KORT | Leegte

OPINIE - Hoe on-ge-lo-fe-lijk stom kun je zijn, met je partijgenoot aan de telefoon bespreken hoe je de burger aan het lijntje houdt, terwijl iedereen mee kan luisteren en sociale media alomtegenwoordig zijn. Nomen is in dit geval wel héél erg omen.

En het wordt nog erger: je biedt je excuses aan. Nee, niet voor het feit dat je de benadeelde burger in de maling neemt, niet voor het feit dat je de ergst denkbare vooroordelen over politici meer dan bevestigd hebt, maar voor het feit dat je daarover een publiek telefoontje hebt gepleegd, voor het feit dat je betrapt bent dus, als de eerste de beste crimineel.

En dan nóg kan het erger: wíj zijn het namelijk die op deze man gestemd hebben, en op de partijgenoten waarmee hij over het beleid inzake gaswinning in Groningen telefonisch overleg plegen moest.

Ostracisme anyone?

 1. 1

  Hohoho, ik heb niet op de VVD gestemd en al zeker niet op deze meneer Leegte.

  Hij zat op een vol balkon te bellen. Dus met mensen op centimeters afstand van je.

 2. 2

  Wat ik nog verbazingwekkender vind: in de haagse kaasstolp gaf dit geen enkel rumoer. Ik vermoed dat als Rutte bij de eerstkomende persconferentie zegt dat-ie de boel heeft opgelicht, dat alle aanwezigen braaf ‘ja, ja’ zullen knikken en doorgaan met waar ze mee bezig waren.

  Sufgeneukt volk. Sufgeneukte journalisten. ‘Ze’ hoeven geen fluoride in de waterleiding te doen want het gepeupel is al meegaand genoeg uit zichzelf. :’)

 3. 3

  De mensen zijn allemaal bezig met hard werken, gronk.
  Dat komt omdat we allemaal worden uitgekotst door de pyramide en slaaf worden gehouden, of dat nou door pooiers of door hypotheken is.
  Die mensen hebben geen tijd om zich druk te maken over iets wat in vergelijking met alle andere erge dingen mineur schandalig is. Ik zie het al voor mij.
  Al die hardwerkende hoeren die op straat schreeuwen: “weg met de Leegte, denk aan al die arme Groningers, die heus best schrikken van zo’ n aardbeving.”

 4. 4

  @3: dat mensen met een baan niet meteen op de barricaden staan bij dit nieuws kan ik me nog wel voorstellen. Maar dat zo’n beetje alle journalisten collectief besluiten dat dit ‘geen nieuws’ is, da’s ergens best raar.

 5. 6

  Journalisten. Bedoel je journalisten of de mensen die overschrijven
  in andere woorden wat er op de telex van het persbureau staat.
  Wat ze willen dat je vindt. Wilders Wilders Wilders. Iets anders komt er niet meer binnen daar. Die mediabedrijven nemen niet voor niets alleen nog stagiairs aan. Die schrijven lekker klakkeloos. Journalist is niet voor niets een gevaarlijk beroep. Goede journalisten worden uitgespuugd.

 6. 8

  Ik ben geen fan van Leegte en van hoe er met de gaswinning in Groningen wordt omgegaan, maar come on, wat een gespeelde verbazing. Iedereen weet hoe de worstjes gemaakt worden. Opschudding (haha) om niets nieuws.

 7. 9

  Als de VVD een beetje een kerel was dan zouden ze naar die groningers gaan en zeggen, kom op, big deal, ben je wel eens gaan rondkijken in je eigen stadje wat er allemaal aan ergere misstanden zijn. Heb je die rattenplaag in de kerkstraat wel gezien.

 8. 11

  [email protected], nou hoe de worstjes gemaakt worden? Kan het me niet voorstellen dat je als volksvertegenwoordiger zo spreekt over de provincie en zijn mensen die er wonen. Ik zou gek worden als ik constant scheuren in mijn muur of plafond zou hebben. Het is toch geen hogeschool om je te verplaatsen in deze mensen?

 9. 12

  @11 nou als overlevende van de aarbeving van 5.5 in 1994 in Roermond, durf ik te zeggen dat het leed waar je van lijdt meer de angst die je ervan krijgt, dat er nog een komt, dat het erger is. Maar dat zit in je hoofd. Daarom is t wel jammer dat die leegte zijn meerderwaardigheid zo ventileert. Dat helpt zeker niet tegen angst.