1. 6

  Onderdeel van de druk van de VS op Syrie. Volgens de VS is Syrie actief Irak aan het destabiliseren. Bush had al gewaarschuwd dat ze daarmee moesten stoppen. Een beetje kracht bijzetten kan geen kwaad.

 2. 7

  I don’t buy it. Het heeft mij wat teveel kenmerken van een goedkope thriller. Op de redactie: “Hebbie nog ergens een Noord-Koreaanse opportunity ?” “Ja hier, er is een geheimzinnig schip met kerntroep onderweg.” “Dank je, wat voor schip”. “Een geheimzinnig schip, je weet togh…”

  Dit riekt al heel verdacht en verouderd, net nu N-Korea een stuk is gedaald op de lijst met terror-states.

 3. 8

  @7: De focus ligt op Syrie, niet op Noord Korea. Misschien zijn er in het Pentagon wat mensen die liever aansturen op oorlog met dat land dan met Iran, omdat Syrie een makkelijker doelwit is. Daarmee kan Iran wel bang gemaakt worden.

 4. 11

  Die kende ik toevallig ook al @gbh. Ik vergelijk hem graag met de Engelsman die in 1918 bij de Duitse generale staf de verbindingen verzorgde ;)

 5. 12

  Uit alle hoeken en gaten worden er aanwijzingen getrokken om een driehoek Syrie-Iran-N-Korea op het podiumj te zetten. Het stikt werkelijk van de opties. Maar dan ook alleen die. En geen andere. Dat wijst voor mij op schrijversinvloed uit Amerika. Die hebben een naam hoog te houden als het om achteraffe “reconstructies” gaat met feiten, personen, gebeurtenissen die tot in de kleinste details worden opgedist. Knap componeerwerk, niet zelden, opzichtig maakwerk, niet zelden.

 6. 13

  En de spinnende katjes die je in de buitenwereld niet zonder handschoenen moet aanpakken… dat zijn onder andere de New York Times, de Washington Post, de BBC, de Sunday Times …

 7. 14

  We moeten overigens de Al Qaeda-bonanza-prize-on-his-head wegens belediging van Allah+M’d niet over het hoofd zien. Een cartoonist en de hoofdredakteur van Zweedse krant mogen nu kalm, correct en vooral kort reageren op die bedreigingen…