Homorechten-supporters gaan de straat op

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het leek wel heel lang te duren, maar eindelijk zijn een behoorlijk aantal mensen in Polen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de wijdverbreide homofobie en homohaat in de politiek en in het algemeen. Maar liefst 5000 mensen (onder wie ook velen van buiten Polen) liepen vandaag mee in de mars in Warchau.

Het is de eerste keer dat men massaal de straat op gaat voor de homorechten. Sinds twee jaar geleden de Gay Pride in Polen werd verboden door de autoriteiten heeft men jaarlijks gedemonstreert tegen de beslissing. De homorechtenbeweging verkeert echter sinds dit jaar is verslechterd weer nu steeds meer regeerders laten blijken helemaal niks op te hebben met homorechten. Zo liet de Poolse minister van onderwijs, Roman Giertych, weten praten over homosexualiteit op scholen te willen verbieden. Ondertussen maakt de regering (de minister incluis) wel duidelijk tégen discriminatie te zijn.

Dit jaar geen Gay Pride in Polen, maar of het feestje voor de liefhebbers van hetzelfde geslacht volgend jaar wel doorgaat is nog de vraag. Polen legde immers al tweemaal eerder (de twee jaren hiervoor) een berisping naast zich neer van het Europees Hof inzake dezelfde kwestie.

Reacties (4)

#1 henkbovekerk.nl

Roman Giertych (de miniser van onderwijs) is waarschijnlijk zelf een homo.

  • Volgende discussie
#2 henkbovekerk.nl

*minister

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Obscura

En dit alles met dank aan het fijne Katholieke Geloof en de Heilige Vader.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Ouwe

Het is vreemd dat de haat jegens homosexuelen de laatste jaren zo is aangewakkerd. Ik blijf het overgens frapant vinden dat een land na jarenlange communistische overheersing nog zó vastgeroest kan zitten in het Katholicisme, met name de politiek.

  • Vorige discussie