Basisfeiten over Iran’s atoomprogramma

Kort en goed: er is geen bewijs dat Iran op het punt staat een kernbom te ontwikkelen. Dat is propaganda in een geopolitiek spel. Dat u het even weet.

Via Informed Comment (Juan Cole)

Reacties (7)

#1 Joost

Ik zie nou niet echt argumenten in dit filmpje waarom Iran wel of niet atoomwapens zou hebben.

#2 objectief

Dat dat bewijs er niet is ligt voor de hand.
Nadat het westen drie keer de Iraanse democratie omver heeft gegooid, en er westerse zetbazen plaatste, is Iran niet van plan dat nog een vierde keer te laten gebeuren.

Het kan dus heel goed zijn dat ze een kernbom ontwikkelen, dat gebeurt dan diep onder de grond, onder rotsen, op atoombomvrije plekken.
Maar er is geen bewijs dat Iran dat aan het doen is.

Rond 1990 raakten er in de Ukraine een 100 kernwapens zoek, boze tongen, uiteraard, beweren dat die naar Iran gingen, en dat ze daar tot 2005 bezig zijn geweest de sloten open te krijgen.
En zo vraag ik me wel eens af of Iran een atomaire aanval wil, om dan moreel gerechtvaardigd atomair terug te kunnen slaan.
Iran heeft gigantische ondergrondse, beter gezegd onderrotse, installaties, verder is het land geen volgebouwde postzegel, zoals Israel.

#3 Joost

Rond 1990 raakten er in de Ukraine een 100 kernwapens zoek, boze tongen, uiteraard, beweren dat die naar Iran gingen, en dat ze daar tot 2005 bezig zijn geweest de sloten open te krijgen.

@objectief, graag bronnen.

#4 Niet JeZus

Geef Iran eens ongelijk als ze zich op Amerikaanse agressie voorbereiden:

#5 gbh

On the nuclear issue, Cole wrote in 2007 that “Iran is a good ten years away from having a bomb.”

Weer typisch prediker; selectief shoppen.

#6 objectief

@3:
Helaas, bron niet meer te vinden.
Ik sla niet alles op.

#7 gbh

@1: Niet zo negatief @Joost, als Colin Powell zulke harde basisfeiten had gehad had Irak vol met massa vernietigingswapens gelegen. Ik heb echt zelden zo’n overtuigende argumentatie gezien, echt klasse!

@Niet Jezus, bedankt voor de tip, zie die vlaggetjes overal op de wereld en zelfs ik ben compleet omsingeld. Ga maar vast een schuilkelder graven en flink hamsteren want volgens mij hangen de B-52’s al in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*