1. 3

  Oh nee! Ze zijn er achtergekomen dat zij ook alternatieven hebben. :P

  Maar wat is het toch met Nederlandse (hogeropgeleide) mannen en vrouwen? Afgaande op prevalentie van de Poolse importbruiden en (nu) de Poolse importmijnwerkers, kan je concluderen dat een deel van academisch opgeleide Nederlanders het hier niet kan vinden. En dat is ook wel begrijpelijk: de (post)moderne man is in zekere zin verwijft en de (post)moderne vrouw is in zekere zin een beetje een vent. En hoewel dat voor beiden grote (economische) voordelen levert cq het beste nemen van beide werelden blijkt niemand er echt gelukkig van te worden.

  Rationalisering van de samenleving is in die zin een heel vreemd iets: het ligt aan de basis van ons economisch succes maar we verzetten ons er constant tegen (nu dit, eerder new agequasi-religies, de hernieuwde interesse in de traditionele geloven, het verwerpen van de moderne geneeskunde ten bate alternatieve geneeswijzen, het multiculturalisme als een soort reïncarnatie van Rousseau’s ‘Edele Wilde’, etc). Alsof geld – en wat daar mee komt: autonomie en status – ons niet gelukkig maakt. ;-)

 2. 7

  @3: Wat heeft het met dat geneuzel allemaal te maken? Mannen, speciaal mannen die “het gemaakt hebben”, willen gewoon graag een slaafje in huis. De huidige Nederlandse vrouw hoeft dat niet meer te pikken (want die is zelfstandig), dus moet het gebrek aan huisslaafjes geimporteerd worden. Enter Poolse/Thaise/Braziliaanse internetbruidjes.

 3. 8

  Mannen willen gewoon graag een slaafje in huis.

  O heerlijk! Ik heb dit soort gelul niet meer sinds de dertigste feministische golf gehoord! Hulde, Bismarck; de beste 1-aprillert die ik gehoord heb vandaag :-)

 4. 9

  Ehhh, Hoax? Is een Nediristaanse band op de foto.

  Aan de andere kant, als hoogopgeleide vrouw heb je na een dag harde en intellectueel hoogstaande arbeid gewoon behoefte om door een vakman uitgehoond te worden…

 5. 10

  @7: Net zoals MS denk ik dat dat het geval is. Dit is een diepere kwestie dan ‘mannen willen vrouwen exploiteren’. Marxistiese theorie is maar zeer beperkt toepasbaar weet je.

  @9: als hoogopgeleide vrouw heb je na een dag harde en intellectueel hoogstaande arbeid gewoon behoefte om door een vakman uitgehoond te worden

  Hehe. :-)

 6. 11

  @10: Maar plattitudes hebben toch een hoge algemene geldigheid. Om even op je #3 terug te komen: Als jij met je hoge inkomen en hoogopgeleide baan thuiskomt bij een vrouw die minstens zo hoog is opgeleid (hoewel ze nog wel een lager inkomen heeft), heb je nog steeds niet veel status. Kom je thuis bij een importbruidje dat niet meer dan basisonderwijs heeft gehad in eigen land, dan heb je pas status. Vrouwtje kijkt tegen je op en is dankbaar dat je zo veel centjes aan haar spendeert, waar een Nederlandse vrouw wel beter weet.

 7. 13

  psst, het was ook al onderaan het artikel van De Pers te lezen. Geenstijl ontdekt helemaal niks zelf: het zijn namelijk de scoopjeskapers.

 8. 14

  Alsof geld – en wat daar mee komt: autonomie en status – ons niet gelukkig maakt

  Precies! kijk maar naar Zimbabwe. Autonoom en vol miljardairs.

