1. 1

  Heeft iemand verstand hiervan? Heeft dit iets te maken met die andere aardscheerder die vandaag langskomt of is het toeval? Of een grote hoax?

 2. 4

  @1: Als het dezelfde was geweest, was er wel meer aan de hand geweest. Daarnaast komt die “langsscheerder” toch niet bepaald zo dichtbij dat ie de atmosfeer zou bereiken (om niet te zeggen zo belachelijk ver weg, namelijk zevenentwintigduizend kilometer, dat “langsscheerder” een idiote term ervoor is) en bovendien pas vanavond langs.

 3. 7

  @6: Ja en het is nog geen procent van de afstand tussen de aarde en de zon. Je kan het wel relativeren, maar in absolute termen is 27.000 kilometer toch gewoon heel erg ver ernaast (er hadden nog ruim twee aardes tussen de aarde en de meteoriet gepast). En dat is toch echt waar het om gaat in het rampenverhaal dat iedereen zo graag hoort.

 4. 8

  Nee @7 27000 km is heel erg dichtbij, dat is ter hoogte van de MEO en ver binnen de GEO.
  Is er bij de berekening van de baan van 1012 DA14 ook rekening gehouden met afbuiging door het gravitatieveld van de maan?

  Maar ondertussen weten we van de Russische Meteoor van 10 ton 10-20 m dat hoogstwaarschijnlijk geen gesteente de aarde heeft geraakt, alle schade is afkomstig van de schokgolf agv de explosie.
  Waanlink?
  Hoeveel meteoren liggen er verder nog vanaf de zon onzichtbaar op inslagkoers met de aarde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren