Chris Hedges over de verwoesting van de VS

FILMPJE - Terwijl de zwarte bevolking in Amerikaanse steden als Baltimore opstaat tegen het politiegeweld en de rechteloze positie waarin deze bevolkingsgroep zich bevindt, is het de moeite waard het plaatje iets breder te trekken en te zien welke verwoesting ongebreideld kapitalisme uitlokt in Amerikaanse gemeenschappen, zwart én blank.

In 2012 bevroeg Bill Moyers journalist Chris Hedges over diens samenwerking met tekenaar Joe Sacco over de gevolgen van het kapitalisme voor de Amerikaanse regio’s waar het huishoudt.

Ze maakten een boek over wat ze aantroffen: Days of Destruction, Days of Revolt (2012).

It ain’t a pretty picture.

  1. 2

    Is het nu ultiem cynisme om de enige link (afgezien van de waanlink zelf) in dit stukje een link te laten zijn naar een toko waar Sargasso ook een deel van krijgt? Zelfs in een stukje over ‘ongebreideld kapitalisme’ viert kapitalisme hoogtij.

  2. 4

    @2, @3: scherp opgemerkt, maar niet meer dan dat.
    Onze maatschappij is helaas tot in de haarvaten doordrenkt van kapitalisme. Zelfs als je het daar heel erg mee oneens bent, is het niet mogelijk om je er volledig aan te onttrekken. Je kunt het systeem alleen van binnenuit bestrijden omdat er redelijkerwijs geen functioneren buiten het systeem mogelijk is.
    Het zou volgens mij schijnheilig en zinloos zijn om dat ene linkje naar bol.com hier te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren