Israeliers starten nee-campagne

De amerikaanse financiers van de nee-campagneOpstandige leden van de Likud-partij zullen maandag in Israël een grootscheepse campagne tégen de ontruiming van joodse nederzettingen in Gaza beginnen. Nu de parlementaire opties verkeken lijken zijn deze hardliners van plan om de publieke opinie met angstbeelden zo te bewerken dat de landelijke steun voor de ontruiming onder de 50% zal kelderen. Er wordt dan wel geen referendum gehouden in Israël, maar volgens de actievoerders is het voor het politieke establishment in dat geval onmogelijk om de wil van het volk nog te negeren. De nee-campagne zou honderdduizenden dollars kosten en is erop gericht de Israeliërs angst aan te jagen voor de gevolgen van een ontruiming, te weten: burgeroorlog en terreur.

Beginning Monday morning, the campaign slogan will adorn some 1,000 buses around the country. In addition, a booklet outlining the security dangers of the plan will be distributed to 1.5 million households. (Ha’aretz)

 1. 2

  Carlos, je wilt toch niet zeggen dat je ook maar 1 moment gelooft hebt dat die hele terugtrekking daadwerkelijk gaat plaatsvinden?? Je blijft me verbazen. De Israelische tactiek is al jaren het een zeggen, het ander doen. Dat werkt perfect. Braafjes berichtten de Amerikaanse media de mooie vreedzame plannetjes van de Israelis, braafjes melden ze dat vanwege een of ander Palestijns incident de arme, vervolgde Joden onmogelijk zich nu aan de plannen kunnen houden. Ik wed er mijn hele geloofwaardigheid op dat die terugtrekking uit Gaza er nooit van gaat komen, en dat is nooit de intentie geweest.

 2. 4

  Ook opvallend:

  ”Joodse kolonisten vragen politiek asiel aan Palestijnse president

  Een aantal joodse kolonisten heeft aan de Palestijnse president Mahmoed Abbas politiek asiel gevraagd. De kolonisten in kwestie moeten deze zomer verhuizen in het kader van de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook, maar ze doen er alles aan om alsnog in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven. ”

  Bron: Het Laatste Nieuws
  http://www.hln.be/hln/alg/pag/hln_index.jsp?p_page=midden-oosten&p_cat=israel-palestina&p_scherm=1&p_artid=71601&p_lijst=1

 3. 5

  Goeie actie van die kolonisten, zouden ze allemaal moeten doen. De palestijnse gebieden kunnen deze ondernemers goed gebruiken. Israel en Palestina zijn te klein om economisch uit elkaar te trekken en een gemengde bevolking brengt meer stabiliteit.
  (u mag nu schieten, op mij welteverstaan)

 4. 7

  @5 En twee weten meer dan één. Kolonisten kunnen dan ook een soort cultureel bruggenhoofd vormen tussen de Palestijnse fundi’s en de moderne Israëliers.

 5. 8

  @6: Lekker eenzijdig :-)
  Net zoiets al commentaar leveren op het Nederlands elftal en vervolgens de opmerking “Doe het zelf dan beter” naar je hoofd geslingerd krijgen.

  (Ik heb het niet over de wedstrijd van eergisteren :-)