Hirsi Ali vlucht

Redelijk vers van de pers zogezegd, maar zeker opmerkelijk:

Hirsi Ali per 1 september naar Washington
Van onze verslaggevers Raoul du Pré, Hans Wansink

DEN HAAG – Het VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali treedt per 1 september in dienst van het American Enterprise Institute (AEI), een conservatieve denktank in Washington. Dit zal zij morgen in Den Haag bekend maken. Hirsi Ali bereikte afgelopen week overeenstemming met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over haar beveiliging.

Bron: Volkskrant online

Het tijdstip is wel opvallend, niet alleen moet ze haar toko uit, ook ligt ze natuurlijk behoorlijk onder vuur. Het vertrek van haar naar NY moet trouwens voor Verdonk en de rest geen reden zijn haar Nederlanderschap niet af te nemen. Dit doet niet af aan de leugens die ze verkocht heeft.

Maar de VS is natuurlijk een mooie plek voor AHA. Eindelijk in de buurt van soortgenoot GWB, die een leugentje voor bestwil ook niet schuwt.

 1. 2

  Quote onder in het artikel: Zij had al geruime tijd het idee dat haar aanwezigheid in Nederland ?averechts werkte?. Hirsi Ali zei in maart tegen de Volkskrant: ?Ik maak meer kapot dan ik goedmaak. Bij de burgers komt mijn boodschap vervormd over.?

 2. 3

  Klopt, stond er ook nog.
  Toch een aardig eigen inzicht :-)

  Maar dat ze hier niets meer te zoeken heeft is duidelijk. Toch zal ze haar leven in de VS ook niet veilig zijn.

 3. 4

  En de enige verliezer is Verdonk. Ze kan dit niet zomaar laten gaan maar zal tot een conclusie moeten komen: AHA mag de nationaliteit houden (Conclusie: Verdonk is niet consequent) of ze neemt AHA de nederlandse nationaliteit af (Conclusie: Verdonk heeft AHA weggejaagd).

 4. 5

  Vraagje: Als de nationaliteit zou worden afgenomen kan AHA later dan nog een toeristenvisum krijgen. Of is dit probleem meteen opgelost met een nieuw VS paspoort?

 5. 6

  Ik vraag me zelfs af of dit niet allemaal met opzet is gedaan door AHA/AHM.
  Ze wist zowiezo al dat ze wegging, en kon het zo verdonk lastig maken.

 6. 7

  Ze krijgt maar niet zo een paspoort in de VS. Als ze haar Nederlands paspoort kwijt raakt zal ze ook problemen kunnen krijgen met de zogeheten greencard.

  Wellicht dat ze nu daarom het hazenpad kiest voordat Verdonk tot actie kan overgaan. Een aardige schuldbekentenis. Verdonk moet dit zeker niet accepteren.

 7. 10

  “Het vertrek van haar naar NY moet trouwens voor Verdonk en de rest geen reden zijn haar Nederlanderschap af te nemen.”

  Bedoel je niet

  geen reden zijn haar het Nederlanderschap NIET af te nemen

  ?

 8. 11

  En AHA erkent zelf waar wij een paar maanden terug nog een bittere flame op GC over hadden (met ene Jack)

  http://www.geencommentaar.nl/index.php/2006/01/22/hirsi_aali_mist_achterban#feedbacks

  Het eerder gelinkte Volkskrant stuk citeert nl. AHA:

  Zij had al geruime tijd het idee dat haar aanwezigheid in Nederland ?averechts werkte?. Hirsi Ali zei in maart tegen de Volkskrant: ?Ik maak meer kapot dan ik goedmaak. Bij de burgers komt mijn boodschap vervormd over.?

 9. 16

  Een vervolg vraag: is het goed voor de VVD? Of zit de VVD na Wilders, Hirsi Ali nog steeds met Verdonk en zal het niets opleveren. Ik denk dat het niets uit gaat maken. Het focus point was al niet meer Hirsi Ali, alhoewel ze wel samen met Fortuyn en Wilders de VVD naar rechts heeft getrokken. Verdonk is daar een exponent van en het nieuwe focus point. Dat Hirsi Ali naar de AEI gaat laat zien dat er daadwerkelijk een echte conservatieve beweging zich heeft gevormd in Nederland(Zie Wilders, Spruyt, Edmund Burke Stichting).