 9. 15

  Ik heb feministes nooit kunnen uitstaan…’ vervolgde Christiane toen ze halverwege de helling waren. ‘Die wijven bleven het maar hebben over afwas en taakverdeling, ze werden letterlijk geobsedeerd door de afwas. Soms zeiden ze wel eens wat over koken of stofzuigen, maar hun grote gespreksonderwerp was de afwas. In een paar jaar slaagden ze er in de mannen in hun omgeving te veranderen in impotente, chagrijnige neuroten. Vanaf dat moment – je kon er de klok op gelijk zetten – begonnen ze terug te verlangen naar mannelijkheid. Het einde van het liedje was dat ze hun vent dumpten om zich te laten naaien door van die lullige macho-latino’s. Ik heb me altijd verbaasd over de aantrekkingskracht die schoften, bruten en klootzakken op intellectuele vrouwen uitoefenen. Kortom ze trakteerden zichzelf op twee of drie van die lui, als ze lekker waren om mee te neuken soms meer, en daarna namen ze een kind en gingen zelf jam bereiden met de receptkaarten uit de Marie-Claire’.

  Michel Houellebecq – Elementaire deeltjes

  Hehe. :-)

 10. 19

  *g* HansR je maakt mijn hele dag weer goed door Michel Huilebek te noemen, de enige schrijver die ik de afgelopen 10 jaar heb gelezen:]

 11. 21

  Hahaha, LOL @ 16/18

  “Vanaf dat moment – je kon er de klok op gelijk zetten – begonnen ze terug te verlangen naar mannelijkheid. Het einde van het liedje was dat ze hun vent dumpten om zich te laten naaien door van die lullige macho-latino’s. Ik heb me altijd verbaasd over de aantrekkingskracht die schoften, bruten en klootzakken op intellectuele vrouwen uitoefenen.”

  Ja erg goed.

  Mijn persoonlijke ervaring: des te hoger de opleiding, des te geyler het beestje. (Kijk vooral uit naar sociaal psychologen, totaal verknipt, maar damned, woman!)

 12. 25

  @Algemene Plaatselijke Opzichter v/d Stichting Tepels voor Opvallend Linksdragende Oud-Veteranen: Geen idee, nooit iets van Mulisch gelezen;-) Should I?

  Maar Huilebeck raakte nadat ik jaren niks gelezen een dermate gevoelige snaar van herkenning dat ik meteen zijn hele oeuvre heb aangeschaft en uitgelezen om vervolgens weer in het niets-lezen te vervallen…

 13. 26

  Tsja…
  Ik heb een beetje moeite met de moderne 1-april grap zonder clou, uitleg of massa’s intrappers en slechts bedoeld om collega-media te foppen.

  Nee. Zelfs haar naam, Stefanie de Vries, was nep. Maar knap gedaan, want Met het Oog op Morgen nam het artikel maandagavond mee in het krantenoverzicht. Ook Goedemorgen Nederland en Radio 1 besteedden aandacht aan het verhaal dat al 1.500 vrouwen naar Zuid-Polen zijn geëmigreerd

 14. 27

  Ja inderdaad Cole daar heb je een punt. Ik vond dit verhaal opzich zo smakelijk dat ik het doorlinkte en ja ik wist dat het een 1 april grap was. Maar na iedere 1 april is het toch al zo onbetrouwbare internet wekenlang vervuild met 1 april grappen. Ook nu weer heb ik vanochtend opmerkelijke foto’s ontdekt die ik overweeg te plaatsen als Foto des Tages, alleen ze zijn wel gepost op 1 april… geen idee of ik alsnog in zo’n grap trap?

 15. 28

  Een beetje 1-april grap wordt op 1 april ontmaskerd door de bedenker, liefst op wijze waarop de mensen die erin trappen dat tot hun schaamte bemerken.

  Zo heeft onze afdeling ooit aan studenten beloofd om op 1 april op volgorde van binnenkomst mensen tentamenpunten te laten kiezen (met de smoes dat de cijfers kwijt waren geraakt en dat volgens de relatieve normering er zoveel 10-en, 9-ens etc. uitgedeeld moesten worden). Het slachtoffer moet dan een handeling uitvoeren waaruit blijkt dat hij/zij in de grap getrapt is (naar de balie komen en uitgelachen worden).

  Maar niet iedereen heeft door dat een grap op 1 april niet de defenitie van een 1-april grap is.