Huis van Afgevaardigden èn Senaat Democratisch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De overwinning voor de Democraten is compleet. Een paar uur geleden heeft de zittende Senator voor de Republikeinen van de deelstaat Virginia toegegeven dat hij heeft verloren. Hiermee is de overwinning voor de Democraten compleet en is gebeurd wat weinig analisten vooraf hadden voorspeld: zowel het Huis als de Senaat zijn in Democratische handen.

Feitelijk gezien heeft Bush het vanaf nu niet meer voor het zeggen. Daarnaast moet hij op zijn tellen passen, want er zijn een heel stel Democraten die per direct een afzettingsprocedure tegen hem willen starten.

De beoogde Democratische leider in het Huis van Afgevaardigden is daar tot nog toe op tegen, aangezien dat volgens haar een zwaktebod zou zijn, maar er hoeft nog maar één schandaaltje bij te komen en ze zou wel eens van standpunt kunnen veranderen.

Het worden dus twee lange jaren voor Bush.

Ik sluit af met een stukje uit de afscheidspeech van de vertrekkende Senator.

“My friends, sometimes winds — political or otherwise — can blow the limbs off branches or break limbs. But a deep-rooted tree will keep growing. [..] The people of Virginia have spoken, and I respect their decision. The Bible teaches us there is a time and place for everything, and today I called and congratulated Jim Webb.”

Reacties (1)

#1 Ouwe

Het volk heeft gesproken: de vuiligheid moet boven komen.