1. 3

  Peter d’Hamecourt, Steph Vaessen, Nicole le Fever, Eddo Rosenthal zijn ware gronikeurs.

  Mustapha Oukbih is een kruiperige schijtebroek en Wouter Kurpershoek vederlicht.

 2. 5

  Ik vermoed dat Larie probeert te vertellen, dat alle journalisten in het oostblok sensatiekloppers zijn en dat we de snaveltjes toe en oogjes dicht moeten doen.

 3. 12

  Persoonlijk, lijkt het mij nooit slim om in de frontlinie van een verboden demonstratie in Rusland te gaan staan. Daar sta je dan met je perskaart en fototoestel. Alsof de Russische ME dan om je heen zal lopen. De conclusies van Rusland als het beknotten van vrijheden en terug naar tsaritenstaat zijn dan alweer snel gemaakt.

  Spreekt Reiding trouwens Russisch ?

 4. 16

  @12: Naja, van de andere kant als je de rest van de berichtgeving leest, stemt dat ook tot weinig vrolijkheid. Blijkbaar is demonstratierecht aldaar geen gegeven. Dat gevoegd bij wat er nog meer uit de oude SU aan berichten deze kant op komt, nuanceert toch behoorlijk de “overwinning van de democratie” die momenteel zou hoogvieren.

 5. 17

  Bismarck,

  Mijn voornaamste punt is dat op het moment dat er ‘ergens in Rusland een relletje onstaat’ de Westerse aanwezige journalisten vervolgens op het aambeeld gaan slaan dat allemaal ten koste gaat van zo zwaar bevochten democratie in Rusland. Alsof de persvrijheid opnieuw ten graven wordt gedragen. In Rusland is het echt geen probleem om een krantje te vinden waar Putin er van langs krijgt.

  ‘ dat demonstratierecht geen geven is mij niet helemaal duidelijk geworden uit het artikel. ‘ Staan sovjet-omaatjes, met een foto’s van Stalin, niet dagelijks op Nevski Prospekt te protesteren hoe fout het Kapitalimse wel niet is ?

  @Olaf,
  Handig dat Russisch, niet waar?

  @Chinaman,
  Handig dat Russisch, maar is het Chinees voor U niet te preferen?

 6. 18

  @17: Das niet echt tegen Putin he? Die is eerder weer op de weg terug naar de SU. En gazetjes is leuk, maar TV-stations?

 7. 19

  @salonsocialist – dat Russisch is verdraaid handig! Vooral in Rusland!

  Wat ‘ergens in Rusland een relletje’ betreft – dat lijkt me op dit moment de meest interessante trent om te volgen. Het consortium onder leiding van Kasparov en Kasianov streek neer in Novgorod, en het lijkt me niet meer dan logisch dat de pers daarbij aanwezig is. Toch?

  En wat gazetjes, daar zijn er hier zoveel van!

 8. 20

  – 19 Olaf Koens,

  1. Niet alleen in Rusland is dat Russisch verdomde handig ,maar feitelijk in de GOS met uitzonderingen van enkele steden. Ach, de oude generatie zonder problemen hoor dat Russisch.

  Zeker vind ik het mij logisch dat er pers bij een demonstratie aanwezig is. Om dan vervolgens in de frontlinie klappen te vangen in een verboden demonstratie getuigt mijnsinziens niet van nogal naieve instelling ten aanzien van de russisch sterke arm.

  @ 18.

  De gazetjes zijn inderdaad leuk ,maar de tv stations ?
  Inderdaad zeg jij het maar. De weg terug naar de SU, is werkelijk het zo erg geworden met Russische TV zenders. Zijn werkelijk alle kritische programma’s opgeheven? Ik hoor het graag van je.

 9. 21

  @20: Mijn russisch haalt het niet bij dat van anderen hier en ik heb geen schotel om russische zenders op te vangen. Ik ben dus net zo benieuwd. Uiteraard kunnen de media ons voorliegen, maar in het nieuws hoor je altijd dat kritische TV- en radiostations worden gesloten.