het Saillant | Islamitische verkrachter?

SaillantLOGO De rechtszaak waarin een jongen (13) verdacht wordt van poging tot verkrachting van een 91-jarige bejaarde heeft niks met de islam te maken

Schokkend en misselijkmakend nieuws uit Amsterdam. Een dertienjarige jongen wordt ervan verdacht dat hij een 91-jarige bejaarde vrouw in het verzorgingshuis heeft proberen te verkrachten. Slachtofferverklaring, DNA-sporen en verwondingen op het lichaam van de dader wijzen er allemaal op dat hij schuldig is. Een buurtregisseur herkende de jongen op een compositiefoto. Zijn ouders willen het echter niet geloven, zij denken dat het een complot is. Hij zou een alibi hebben: op de bewuste dag was hij niet in Nederland en zou hij Koranlessen hebben gevolgd in de moskee.

Het is voor ouders vanzelfsprekend erg lastig te onderkennen dat je zoon zoiets slechts en ranzigs heeft gedaan. Voor islamitische ouders is het nog lastiger om te dealen met zulke haram zaken: ze schamen zich kapot. Streng religieuze mensen hebben vaker een gestoorde seksuele beleving, moslims zijn daarop geen uitzondering en dergelijk gedrag is dus niet typisch islamitisch. Sterker nog: er bestaan ook ongelovige gerontofielen die veroordeeld worden voor verkrachting. Er is dus geen rechtvaardiging om dit nieuws zo naar buiten te brengen, de islam wordt er hier -al is het subliminaal- onnodig bijgehaald. De islamitische achtergrond is immers niet noodzakelijkerwijs de oorzaak van het gedrag van de jongen en speelde verder geen rol bij de misdaad.

Update: snel getikte tekst in tweede instantie beter afgehecht. Klagende reaguurders probeer het nu nog eens en nu graag on topic.

 1. 2

  Verwacht je ècht enige beschaving te vinden bij GS, Geoff? Ze dragen niet voor niets de titel “nodeloos kwetsend”. Fatsoensnormen hebben ze nooit van gehoord bij dit blogje. Het toont alleen maar weer de onbeschaamde onderbuik van onopgeleid Nederland. Geenstijl is het levende bewijs dat het de laatste decennia flink is misgegaan met de opvoeding van de jeugd in Nederland en het opleidingsniveau van het VMBO.

  Mvgr – B

 2. 3

  Hoe bedoel je ‘de islam wordt hier onnodig bijgehaald’? ER wordt alleen melding gemaakt van het alibi. Geen van de aangehaalde artikelen velt een waarde-oordeel over de islam. Zelfs GeenStijl niet!

 3. 4

  Als het nou andersom was geweest had het Aisha-technisch wel gekund. Maar de link met de Islam zie ik hier ook niet, inderdaad.

 4. 6

  Kom op zeg, de islam wordt hier denigrerend bijgetrokken. Zoals altijd heel subtiel, maar wel weer lekker stigmatiserend.

  Wat heeft het moslimgeloof van zijn ouders van doen met zijn misdaad?

 5. 7

  BTW, waarom noem je het misselijkmakend? Omdat het een 91-jarige vrouw betreft? Of zou je dat ook zeggen als het slachtoffer een 21-jarige vrouw was?

 6. 8

  GS laat eerder doorschemeren dat het buitenlanderschap van die jongen het probleem vormt.
  En Geoff zegt zelf al dat het geloof een verstoorde seksuele beleving vormt. Hij haalt de islam nog meer aan dan GS.

 7. 9

  Er worden wel lekker veel bijvoeglijk naamwoorden gebruikt, maar dat doen ze bij GS wel vaker. En verder gaat het natuurlijk niet om de misdaad zelf (die inderdaad regelmatig, om wat voor reden kan ik bij Zeus niet bedenken, door jan en alleman gepleegd wordt), maar om de reactie van de ouders.

  Die is namelijk *wel* typisch cultureel: de totale schaamte en angst voor de staat en de gemeenschap. Deze mensen zijn niet zozeer bang voor hun zoon, maar voor zichzelf.

