1. 1

  De kredietcrisis begon in 2007. Alleen was die toen niet zo belicht in de media. Pas toen banken om gingen vallen merkte de massa dat er iets mid aan het gaan was. Maar mensen die het financiële nieuws goed in de gaten hielden wisten er al eerder van.

 2. 4

  De cijfer geven aan dat een groot deel van de inkomenstaart naar een kleine groep gaat. Dit deel is zo groot dat er voor de grote meerderheid vrij weinig overblijft. Dus ik denk niet dat tax echt belangrijk is.

  Zou dat het systeem niet automatisch instabiel maken?

  /ongefundeerd giswerk

 3. 6

  http://www.taxfoundation.org/publications/show/250.html
  In 2007, the top 1 percent of tax returns paid 40.4 percent of all federal individual income taxes and earned 22.8 percent of adjusted gross income. Both of those figures—share of income and share of taxes paid—are significantly higher than they were in 2004 when the top 1 percent earned 19 percent of adjusted gross income (AGI) and paid 36.9 percent of federal individual income taxes.

 4. 10

  @Tjerk: De top 1% weet het leeuwendeel van de welvaart binnen te halen, terwijl het toch heus de rest is die zich te pleuris moet werken. Je opmerking slaat als een tang op een varken.

 5. 22

  W00t ik zal die boeken eens gaan lezen dit wist ik niet!

  Nee maar effe serieus voordat ik Marx ga lezen kan je het kort uitleggen want het klinkt nu als een wazige complottheorie voor mij als onwetende.