 10. 17

  Ik denk dat AHA door deze move veel problemen voor de VVD oplost.

  1 – Ze kan nu rustig worden ge-de-naturaliseerd.
  2 – Niemand zal Verdonk iets kwalijk nemen.

  AHA heeft hierdoor denk ik veel van haar krediet bij de massa verspeelt.

  Het nieuwe focuspoint was er al een tijdje, en ik denk niet dat Verdonk een exponent van is. Wel de voorhoede.

 11. 18

  Leuke redenatie. Dus als Wouter Bos zodirect toch bij Shell in Nigeria gaat werken mag ik concluderen dat hij het land ontvlucht omdat hij laatst ergens een fout had gemaakt?

  (ik noem even een dwarsstraat maar de redenatie is zo wel duidelijk tendensieus) Komt ’t over?

 12. 20

  Wat wel jammer is dat AHA de islam op duidelijke punten aanviel (besnijdenis, eerwraak, uithuwelijking e.d.) Verdonk is daarentegen helemaal niet inhoudelijk maar 100%procesmatig.

  Links wilde haar aanpak maar al te graag generaliseren (aka demoniseren, doet deze site hard aan mee)als “VVD is tegen islam”. Naturlijk allemaal stemmingmakerij om bij het volk zich beter uit te doen komen zonder problemen echt aan te pakken. Want in het echt malen ze er niet om en zwelgen ze liever in hun eigen zelftevredenheid want omdat zij anders zijn moet je ze met rust laten en onze normen niet aan opdringen.

 13. 21

  Hou toch eens op met je gezeik over demoniseren. Straks ga je nog zeggen “de kogel kwam van GC”.

  Je legt ons keer op keer woorden en bedoelingen in de mond.

  Ik denk dat we redelijk objectief bezig zijn en onze mening onderbouwen met feiten. Als jij dat stemmingmakerij noemt denk ik dat niet wij, maar jij een probleem hebt.

 14. 23

  @Knut: Nee, dat was inderdaad een interpretatie. Maar deze interpretatie wordt niet gedeeld door iedereen op dit weblog, zoals je in de reacties kan lezen.

 15. 24

  TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF TRAP ME ERAF

  – edit redactie: De reacties van “de gum” onder dit onderwerp zijn verder verwijderd, alsmede de reacties van mensen die hierop reageerden. De reden is dat door het gedrag van “de gum” de discussie onmogelijk werd gemaakt. Daarnaast droegen zijn reacties niets bij.

 16. 25

  o ja?
  pis domuz hollandalilar hepinizi sikerim pis domuzlar
  sakat ulkenizi sike sike domuz yapcam kafir oglu kafir
  gavur domuz
  hinzir
  kopek!!!!!!!w

 17. 27

  @Knut: Oké, misschien iets te kort door de bocht. Maar ik wordt er een beetje moe van dat je keer op keer met dat demoniserenverhaal aankomt terwijl het nergens op slaat.

  Over het algemeen proberen we op dit weblog redelijk objectief te zijn, althans, we proberen feiten te geven als onderbouwing van onze mening.
  En dat valt niet onder de noemer demoniseren.

 18. 28

  @Spuyt; mijn inbreng komt vnl voort uit de wil wat lol te willen trappen. Als de lol niet overkomt en je alleen nog trappen waarneemt (ben soms idd op de man/site) dan ben ik verkeerd bezig. Ik betreur het dan ook dat ik kennelijk negatieve gevoelens heb losgemaakt.

 19. 29

  @Knut: Je kan proberen gebruik te maken van smileys, die hadden misschien de angel er een beetje uitgehaald.

  Lol trappen is leuk, maar soms verlies je in mijn ogen de balans een beetje en wordt het moeilijk een daadwerkelijke mening van een plaagstoot te onderscheiden.

 20. 31

  Inderdaad dat heeft ze gezegd. Ze voelt zich hier “politiek vermoord” zoals ze dat wellicht vandaag ook zal zeggen als ze haar vertrek aankondigd.

  De persconferentie wordt live uitgezonden voor wie dat interesseert.

