Jan Peter en de paddo’s

Anoniem verslag uit het kabinetsberaad van 25 april jl.

JPB: Agendapunt 14, verbieden van alle paddo’s. Iemand tegen?
RP: Ho ho even, niet zo snel. Heb ik iets gemist of zo? Waarom gaan we nou ineens paddo’s verbieden?
JPB: Nou, omdat die Franse dame er niet tegen kon. Duidelijk dat het gevaarlijk spul is en tot ernstige situaties kan leiden. Daar moeten we de mensen tegen beschermen.
RP: Ja zeg, sinds wanneer is dat een reden? Dan kunnen we alcohol ook wel weer proberen te verbieden, daar vallen duizenden doden door en leidt tot heel veel ellende.
JPB: Ja hoor eens R, die paddo’s zijn gewoon heftig spul. En de mensen hebben geen idee waar ze aan beginnen als ze het gebruiken. Dat kunnen we toch niet op z’n beloop laten?
RP: Ik vind gewoon dat we wel erg betuttelend aan het worden zijn. Alsof mensen niet meer in staat zijn zelfstandig beslissingen te nemen. En als het nou nog verslavend zou zijn, kan ik er me nog wat bij voorstellen. Maar dit is gewoon burgertje pesten en alle plezier uit de samenleving knijpen.
JPB: In het buitenland verbieden ze het ook.
RP: In een aantal landen ja, maar dat is selectieve waarneming en geen onderbouwing.

WB: Huhum JP! R was niet aanwezig tijdens ons “zomerkamp”.
JPB: Is dat zo WB? Verdomd, je hebt gelijk. Vandaar. Uh, even stoppen met notuleren en of alle assistenten de zaal willen verlaten.
RP: Wat is hier aan de hand?
JPB: Ogenblikje R, even wachten tot iedereen weg is.


JPB: R, je weet dat we afgelopen zomer een zogenaamde “heidedag” hadden, toch? Daar kon je niet bij zijn vanwege ziekte. Nu zijn die heidedagen van ons een beetje stout. Naast wat lekker brainstormen over hoe we met z’n allen aan de macht blijven, willen we ook wel eens genieten van het feit dat we helemaal niet geobserveerd worden. En dus is de traditie dat we dan met z’n allen iedere keer een nieuwe drug gebruiken. Dat is goed voor de teamspirit, sterker nog, dat is goed voor de spirit. En je komt er soms herboren uit.
RP: Krijg nou wat! Maar waarom dan dit ineens verbieden?
JPB: Nou, dat zit zo. Afgelopen zomer was het dus de beurt aan die paddo’s. Maar dat had een effect dat we niet zagen aankomen. We zagen ineens collectief hoe grijs en grauw we de maatschappij bestuurden, hoe erg we alleen maar bezig waren met cijfertjes en poppetjes. En we zagen vooral hoe weinig liefde, compassie, zingeving, geluk en dat soort zaken er in ons beleid zat. Met die paddo’s op zagen we ineens ook een wereld voor ons verschijnen die had kunnen zijn, maar die niet is.
RP: Dus?
JPB: Je begrijpt het niet hè. Zal wel komen omdat je niet dezelfde ervaring hebt gehad. E, jij verwoorde het indertijd zo mooi, misschien dat jij het kan uitleggen.
EvM: Nou, toen was ik nog onder invloed hoor (zacht gegniffel). Maar het kwam er op neer dat wanneer mensen ongelimiteerd toegang zouden krijgen tot deze paddo’s we het vanzelfsprekend achten dat er een revolutie zou komen. Immers, al die mensen zouden zien in wat voor een waanzin we nu leven en het niet langer pikken. Dat zou dan acuut het einde zijn van onze macht. Er zou een heibel ontstaan waarbij de periode Fortuyn snel zou verbleken.
RP: Waarom dan? Je kan toch ook wel wat meer liefde in je beleid stoppen?
JPB: Uh nee, dat kunnen we niet. En dat weet jij net zo goed. We zijn met z’n allen jarenlang getraind in deze vorm van besturen, we weten niet beter en we kunnen niets anders. We zouden hopeloos door de mand vallen als iedereen die paddo’s zou nemen, en jij ook. En alle Eerste en Tweede Kamerleden ook.
Lijkt me duidelijk dat we dat dus nooit kunnen toestaan. Maar we kunnen natuurlijk ook nooit de echte reden zeggen. En ik vind persoonlijk dat ik met het “Deze effecten kunnen ook bij normaal gebruik leiden tot onvoorspelbaar en daarmee risicovol gedrag.” uit de verklaring niets eens lieg. Nog iemand tegen?
RP:….
JPB: Laat de assistenten maar weer binnen dan kunnen we het besluit notuleren.

