Hoe zit u er vandaag bij?

het commando-handboek zegt: bij hitte stil zitte !!De FNV roept werknemers op om een klacht bij de vakbond in te dienen als hun baas ze in een te hoge temperatuur laat werken (tiscali.nl). En volgens trouw reaguurder Larie is in Zwitserland de airco al sinds vijf jaar op kantoren verboden.
De babbelbox staat vandaag bij de koffieautomaat en vraagt: hoe zit u er vandaag bij? Airconditioned, vrijwel nakend, met vuilniszakken tegen de ramen, ondersteund door ventilatoren, heftig zwetend of gewoon thuis?

 1. 1

  disdag=thuiswerkdag. ’s morgens staat de zon nog niet op mijn studeerkamer te fikken. Straks als dat wel zo is ga ik boodschappen doen etc.

  Morgen ga ik weer naar ‘kantoor’ en dank onze lieve heer op z’n blote knietjes dat de zin alleen ’s morgens op mijn raam staat, en dat de zonnewering buiten zit.

  Overigens heb ik al wel een ooievaar en een groene specht gespot, door dat raam.

 2. 3

  WiFi station staat helaas op stage op dit moment, net naar huis gegaan omdat het simpelweg te warm was. Zit nu lekker in kamertje met airco aan omdat het buiten gewoon té warm is.

 3. 4

  Hier valt het best mee (zonwering houdt de temperatuur lager dan buiten denk ik). Overigens viel gisteren buiten ook hard mee, de wind maakt het zeer aangenaam.

  Desondanks heeft de baas permissie gegeven om de middag vrij te nemen zonder verlies van verlof ivm. de temperatuur. Als ik dat eerder had geweten was ik nu in Valkenburg de tour gaan kijken!

 4. 5

  Zolderkamer met loden dak, begint flink door te stralen. Ramen tegen elkaar open, grote fan in m’n nek. Is best uit te houden, heb meer last van klagende collega’s.

 5. 6

  Ikke zit er koeltjes bij. Ben pas verhuisd. In mijn vorige kamer zou het nu boven de 40 graden zijn (hoogst gemeten temperatuur daar door mij was 48 graden. In mijn nieuwe woning is het lekker koel, slechts 23 graden binnen. :) :) :)

 6. 7

  Misschien moet ik maar in de auto gaan zitten. De motor stationair laten lopen en dan de airco op 18 graden.

  /cynisch

 7. 8

  Kantoor, met enorme ramen. KUT

  en wel hierom;

  a) veel zon
  b) teveel schaarsgeklede dames in het zicht. Normaal geen punt maar nsfw…

  Wel airco overigens… Maar te klein en niet voldoende om de rivieren onder den oksels te temperen…

  Maar gooi straks de toko dicht en ga een lekkere blonde rakker pakken….. Maar gelukkig heb ik nog 2 afspraken vanavond….. : ( En dat tijdens de halve finale…

  Proost heren!

 8. 10

  Thuis, op een werkkamer met grote ramen op het zuiden.
  Dus draai ik maar een beetje tropenrooster vandaag: Vanochtend vroeg begonnen, en vanmiddag van een siësta genoten…

 9. 11

  Een oud pand, met voor en achter tuindeuren. Een zwoel windje zorgt ervoor dat alleen mijn onderarmen ‘plakken’, en wel op het kunststof bureaublad.

 10. 12

  In mijn kantoortje geen airco of fan maar wel grote ramen (zonder gordijnen of aardig uitzicht). Dus het is best warm.

  Maar gelukkig is er verse frappuccino om het ‘leed’ te verzachten.

 11. 13

  In wat ooit de tuin van een conciergewoning was maar nu preetig luchtig overdekte kantoortuin is. Al het glas zit hoog maar helaas zijn er geen ramen die lekker tegenover elkaar zijn open te zetten. Maar ach, als ik denk dat ik het warm krijg herinner ik mij de keer dat ik de Ventoux beklom bij 37 graden. dan valt dit best me!

 12. 14

  Vlak achter een airco die het in de zomer net niet trekt en om een of andere reden in de winter ook nodig is. Geen raam die hier open kan, al zou ik dat toch liever hebben. Het is beter dan de twee etages onder mij, dat wel.

 13. 15

  Zat bij rond 40 graden, zonder douchemuts helaas vandaag maar het zweetmes wil ook wel helpen.
  Nu achter de horde aan 5 minuten hier vandaan in het immer koele zurichmeer onderdompelen, met drijvende bar en heel koel bier. Geen zwembroek bij me maar daar zijn er meer van ;) gelukkig zijn de barstoelen onder het wateroppervlak.

  Een zweetmes,

  [URL=http://img151.imageshack.us/my.php?image=zweetmesrondmetaal4on.jpg][IMG]http://img151.imageshack.us/img151/6848/zweetmesrondmetaal4on.th.jpg[/IMG]

 14. 16

  Nu achter de horde aan 5 minuten hier vandaan in het immer koele zurichmeer onderdompelen, met drijvende bar en heel koel bier. Geen zwembroek bij me maar daar zijn er meer van ;) gelukkig zijn de barstoelen onder het wateroppervlak.

  Mieters!

 15. 18

  Ik zit gelukkig aan de noordkant, achtste verdieping. Koel genoeg, geen airco nodig.
  Op zondag werk ik in de horeca, op het terras waar de zon mijn ogen pijnigt (zonnebril is uit den boze) en ik elke vijf minuten mijn voorhoofd af veeg zodat mijn zweet niet in uw cola druppelt.

 16. 19

  Hm, nu ik sommige reacties hier lees moet ik onbewust aan m’n vroegere stageplek denken; in de zomer stond het ijs zowat op de ramen omdat de programmeurs het lekker vonden werken met de airco op -1 ;-).

 17. 20

  @Ouwe: vroeger was dat zelfs een must, anders was het perenijsjes eten op de gang totdat de VAX was bekomen van zijn overbehitting.

 18. 21

  Tja,..als je onder een zwart geteerd dak zit,..ben je ’t haasje. Ramen open, fan voluit,..niets helpt. Ja,..buiten vertoeven. Gelukkig heb ik ooit 2 dagen stage gelopen bij de vrijwillige brandweer. Pas boven de 600° begin ik me zorgen te maken.

 19. 23

  Thuis gewerkt vandaag. Kan door de wegwerkzaamheden niet van m’n eiland af. E-mailen binnen, met de gordijnen en de lamellen dicht. 28 graden geweest nu 27. Rapporten lezen buiten in de schaduw. Lekker warm. Vroeg gestopt, morgen weer zo’n dag.

 20. 24

  Een doodgewone dag, fileloos door Oost-Nederland naar een prachtig gebouw met airco. Alleen dat gezeik overal over het weer, maakt humeurig.

 21. 25

  29 graden op kantoor kleine waaiers is alles wat er staat, is gewon te warm om te werken gelukkig werk ik maar 4 uur per dag. Punt is natuurlijk we krijgen jaarlijks bijna een hittegolf de laatste jaren, dus er moet wel iets aan gedaan worden. Dan bedoel ik kwa bouw van kantoren, dikkere stenen kleinere ramen etc.