 8. 10

  Eh?

  “Ook hebben streng religieuze mensen vaak een gestoorde seksuele beleving, moslims zijn daarop geen uitzondering.”

  “De islamitische achtergrond is immers niet de oorzaak van het gedrag van de jongen en speelde verder geen rol bij de misdaad.”

  Die twee beweringen spreken elkaar tegen.

 9. 12

  Veruit het meest schokkend in dit artikeltje vind ik deze zin.

  “Voor islamitische ouders het nog lastiger om te dealen zulke haram zaken: ze schamen zich kapot.”

  multiple syntax error hier

 10. 13

  @Geoff: hoe verklaar je de houding van bepaalde (toevallig Islamitische) jongeren tov homos dan? of hun attitude tov 9/11, of tov joden, Tweede Wereldoorlog, tov meisjes in rokjes, tov alles wat Nederlands is? Het KAN best dat het allemaal niets met de Islam en Marokkaans zijn te maken heeft, maar welke verklaring geef je er dan aan? Alleen maar roepen dat het niets met de dominant aanwezige kenmerken te maken heeft, is misschien niet overtuigend genoeg.

 11. 14

  Mindprogramming
  Propaganda

  Probeer niet 1 geval op een heel hokje te projecteren.

  Ik klik door naar het parool en lees aan de zijkant bij opmerkelijk: CIA bedacht valse sekstape Saddam.

  Het ligt er dik bovenop. Dit is propaganda om moslims zwart te maken.
  @3 nee het wordt niet direct geclaimd, maar tussen de regels door zegt iedereen dat wel, kijk naar de titel van dit stuk bijvoorbeeld

 12. 16

  @Geoff Je schrijft Streng religieuze mensen hebben vaker een gestoorde seksuele beleving, moslims zijn daarop geen uitzondering

  Je schrijft hier zelf letterlijk dat het hebben van een strenge religie (=moslim / islam) vaker gestoorde seks. gedragingen hebben (wo verkrachtingen vallen) Dus moslim zijn is juist (mogelijk) versterkende risicofactor dus mag genoemd worden, net zoals alcohol/drugs bij geweld of een ongeluk genoemd mag worden.

 13. 18

  De islamitische achtergrond is immers niet de oorzaak van het gedrag van de jongen en speelde verder geen rol bij de misdaad.

  Wellicht niet, wellicht wel; we zullen het nooit weten, want zoals altijd staat dit geval op zichzelf. Jouw conclusie is in ieder geval voorbarig en nergens op gebaseerd terwijl het vermelden van de religie van de jongen door geenstijl hoogstens irrelevant is. Echter, aangezien zijn zogenaamde alibi direct verband houdt met zijn religie valt het moeilijk niet te vermelden.

  Bovendien leeft er toch een zeker niet geheel onterecht beeld dat – zoals je zelf ook al aangeeft – men in de islam nogal eens een rare kijk heeft op zowel sexualiteit en op de verhouding man-vrouw (om maar niet te spreken van de man-man en vrouw-vrouw verhouding:P). In het kader van dat onderwerp is het wel degelijk relevant om de religie te vermelden, ook als er geen aantoonbaar direct verband is tussen religie en misdaad in dit specifieke geval. Er is immers zelden een direct aantoonbaar verband terwijl er wel degelijk een statistisch verband lijkt te zijn. Dat verband is er ook niet als we het over priesters en paters met losse handjes hebben, maar ook daar is overduidelijk dat er een statistisch verband is. Daar hoor ik je overigens uberhaupt niet over klagen, over hoe de religie van die pedofiele patertjes er ten onrechte bij werd betrokken. Of heb ik dan iets gemist?

  Los daarvan kan ik het denigrerend spreken over besneden piemels alleen maar toejuichen. Het is immers een achterlijke bezigheid die ook nog eens bij uitstek geschikt is om het nergens op gebaseerde onderscheid dat de Nederlandse wet maakt met betrekking tot verminking van de genitalien bij man en vrouw te benadrukken.