 21. 32

  SCHAMTE. echt, sommige mensen in dit land, denken dat ze god zijn. BAH!. ja hoor. dit is goed voor VVD en voor NL(jkl;JKHFYIDTLEGCLI). Wat is dit voor handeling…. man. JASSSSES! AHA gelogen of niet blijft een intellectuele vrouw. Alsof iedereen in tweede kamer heilig is. Als men weet wat vluchten is en wat voor gevolgen het oproept (op je intellectuele integrteit) dan zou men niet zo snel AHA uit het land duwen. En waarom denkt iedereen hier dat vluchtelingen alleen maar economisch, politiek of humanitair moeten zijn? ER ZIJN MENSEN DIE INTELLECTUELE MISSIE IN ZICH HEBBEN EN DIE NIET NORMAAL KUNNEN FUNCTIONNEREN IN HUN THUISLAND.DIE MENSEN KIEZEN TOCH OM WEG TE GAAN. Als je asiel aanvraagt in een land betekent het voor de meeste afrikaanse staten dat je deserteur bent(sowieso). Ik weet niet of jullie deze facette kennen. je probeert in een land een status te krijgen; dit wil zeggen dat jij een kans maakt om te blijven of om afgewezen te worden en teruggestuurd naar je land dat je als verrader zou beoordeelt. vertrouw is iets dat moet grooien; je vertrouwt dan niet helemaal je asielland. het is dan vanzelfsprekend dat jij economisch handelt met je verhaal niet omdat je alleen maar leugenaar bent NEE, maar omdat jij een mens bent die goed over nadenkt en die wil ook wat eigen prive houden. Maar ja! in dit land zijn bepalde mensen in politiek bezig god te verwezenlijken. ”ik houd niet van leugens” hoorde ik haar lullen. is zij god ofzo die verdonk?
  GOD …do…
  als intellectueel is dit land niet meer een model voor mij. IK ga ook en ik weet zeker dat velen een les trekken van wordt aan AHA geflikt. blijf hier allemaal met domme, kortzichtige, calvinistische gedachten.

 22. 34

  Als Hirsi Ali gedwongen wordt dit land te verlaten zouden duizenden zo niet tien duizenden zgn asielzoekers en immigranten die niets bijdragen aan de NL samenleving hetzelfde lot moeten ondergaan. Bovendien heb ik ook wel het respekt verloren voor mensen als Rita Verdonk en van der Laan met hun beleid dat verandert met de windrichting. God wat een teleurstelling. We hebben hier dan een immigratiebeleid met de regeltjes keurig opgeschreven maar men weet niet hoe ze uit te leggen en op redelijke wijze toe te passen. We staan toe dat enorme groepen mensen uit alle delen van de wereld zich vestigen in dit land zonder dat zij zich integreren, zonder de zekerheid op een inkomen door arbeid en die moeten bestaan van criminaliteit en alleen maar overlast veroorzaken. Mensen die iets positiefs kunnen bijdragen aan de samenleving als Hirsi Ali moeten na ja-en en nee-en van besluiteloze overheidsmensen dan maar verdwijnen omdat ze een leugentje verteld hebben. En dan moet je die zelf importante interviewers van de media eens horen. Die denken echt dat ze een heel belangrijke taak te vervullen hebben. Bah. Schaam je Nederland. Schaam je diep. Maar dat is het juist. Men heeft vergeten wanneer zich te schamen. Men heeft vergeten hoe de zelf opgestelde regeltjes toe te passen, regeltjes die belangrijker zijn dan de humanitaire aspekten die zij zouden moeten respekteren. Laat ik het er nog eens even dik opleggen. Als Hirsi weg moet dan Verdonk ook. Want wat doen we met iemand die het ene moment zegt dat alles cool is en vlak daarna 180 graden van koers verandert? En verder hebben we niets aan spekulaties in de media van wie dan ook over al of niet afnemen of toekennen van het Nederlanderschap van/aan personen. We moeten dit wettig gestaafd zien via legale procedures en laten de ministers – ik kan hier witheet over worden – hun smoel houden voordat ze weten waarover ze het hebben. En dat geldt ook voor de media die denken dat ze het volk moeten voorlichten (= een beeld voorspiegelen). Het enige waar ze erg in slagen is stemmingmakerij.