Kabinet: Homoseksueel zijn is slecht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De enige toegestane manier om samen te wonen is getrouwd, abortus is ten allen tijden verboden, net als euthanasie. Feminisme is gevaarlijk.

Vreemd. Dit zijn toch niet écht de standpunten van ons kabinet? Op bijna elk van de hierboven genoemde punt is de stellingname van Nederland anders, en ik heb geen enkel wetsvoorstel gezien dat dit soort wetgeving hier zou introduceren. Het zou geen schijn van kans maken.

Waarom verleent onze regering dan wel een officieuze goedkeuring aan deze standpunten, in de persoon van onze minister van Jeugd en Gezin, Rouvoet, die met een ‘welkomstboodschap (.pdf)‘ op video de opening zal verzorgen van het ‘World Congress of Families‘? Dit is een naar Nederlandse begrippen nogal radicaal congres dat alle vormen van homoseksualiteit, ongetrouwd samenwonen, abortus, euthanasie en feminisme afkeurt.

Nu kan ik best geloven dat minister Rouvoet het als lid van de ChristenUnie eens is met een groot deel van de standpunten van de gemiddelde congresganger. Maar als minister hoort hij de positie van het kabinet uit te dragen, en niet dat van zijn partij. Het CDA en vooral de PvdA kunnen zich hoogstwaarschijnlijk niet kunnen vinden in de rabiate stellingnames van de organisatoren van het congres, om over een zeer grote meerderheid van de Nederlandse bevolking nog maar te zwijgen.

De minister hoort zich dan ook verre te houden van dit soort erg omstreden evenementen. Tenzij hij morgen in zijn opening natuurlijk een flink kritische noot laat horen in zijn boodschap. Eentje van tolerantie voor andersdenkenden en tegen de bekrompen eenkennigheid van deze groeperingen.

Maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Reacties (13)

#1 blabla

Onbegrijpelijk dat er zoveel aandacht wordt besteed aan deze ministeriele minkukel, schaamharenteller !!

-Edit redactie: reactie aangepast. Schreeuwen en geweldsoproepen zijn hier niet gewenst.-

Now put that in your pipe joost and smoke it !!

 • Volgende discussie
#2 Peter

Joost, het is nog even afwachten wat Rouvoet gaat zeggen (heeft-ie al wat gezegd? – bijvooreeld: leuk dat u er bent, maar hier zult gij niet oogsten…)
Ik heb begrepen dat de videoboodschap al was opgenomen, voordat er kritiek kwam op zijn bijdrage. Hopelijk heeft hij tijd gehad het filmpje, indien het nodig is, aan te passen. Dan zijn we wel nieuwsgierig naar oorspronkelijke boodschap!

De vraag geldt natuurlijk wel in het algemeen: waar mogen/kunnen ministers wel optreden, met behoud van de vermeende ‘boven-de-partijen’-positie?
Zelfs aanwezigheid als toehoorder of toeschouwer kan vervelend worden uitgelegd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 vandyke

ik haat hoofdletters.

rouwvoet distancieert zich, maar mevrouw sterk van het cda komt ook.
mevrouw sterk is, naast kamerlid, ook predikante en kent natuurlijk de bijbel met leviticus 20:13:13

wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!

het is tenslotte het woord van god.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 blabla

#3
De Nederlandse taal gebiedt het gebruik van hoofdletters.
Dat geld dus ook voor jou, zonder uitzondering.
We hebben al genoeg verkrachters van de Nederlandse schrijftaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Roy

@4: Pot, ketel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 blabla

(kleine verbetering)
De Nederlandse taal gebiedt het gebruik van hoofdletters.
Dat geldt dus ook voor jou, zonder uitzondering.
We hebben al genoeg verkrachters van de Nederlandse schrijftaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 blabla

#5
“Het komplete gezegde netjes en foutloos opschrijven zal je nog niet meevallen”, denk ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 blabla

Zeer vereerd meneer/mevrouw de redacteur dat u mijn kommentaar zo precies hebt gelezen.

Uw dienstwillige kommentator.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 HPax

Waar ligt Rouvoets verplichte loyaliteit, bij Kabinet of bij zijn god? Een raadsel zo makkelijk – te gemakkelijk! – op te lossen als dat van de Sphinx die voor Thebe lag. Oidipous = gezwollen voet trapte erin, huwde zijn moeder en stak zijn eigen ogen uit.

Laat dus – bid ik – onze foeilelijke Oidipous zwijgen en daardoor minstens niet bevorderen dat vrouwen door incest, verkrachting en anderszins afstotelijk zwanger, zichzelf zoiets gruwelijks aandoen.

Wat die gezwollen minister met zichzelf cum suis wil, laat mij koud. Al hoop ik het beste voor zijn vrouw en dochters.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 blabla

We hebben de afgelopen 8 a 9 jaar kunnen zien waar de morele drempel van dit kabinet ligt, nl. op de -0 lijn, d.w.z. moraalloos of nog minder.
Iedere poging om dit kabinet met mensen als Kamp, Donner, Hirch Balin, Balkenende, de vrachtwagenchauffeur, de schaamharenteller en ga zo maar door enige moraal toe te dichten wordt onmiddelijk afgestraft door hun medeplichtigheid aan de destabilisatie van Irak en de gevolgen daarvan, een komplete burgeroorlog waarbij nu zo zoetjes aan 2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen op gruwelijke wijze zijn omgebracht.
Je kunt nu eenmaal van een ijskoude oorlogsmisdadiger niet verwachten dat hij of zij zich verdiept in de gevoelens van homos, lesbos en anderen in hun ogen ongelovig andersdenkend tuig.
Dit kabinet moet gewoon snel worden gedwongen om af te treden en vervolgens moeten ze door het internationaal strafhof in Den Haag worden berecht, niet alleen voor oorlogsmisdaden maar ook aan de schandpaal genageld worden voor minachting van andersdenkenden.

Now put that in your pipe and smoke it!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Joost

@10: Kan je het misschien on-topic houden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 blabla

#11
Het moet lezers vooral duidelijk zijn wat de morele standaard is van de leden van dit kabinet, dus not off-topic.
Vanuit dat perspectief is het dan ook goed te verklaren waarom leden van dit kabinet gewetenloos steun geven aan standpunten die grote delen van de progressief Nederlandse bevolking kwetsen.
En wat jouw verhaaltjes betreft, tja,
Joost, die vallen bij mij in de categorie van wat de kat doet, onsmakelijk laf en papagaaiende minkukeljournalistiek waar m.i. niemand van wakker ligt, laat staan wakker wordt, tenzij je het tegendeel weet te bewijzen.

Now put that in your pipe and smoke it!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Derk

Eerst maar eens afwachten wat Rouvoet te melden heeft. Ik heb goede hoop dat hij vooral zal focussen op de gevaren van het feminisme. En wie weet komt hij met de primeur dat homoseksualiteit tóch te genezen is?
http://www.guur.org/images/genezen.jpg

 • Vorige discussie