 1. 7

  Het grote verschil in de tijdsgeest, mijnsinziens, is de stap van high naar stoned..van wellicht verlicht tot verblind.

  In mijn omgeving zijn wat docenten (amsterdam) .die vragen soms, om ietwat te pesten, aan sommige leerlingen na de luch hoe ze heten. Dat wetn ze dan op dat moment niet!

  Wat nou betuttelen ?

 2. 9

  Stupide besluit, je kunt beter alle buitenlanders verbieden drugs te gebruiken. Is net zo min te controleren, maar kost geen werkgelegenheid.

  Je wordt gewoon gewaarschuwd voor de effecten als je paddo’s koopt, dan is het toch voor eigen risico als je erbij gaat zuipen?

 3. 10

  Erg vervelend. Ik gebruik ze, kan er goed mee omgaan en moet nu voortaan zelf thuis gaan zitten kutten om te kweken of via een onbetrouwbare dealer eraan komen. Niet fijn en een mogelijke bedreiging voor m’n gezondheid ook nog eens.

  Beter voorlichten, bedenktijd, speciale tripparken, etc. etc. Allemaal een stuk beter dan dit gedoe.

 4. 11

  Plasterk moet gered worden van dit kabinetsbeleid, begrijp ik? Als het echt beleid is (stupide of niet, daar heb ik geen mening over), staat zijn handtekening er ook gewoon onder, hoor. Het kabinet spreekt met een mond. En gelukkig maar.

 5. 12

  @Spuyt12 Maakte me niet erg duidelijk geloof ik (twas laat) ik ben ook voor straf tijdens roes op school…het loopt ietwat uit de hand. 500 meter is geen rem tijdens de lunchpauze. (heenweg dan;)

 6. 13

  Het maakt niet uit dat ze verboden worden. Er zijn zoveel stoffen en daden verboden, dat er voor de meeste mensen geen leven voorbij gaat zonder een aantal wetsovertredingen.

  Met de juiste informatie kan ongemak voor, tijdens en na gebruik van paddestoelen tot een minimum beperkt worden. Ik ben zeer te spreken over de invloed van de paddestoelen op mijn leven. Tijdens mijn ervaringen heb ik ontzettend veel geleerd over wie ik ben en wat ik mooi en belangrijk vind in het leven. Ik ben ook tijdens 1 van mijn ervaringen mijn angst om schizofrenie van mijn moeder te erven verloren.

  LSD is een net zo krachtig medicijn, en mescaline uit de peyote- en san pedro-cactussen ook, en zo nog veel meer planten, dieren, schimmels, en verbindingen. Dit is al millenia (waarschijnlijk langer) bekend bij diverse culturen van alle continenten.

  Sinds het wetenschappelijk onderzoek tussen ’40 en ’70 (voornamelijk door Stanislav Grof) is het ook in het westen bekend dat de lucide dromen die psychedelica opwekken uiterst genezend kunnen werken in bepaalde omstandigheden (door Grof beschreven in LSD Psychotherapy).

  En dan heb je nog iboga, de plant die de zwaarste heroine-junk tijdens een 36-urige trip met zijn of haar destructieve patronen confronteert. Veel mensen raken verslaafd doordat ze onverwerkte trauma’s hebben. Tijdens de trip kunnen ze bijvoorbeeld een nare jeugdherinnering herbeleven, maar dan alsof het levensecht is, net zoals in een droom. Omdat je tijdens de iboga-ervaring een andere manier van denken hebt, leer je je jeugdherinnering een andere waarde te geven.

  Om een lang verhaal kort te houden: meer dan 80% van de verslaafden die uit zichzelf meewerken met een iboga-behandeling, blijven minstens 3 maanden zelfstandig van hun verslaving weg nadat ze de trip hebben gehad, en ze hebben GEEN ONTWENNINGSVERSCHIJNSELEN.
  Veel verslaafden hebben via een iboga-programma hun verslaving totaal van zich afgeschud en zijn een constructief leven begonnen.

  Ik kan een overheid die dit soort interessante middelen links laat liggen en illegaal maakt niet serieus nemen. En er zijn veel meer dingen die je laten zien dat je de overheid niet serieus kan nemen. Je hoeft geen arts te zijn om bijvoorbeeld te snappen dat het waarschijnlijk niet zo heilzaam kan zijn om door het gros van het verkrijgbare eten suiker en melk-derivaten te mengen. Wie dat doet en waarom? Het is mij een raadsel. Maar een overheid die helemaal niet ingrijpt bij zoiets die zit gewoon teveel op z’n luie krent. Mocht je geen idee hebben waar dit over gaat–ga voor de gein eens bijhouden hoe vaak je melk en suiker aan ’t eten of drinken ben. Check je frisdrankjes, broodjes, pizza’s, etc.

