Hoop voor stamcelonderzoek VS

Zoals eerder al gemeld op GC loopt het Amerikaanse stamcelonderzoek een beetje in de oersoep. Dit komt omdat de oorspronkelijke kweek besmet is. Hierdoor kan er geen noemenswaardig onderzoek meer gedaan worden. Als bijkomend probleem hebben Bush en zijn hysterische Christenkliek het oogsten van nieuwe stamcellen verboden.
Gisteren echter heeft het congres (met steun van de Republikeinen) er een voorstel doorheen gekregen waarin een versoepeling van de regels wordt gesuggereerd. Als dit door de senaat heen komt dan wordt het voorstel wet. Echter Bush moet het dan nog tekenen en hij heeft al gezegd dat hij dat niet zal doen.
In een reactie meldde Bush, omringd door paren die een kind kregen doordat restembryo’s waren gebruikt: “Deze kinderen herinneren ons eraan dat er geen rest-embryo’s bestaan”.
Restembryo’s zijn embryo’s die ontstaan als er bij een IVF behandeling teveel eicellen bevrucht zijn. Deze worden op dit moment meestal vernietigd.

 1. 1

  Zucht. Onoverbrugbaar meningsverschil. Is een embryo nou al een leven of niet? Ieder z’n mening, maar blijkbaar kan Bush een meerderheid van t Congres tegenhouden?

 2. 2

  Nou, nee, niet permanent. Als de president weigert moeten ze er nog een keer over stemmen en als het dan weer door het Huis van Afgevaardigden en het Senaat komt, MOET hij het tekenen. Ten minste, zo meen ik het me te herinneren.

 3. 3

  Klopt, een beetje zoals onze koningin kan doen, alleen kan zij het eeuwig volhouden.
  Voor het laatst toegepast door Wilhelmina (geloof ik) om te voorkomen dat de doodstraf werd opgelegd aan oorlogsmisdadigers.