Galloway over idolisering Thatcher in Lagerhuis

George Galloway mag dan een ultralinkse schuinsmarcheerder zijn die met iedere foute club en dictator in bed stapt zolang die maar out of vogue is bij de Britse en Amerikaanse imperialistische machtsmachines, maar één ding moet je ‘m nageven: hij weet de bestaande orde verbaal flink op hun falie te geven.

Aan de orde is of het wekelijkse vragenuurtje aan de premier nu wel of niet moet doorgaan in verband met de begrafenis van Margaret Thatcher. Galloway betoogt dat de Tories nu eens moeten ophouden te doen alsof Thatcher een staatsvrouw was van het kaliber van Churchill, laat staan te denken dat ze daar het staatsapparaat voor mogen misbruiken.

Hoe hij dat brengt, de ruimte die hij daarvoor krijgt, en hoe die bal vervolgens wordt opgepikt door Labour MP Dennis Skinner, daar kan ons parlement nog een puntje aan zuigen.

Vijfenveertig minuten retorisch spektakel, waar vindt je dat nog? In het Britse Lagerhuis dus.

Reacties (3)

#1 Bismarck

Die Galloway heeft wel dezelfde irritante eigenschap als Wilders om op onlogische plaatsen midden in de zin te pauzeren. Dat komt wat mij betreft het luistergenot niet ten goede.

#2 HansR

Ik vond Glenda Jackson inspirerender.

#3 objectief

Galloway is voor mij één van de weinige Britten die de waarheid zegt.
Verder gaat de vergelijking Thatcher Churchill wel degelijk op, Churchill richtte het Britse rijk te gronde, door achter Roosevelt aan te hobbelen, Thatcher vernietigde het sociale UK.
Wat Churchill deed, en waarom, wordt uitstekend uitgelegd door de Britse prof Charmley.
John Charmley, ‘Churchill, The end of glory, A political biography’, London 1993
John Charmley,’Churchill’s Grand Alliance, A provocative reassessment of the “Special relationship” between England and the U.S. from 1940 to 1957’, 1995, London

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*