  Ondertussen is stevia verboden om in eten te verwerken. Stevia is een zoete plant die niet heel ongezond is, net als rijststroop, maisstroop, agavestroop, etc. Allemaal niet in de supermarkt verkrijgbaar. Stevia is dus zelfs verboden om in consumpties te verweken of als voeding te verkopen, en Coca Cola heeft dat geregeld.

  Wat je wel in de supermarkt kan kopen is chocola. Ze roosteren dan eerst de door kinderen-en/of-slaven geplukte cacao-bonen zo lang totdat alle anandamide eruit is. Anandamide is een cannabinoïd, een THC/wiet-achtige stof dus, die overigens ook in het menselijk lichaam wordt aangemaakt. Maar goed, dat fijne stofje gaat eruit, en een nog sterkere psychoactieve stof wordt er in een latere stap van het proces aan tegevoegd, maar wel goed verstopt.

  In M&M’s, Mars, Snickers, etc. doen ze bijvoorbeeld lactose, yoghurt, melk en melk-concentraten. Daar zit caseïne in (in kaas ook). Dat wordt tijdens je spijsvertering omgezet naar een opiaat, genaamd casomorfine. Werkt licht verslavend, kalmerend, etc. Yummy! Slavencacao en kristalsuiker met een snufje opium.

  Iedere boerelul kan dit soort dingen allemaal uit vissen, dus dan is er vast wel 1 of andere hoge pief in de 2e kamer of welke poppenkast dan ook die dit weet.

  Codex Alimentarius vindt ook niemand een probleem. Dit is een voedings-waren-regulering die ergens in 2011 voor alle 172 VN-landen van kracht wordt. Gesponsord door Bayer, dat farmaceutische bedrijf.

  Ik hoop dat ik gigantisch gefopt ben en dat dit allemaal bullshit is. Ik ben gewoon gek. Mel Gibson in Conspiracy Theory. Toch schizofrenie van m’n moeder ge-erfd helaas.

  Maar ondertussen ben ik blij dat we zo lang in een land hebben geleefd waar de paddestoelen legaal verkocht werden, vaak met goede informatie erbij. We kunnen nog minstens een paar maanden, hopelijk een paar jaar, op de gedoog-wijze van de vrijgevige plant Cannabis genieten. Tip van de week: doe dat niet met commerciele tabak, want daar zitten meestal 128 stoffen in die bij verbranding 4000 radio-actieve stoffen worden en ervoor zorgen dat de gemiddelde roker per jaar net zoveel straling ontvangt als iemand die zo’n 250 borstkas-rontgenfoto’s krijgt. En je mag er hooguit 3 per jaar. Tabak die die shit hopelijk niet bevat is Manitou en American Spirit. Wie echt slim is gaat op zoek naar fatsoenlijke mapacho. Of je rookt ’t gewoon puur in een pijp, bong, of verdamp ’t in de vaporizer.

  Wat paddo’s betreft–er zijn nog genoeg legale alternatieven. We kunnen bijvoorbeeld overgaan op de blauwe en klimmende windes die bij half Nederland in de achtertuin staan. En als je soep maakt van passiebloembladeren (wederom te vinden bij veel huizen) en rietgras (uit de duinen) dan krijg je een paar uur lang visioenen van bijvoorbeeld wezens die gemaakt zijn van licht en tegen je beginnen te praten.

  Dus… laten we vooral niet balen. De natuur blijft haar visionaire stoffen altijd geven. En bij elk zoogdier zit het allersterkste tripmiddel dat wij kennen (dimethyltryptamine/DMT) in de pijnappelklier in de hersenen. En het is helemaal te gek dat onze overheid zo lang de verkoop van zo’n prachtig middel als de paddestoel heeft toegestaan, en het is ook goed om te weten dat er nog steeds een hoop lui in de kamer zitten die vinden dat, bij goed voorbereid en dus onschadelijk gebruik, mensen zelf hun keuzes moeten kunnen maken met betrekking tot modificatie van de gemoedstoestand.

  Groetjes van een psychonaut/drugsonderzoeker/muzikant.

  Stem voor mijn Radiohead remix:
  http://www.radioheadremix.com/remix/?id=1826

  Download mijn albums en EPs gratis–chill-out, triphop en breakbeat: http://www.izmarmusic.com