  En hetzelfde geldt voor het denigrerend spreken over religies in het algemeen. Gegeven een zekere mate van intellectuele ontwikkeling wordt het steeds moeilijker om de belachelijkheid van het concept niet in te zien. Ik zie niet in waarom we de moslims die het onderwerp zijn van dit artikel onze hoon zouden moeten besparen terwijl we ondertussen hartelijk mogen lachen om de capriolen van Tom Cruise, die gek in het Vaticaan of de verhouding tussen de EO en die chippendalepresentator.
  Of je moet denken dat het zwakke zielige hulpeloze hoopjes mens zijn die we met de voorzichtigheid moeten hanteren waarmee we labiele bewoners van een psychiatrische inrichting benaderen. Als dat zo is ben je volgens mij zelf vooral degene die een aardig denigrerende manier van omgaan met en denken over moslims heeft. Ik benader ze gewoon als gewone mensen. En als die rare kronkels in hun hoofd hebben ga ik niet eerst de fluwelen handschoenen uit de kast halen alvorens het gesprek voort te zetten.

  PS. Wel grappig dat nou net degene die in een stukje dat niets met de islam te maken had zonodig “bij de baard van de pedofiele profeet” moest schrijven:P Hypocriet is het. Gelukkig maar, anders hadden we hier niks te zeuren.

 14. 20

  @18
  Leuke beschouwing. De plank mis geslagen. Georganiseerde religie is indoctrinatie. Denk voor jezelf na. De moslim in de moskee is net als de tv-kijker, gehersenspoeld om hokjes te denken. De islam zoals wij denken dat dat is, is een opgelegd beeld. De islam zoals het gebracht wordt door imams (geprogrammeerde programmeurs) t.a.v. man-vrouw verhouding of besnijdenis is ook een opgelegd beeld.

  We zijn allemaal mensen, het gros is “opgeleid”/”geïndoctrineerd” om sheeple te zijn. Laat het los, laat het van je afglijden als een nachtmerrie. Denk voor jezelf, doe de televisie weg.

  Hoe werkt dat programmeren? Is het moeilijk? Gebeurt het in de praktijk?
  kijktips:
  the wave: http://video.google.com/videoplay?docid=6295516544338309782#
  das experiment: http://www.metacafe.com/watch/313244/das_experiment/

 15. 21

  Helemaal mee eens! SCHANDE van die gore Brusselmans! Een beetje de koran en die lieve, leuke, gekke islam er zomaar bijhalen!

  Is er dan niemand die snapt dat deze mensen gewoon lief zijn en veel zieliger dan de rest omdat ze zich gewoon veel meer schamen?

  Er zou gewoon een hek om dat nare Geenstijl moeten worden gezet!

 16. 23

  Niets aan de hand lijkt mij. Op dit forum worden ergere dingen gezegd over Wilders, PVV en stemmers daarop die feitelijk onjuist zijn. In dit geval zijn het gewoon de feiten. Als het om een boer uit Zundert gaat wordt dat ook vermeld. Niet zo in de politiek correcte kuif gepikt voelen, heren.

 17. 26

  @zmoc: chapeau. Ik ben het goeddeels met je stuk eens al denk ik dat religie niet zo zeer bij het begaan van misdaden een rol speelt maar juist nadat misdaden zijn gepleegd; bij het verklaren / goedpraten / schuldvraag verleggen et cetera. Dat is bij atheïsten niet eens zo heel erg anders maar bij gelovigen zijn de argumenten vaak zo ontzettend … dom.

 18. 27

  Door te stellen dat hij islamistisch is, wordt hetzelfde punt gemaakt als in jullie artikel. Een streng geloof leidt tot dergelijke excessen.

 19. 28

  @Anton; Ja, maar dat denk ik in dit geval nu juist niet. Ik bedoel, ik vind de islam op heel veel punten wereldvreemd en pervers en haar aanhangers, hoe stricter, hoe meer, ook. Maar ik denk nu juist dat bij deze jongen, in dit geval, dat geen enkele rol heeft gespeeld. Bejaarden worden (gek genoeg) wel vaker verkracht en een islamitische dader is in die gevallen a-typisch. De reactie van de ouders daarentegen, is weer wel heel typisch.

