Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

COLUMN - Laten we de week eens beginnen met oud nieuws op te halen. Voordat het voorgoed in de duistere krochten der vergetelheid verdwijnt.

Wellicht heeft u het ergens gelezen of op televisie ergens gezien, maar we krijgen een paar junioren bewindslieden. Staatsecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) gaat twee junior ministers installeren en één junior staatsecretaris, die zo rond de 16 jaar moet zijn.

Een symbolische functie? Welnee….

Needless to say we must take our special advisors seriously. They cannot be treated as some form of ’token representation’. At the same time, I am confident they will speak up for themselves if they ever feel treated as such. I hope we will soon be able to welcome the ‘mini-ministers’ and ‘mini-me’.

Volgens de woorden van de staatssecretaris bij de uitreiking van de Children’s Peace Prize, 4 december jongstleden.

U had er niet van gehoord? Misschien hoort u er ook nooit meer over, want het is nog maar een voorstel. De junioren worden dus ‘special adviseur’. Zou het wat zijn ook junioren te benoemen op de overige departementen?

Reacties (4)

#1 Arduenn

Zouden ze makkelijk te belobbyen manipuleren beïnvloeden zijn, die junioren, qua kneedbaarheid? Per slot van rekening hebben ze nog niet zoveel dwarsverbindingen in het brein als volwassenen, zodat ze nog niet vastgeroest zijn in conservatief, liberaal of progressief gedachtengoed.

  • Volgende discussie
#2 kneistonie

Als in: één keer in de tien jaar de kindergemeenteraad met een stukje in de krant.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 rongvk

@1 Ach, ik vind het wel een sympathiek voorstel. Als je politiek dichter bij de burger wilt brengen kun je niet vroeg genoeg beginnen, en de generatie zure boze blanke babyboomers kun je wat dat betreft ondertussen wel als als afgeschreven beschouwen. Wij participeren natuurlijk ook bijvoorbeeld ook in het VN Jongerenvertegenwoordigersprogramma, en daar zijn blijkbaar altijd wel een handjevol talentvolle jongeren voor te vinden.

16 jarige ik blonk daarentegen dan weer inderdaad uit in jeugdige naïviteit en ideologische kneedbaarheid (en 20 jaar later heb ik de wijsheid overigens nog allerminst in pacht haha).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 kneistonie

@3: de door de wol geverfde directeur wees een paar getalenteerde ‘jonge honden’ aan die moesten ‘karren trekken’, ‘creatief sparren’, ‘buiten de gebaande paden denken’.

En wat denk je? In hun eerste vergadering werden die het eens over de complete voosheid van dit alles. Nooit meer iets van vernomen.

  • Vorige discussie