dagelijks zijn tientallen nieuwe filmpjes te zien op liveleak waar al Nusra met CIA geleverde TOW raketten schiet. Eind mei 2013 heeft Nederland, samen met de EU, het wapenembargo tegen Syrië opgeheven om onthoofd-debielen te bewapenen. Nogal flauw om dit particulier Rusland aan te wrijven.

Rebellen zijn geen Rusland!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Grûtte Pier

Daarbij, passagiersvliegtuigen uit de lucht knallen is best wel oké.

William C. Rogers heeft ervoor een mooie onderscheiding gekregen:
“for exceptionally meritorious conduct in the performance of outstanding service as commanding officer … from April 1987 to May 1989.”

https://en.m.wikipedia.org/wiki/William_C._Rogers_III

 • Vorige discussie