Jan, Piet, Joris en Korneel

I am coming to rescue you !!! Religie: het blijft een obstakel naar een veiligere wereld. Neem nu een stel bebaarde brandweermannen uit Washington DC, die willen uit religieuze overtuiging -maar tegen de bedrijfsregels in- hun overmatige gezichtsbeharing handhaven. Baarden zijn echter verboden voor brandweermannen want een baard kan problemen opleveren bij het dragen van een zuurstofmasker. Hun brandweerchef wil nu dat ze zich gaan scheren, zo niet dan moeten ze vertrekken.

Hierop hebben de bebaarde brandweermannen een klacht ingediend bij de American Civil Liberties Union (ACLU). De klagers: twee moslims, twee nazireeërs, een jood en één aanhanger van een carribische sekte worden nu verdedigd door een advocaat van ACLU. Deze voert aan dat er al jaren bebaarde brandweermannen actief zijn in Washington DC en dat dat nog nooit voor problemen heeft gezorgd. Maar de brandweerchef houdt voet bij stuk: It’s about personal safety,” he testified, adding, “we can’t protect the citizens if firefighters can’t protect themselves.” (WashingtonExaminer)

 1. 3

  Fijn als je huis in brand staat: Moslims komen niet op vrijdag, Joden niet op zaterdag en Gristenen niet op zondag. Dus branden worden alleen geblust op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Atheïsten moeten helemaal opletten met vuur, want dan komen ze helemaal niet.

 2. 5

  De foto bij dit artikel is van een Sihk gezien de tulband. Die tulband lijkt me ook lastig bij het dragen van een volgelaats gasmasker. Hoe zou het eigenlijk zitten met het ceremoniële zwaard of Kirpan die elke Sihk volgens de Khalsa ten alle tijden bij zich moet dragen? Krijg je die mee in de brandweerkazerne, op een vlucht naar de USA? Religie is inderdaad op meerdere manieren een obstakel.

 3. 6

  Blimy, ik zat laatst naast een Sikh in het vliegtuig. Niets gemerkt van een zwaard. Kan het getatoeeerd zijn, het heft boven de elleboog, het lemmet in de onderarm ?

 4. 9

  Dan willen die Yank’s binnenkort zeker ook weer met vuurwapens het vliegtuig in… Dat schijnt daar ook ongeveer een religieus item te zijn…

  zijn er soms ook nog reliegies die voorschrijven dat je alleen met benzine een brand mag blussen, al dan niet na jezelf er eerst mee overgoten te hebben??

 5. 11

  Minister Donner installeert een werkgroep ‘elementair staatsrecht’ voor de ministerraad. Het eerste vraagstuk zal hij zelf behandelen: “Geldt de Carrington-doctrine ook voor Christelijke ministers?”
  Coreferent wordt Lousewies van der Laan.

 6. 12

  “De klagers: twee moslims, twee nazireeërs, een jood en zes aanhangers van een carribische sekte …”

  Onjuist:

  Now, six of those firefighters facing termination have sought the help of the American Civil Liberties Union (…) In this case, two of the plaintiffs are Muslim, two Nazarite, one Jewish and a sixth adheres to a strict Caribbean spiritual heritage that does not permit shaving.”

  Oftewel: zes brandweermannen stappen naar de rechter; twee moslims, twee nazireeërs, één jood en een zesde houdt vast aan een Caraïbische sekte …

 7. 15

  Het lijkt wel een slecht grap: “zes brandweermannen stappen naar de rechter; twee moslims, twee nazireeërs, één jood en een zesde houdt vast aan een Caraïbische sekte ………welk geloof heeft de rechter???