1. 1

  Las ik het goed dat Bahrein sjiitisch is? Dan zit het waarschijnlijk voornamelijk daarin dat Iran en Bahrein vriendjes zijn.
  Een grote schande is natuurlijk altijd het beperken van persvrijheid, waar ook ter wereld.

 2. 2

  @1: het ligt wat problematischer: De bevolking is in meerderheid sjiitisch, maar de sjeikelijke familie (en iedereen die daar een belangrijke functie heeft) is soennitisch. Desondanks kan ik me voorstellen dat de sjeik er niet op zit te wachten dat er nog meer onrust onder de bevolking komt, want er wordt al enigszins gemord over de vorm van “democratie” die de sjeik bedacht heeft.

 3. 5

  @3: Je weet nooit of de Bahreini op gekke ideeën kunnen komen, als ze horen dat in hun buurland gewerkt wordt aan meer democratie. In Bahrein is het namelijk gewoonte dat de Sjeik zijn familieleden als ministers en 1e Kamerleden aanstelt om ze van de straat te houden (het helpt ook wel een beetje met zijn favoriete beleid doordrukken). Misschien dat democratisch gekozen volksvertegenwoordigers die baantjes niet voor zijn familie reserveren, als ze het voor het zeggen krijgen.

 4. 6

  @mescaline, ik geloof in democratie, vrijheid, en gelijke rechten voor iedereen, dat mag jij teletubbyland vinden

  @bismarck, ik weet hoe het in bahrein werkt, zo werkt het in vrijwel alle arabische landen maar als jij het je kan voorstellen conformeer jij jezelf daarmee en dat vertik ik

 5. 8

  @mesc, heeft niets met een roze wolk te maken, als iedereen er van uit gaat dat dingen nou eenmaal zo zijn veranderd er nooit wat en blijf je hangen in fatalisme

 6. 9

  AANPLAKZUIL EN SPREEKBUIS TE HUUR! ACCEPTEERT ALLE WOORDEN UIT HET TELETUBBY-WOORDENBOEK!!!! IN ALLE CONTEXTEN!!! MET ALLE EXTENSIES!! ALLE DEMOCRATISCHE CERTIFICATEN AANWEZIG!!!

 7. 11

  Ik dacht niet dat Bismarck defaitistisch is, kruip in de huid van de ander, in dit geval sheikh van Bahrein, en je snapt waarom autoriteiten dingen doen of laten.
  Dit heeft verder niets te maken met hoe een bevolking zal gaan reageren.

 8. 13

  Wat #11 zegt. Het zegt ook alles over de mate van vrijheid van meningsuiting in Bahrein, dat als liberaal bekend staat.

  -middelbare school, >20 jaar gelee-

 9. 15

  @8: “als jij het je kan voorstellen conformeer jij jezelf daarmee”

  Zo die gedachtenkronkel kan ik niet me dan weer niet voorstellen. Als ik me kan voorstellen dat de sjeik iets niet ziet zitten, conformeer ik me met de sjeik, dan wel zijn gewenste toestand?

  Ik kan me ook goed voorstellen dat iemand een miljoen wil stelen, conformeer ik me nu met criminaliteit?