het Saillant | PVC-kabinet en duurzaamheid

SaillantLOGO“You don’t always need The Hague to stimulate sustainability – that’s been proven under the Balkenende cabinets.” (RUG.nl)

Prof. Henk Moll hoogleraar Natuurlijke hulpbronnen aan de Rijksuniversiteit Groningen somt in een opiniestuk op waarom we van het komende PVC-kabinet niets hoeven te verwachten op het thema duurzaamheid. Volgens de ooit groen-rechtse Mark Rutte draaien windmolens immers niet op wind maar op subsidies. Het CDA zit in de tang van de bioindustrie-lobby en de PVV wil alleen maar scoren met kiloknallers voor haar electoraat. Maar op veel dossiers kunnen de rechtse partijen enkel wat symboolpolitiek bedrijven en dus ook niet veel slechts doen aldus Mol. Klimaatbeleid komt immers van Brussel en op het gebied van kernenergie kunnen ze hooguit wat plannetjes maken maar niks op korte termijn realiseren. Verduurzaming hoeft echter niet van Den Haag te komen op het niveau van gemeente en provincie is al heel veel in gang gezet (waaronder klimaatneutrale gemeenten) en dat gaat gewoon door. PVC of geen PVC…

 1. 2

  Eerst Carlos met z’n misconcepties over darmflora (schimmels, WTF?, en dat GMO-diet != GMO bacterie). En nu Bryannar. Cryptosporidium parvum is een eukaryoot (een eencellige met een nucleus zoals algen, protozoa etc of gist). En dus geen virus.

 2. 3

  En dan hebben we verder nog Virtual PC, de Communistische partij van Vietnam en Polycythemia vera (nog een ziekte).

  verder staat pvc ironisch genoeg ook nog voor een zonnecel. Oftewel: we kunnen er weer alle kanten mee op!

 3. 6

  Jongens, we krijgen het beste kabinet sinds tijden!!! weg met al al die Cramer subsidies die weggegooid geld waren. Eindelijk no nonsens beleid!!!

 4. 12

  Klimaatneutrale gemeente’s, geweldig! Ambtenaren die s’winters in de vrieskou hun werk doen. Zonder computer als er te weinig wind staat voor het windmolentje op het dak van het gemeentehuis en met de knijpkat als het ook te donker is voor de zonnecellen! De vuilnismannen die met paard en wagen voorbij komen, het OV met riksja’s i.p.v. trams en bussen, ik zie het helemaal voor me, waar kan ik zo’n Disney achtig schouwspel komen bekijken?

  Realistisch gezien is de gemeente Borsele de enige in Nederland die werkelijk op eigen kracht klimaat neutraal zou kunnen werken, de rest kan hooguit doen alsof en stiekum hun electrische vuilniswagen laden met de stroom van een kolencentrale in een buurgemeente. Misschien dat het anders technisch een keer mogelijk wordt tegen de tijd dat wij allemaal in het bejaardentehuis zitten te bloggen, maar voorlopig alleen nog maar in linkse dromen.

 5. 13

  De beste prof. heeft ze inzichtelijk niet helemaal op een rijtje.

  Ik heb (nog steeds) geen flauw idee waar hij zijn menning in dit z.g.n. opiniestuk op basseert, hij weet niet eens waar “duurzaamheid” voor staat!

  Dit soort mensen als “Prof.dr. Henk Moll” moet je (neem het maar van mij aan) niet serieus nemen, en nog minder de mensen die hier werkelijk waar een serieus artikel over durven te schrijven!

 6. 14

  Prof Henk Moll hadden ze naar de Emiraten moeten sturen. Wellicht was hij er daar zelf achter gekomen waarom ze daar (uitgerekend daar)
  niet gekozen hebben voor zonne energie, maar voor KERNENERGIE.
  Moll maakt duidelijk dat er nog veel op ambtenaren bezuinigd kan worden.