De enige Republikein waar Bill Maher op zou kunnen stemmen

INTERVIEW - Afgelopen vrijdag was de eigenzinnige, libertarische senator uit Kentucky en mogelijke presidentskandidaat voor de Republikeinen in 2016, Rand Paul, te gast bij Real Time van Bill Maher. Waarom hebben we zo’n talkshow niet op de Nederlandse buis in plaats van die rellerige waan van de dag televisie als Pauw, maar dat terzijde.

Rand Paul, volgens Time ’the most intresting man in politics’, is de enige Republikein waar Bill Maher op zou kunnen stemmen vanwege de libertarische standpunten van Paul tegen de ‘war on drugs’, de militairistische buitenlandse politiek van de VS en niet te vergeten de spionagepraktijken van de NSA. Maher is om die redenen niet zo’n fan van de favoriet voor het presidentschap, Hillary Clinton, de beschermheilige van de status quo.

Reacties (8)

#1 kevin

Democratische hawk Hillary is nog altijd te verkiezen boven Republikeinse dove Paul. Inkomensongelijkheid is nog altijd een groter probleem dan het militarisme of het drugsbeleid, ook al zijn die laatste ook verschrikkelijk.

#2 Vipsania Agrippina maior

Ik denk ook wel eens dat, mocht ik stemrecht in Amerika hebben, op Paul zou stemmen, maar er moet een addertje onder het gras zitten.

Ik betwijfel overigens of inkomensongelijkheid zoveel minder zal worden onder Mrs.Clinton. Dan pak ik toch liever de democratische betonrot drugsbeleid/NSA/militarisme aan.

#3 kevin

@2

Ik betwijfel overigens of inkomensongelijkheid zoveel minder zal worden onder Mrs.Clinton.

Ik ook, maar ik twijfel niet of onder Paul de inkomensongelijkheid gigantisch zal toenemen… Dat zal het.

#4 Prediker

@1/@3 De kans dat Rand Paul de republikeinse voorverkiezingen wint lijkt me nihil. Laat staan dat hij de presidentsverkiezingen zelf wint, want daarvoor staan zijn ideeën te haaks op grote delen van de bevolking.

Hoe dan ook, het echte probleem is niet Hillary of Rand Paul, het echte probleem is de verslaving van Amerikaanse politici aan campagnedonoren, waardoor de politiek achter de schermen bepaald wordt door grote geldschieters: bedrijven en miljardairs.

#5 Krekel

Hij maakt inderdaad 0 kans om ooit tot president te worden gekozen, de belangen qua buitenlandbeleid zijn gewoon te groot om door hem of welke andere (semi-)isolationistische kandidaat dan ook te laten versjteren.

Maar wel goed dat-ie de gevangenispopulatie op de agenda zet. 2,2 miljoen mensen opgesloten momenteel (dat is meer dan er in de ‘openluchtgevangenis’ Gazastrook wonen) en de meeste wegens niet-gewelddadige, drugsgerelateerde misdaden.

#6 Vipsania Agrippina maior

Overigens denk ik ook dat de kans miniem is dat hij kandidaat zal worden. Daarvoor is hij teveel een buitenstaander in die partij en gaat hij teveel tegen belangen in die ook bij de Democraten een centrale plek bezitten (zeg maar het ouderwetse militair-industriële complex met al zijn vertakkingen: War on Drugs, NSA, gevangenissen, bankwezen.) Stiekem zou ik toch graag zien hoe het land er uit zou zien onder zijn presidentschap (of het gewoonweg nog wat uitmaakt ook).

#7 Dehnus

Nou Bill Maher is ook een rellerig vaak niet echt geïnformeerd typetje hoor. Die heeft ook moment dat je hem wel achter het behang wilt plakken omdat hij zijn mening dik opdringt. Bijvoorbeeld als een Oliver Stone iets probeert duidelijk te maken en meneer er gewoon doorheen schreeuwt. Of een Republikein wel netjes probeert iets uit te leggen en meneer er met 3 personen boven op klapt

Hij maakt ook mensen behoorlijk belachelijk soms die eigenlijk helemaal niet zo raar zijn, soms op een manier waarin hij zichzelf behoorlijk dom te kijk zet in kennis van andere culturen en landen.

Mag het wel graag kijken, maar ik kan niet zeggen dat het een verbetering is van het “opinie programma”.

#8 Krekel

Rand Paul heeft een stemming over hervormingen van de NSA genekt en zijn libertarische achterban voelt zich verraden. (Paul zegt zelf dat hij ‘nee’ heeft gestemd omdat de hervormingen hem niet ver genoeg gingen, maar niemand trapt erin.) Idealen, kortom, die op de drempel van de macht verdwijnen als sneeuw onder de zon.

Het lijkt er dus op dat hij wél kans maakt om president te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*