 20. 29

  1 Honden zijn in de Islam haram. Of voor die 13-jarige verdorvene ook die 91-jarige vrouw daarom haram is, weet ik niet. Ik vermoed van niet. Ik denk daarbij aan Mufa’ Khathat = ‘thighing’.

  Bij Bukhari lezen we daarover: ‘When he (= de geliefde profeet) climaxed at the end of his thighing sessions, he came all over his clothes, so he gave little Ayesha the job of washing them.’ Nogal pervers, vind ik. En dit is nog maar een stukje text. Die Mohammed ging behoorlijk te keer.

  2 ‘Het is voor ouders vanzelfsprekend erg lastig te onderkennen dat je zoon zoiets slechts en ranzigs heeft gedaan. Voor islamitische ouders is het nog lastiger’ enz.

  Geoff weet veel. Van ouders, van Islamitisch ouders en van de Islam in het algemeen. Zijn kennis van die laatste factor boort hij aan waar zij á décharge kan dienen, á charge lijkt hij erbij anderen op aan te dringen de Islam te verwaarlozen. Getuigt dit bij G. van dhimmitude, is hij Islamiet? Is er een belang? Zeg het!

 21. 30

  De vraag is: is een Islamitische verkrachter anders dan een atheïstische, Joodse, Christelijke of Boeddhistische?

  Is de daad van de verkrachting een andere wanneer door een Islamiet begaan, in plaats van door een Christen, Jood, atheïst of Boeddhist?

  Maakt het die vrouw iets uit of het een – in dit geval – Islamiet was of niet?

  ’t Lijkt me van niet …

 22. 32

  @P, #20 Eens over indoctrinatie. Weerhoudt mij er echter niet van de wereld te beschouwen alsof eenieder zelf kan nadenken. Een dergelijke beschouwing, hoe onterecht ook, past nou eenmaal wat beter bij mijn beeld van de medemens. Ik kan en zal niet iedereen gaan bejegenen als slachtoffers van hun ouders of religieuze leiders. Dat is respectloos en zinloos. Zelf nadenken begint bij behandeld worden als iemand die zelf nadenkt. Jouw mea culpa verhaal, hoe correct ook, draagt niet bij aan enige verbetering en houdt de huidige onwenselijke situatie zelfs in stand.

 23. 33

  ————————————————————————————————-ik wilde wat zeggen maar laat maar.
  too many useful idiots on this site

 24. 34

  Misschien had de vrouw geen burqa en was ze daarom een hoer?
  Of is dat een tikkeltje te sarcastisch en overgesimplificeerd voor zo’n serieus onderwerp?

 25. 36

  Het is triest voor een jongetje van 13 en die vrouw. Deze kwestie kent alleen verliezers en we kunnen het alleen betreuren.

 26. 37

  1) Streng religieuze mensen hebben vaker een gestoorde seksuele beleving,
  2) (orthodoxe) moslims zijn daarop geen uitzondering
  3) de jongen komt uit een orthodxe islamitisch gezin
  ergo
  4) De islamitische achtergrond … speelde verder geen rol bij de misdaad.
  Huh??? Sterke tekst Geoff! Sukkeltje.

 27. 38

  #37 is het zoveelste slachtoffer van subliminale anti-moslim propaganda, #37 je bent nu echt de sjaak!

  Geoff mag het dan wel wat ongelukkig geformuleerd hebben het is overduidelijk dat geenstijl hier impliciet moslims door het slijk haalt, het is net zoiets als een hoop stront filmen en stilltjes op de achtergrond “pvda… pvda… pvda…” fluisteren. Sjaak je wordt/bent genaaid waar je bij staat.

 28. 39

  Levi er zit een patroon in de gebrekkige moraal en ontkenning van de vader van deze overduidelijk verknipte jongen. “De boze buitenwereld heeft het allemaal gedaan”. Wie orthodoxie een beetje kent, weet dat men op een hysterische wijze met seksualiteit omgaat. Bovendien leeft men met grote angst voor de buitenwereld, die zondig en verderfelijk is, terwijl men zelf het toppunt van kuisheid (voor de vrouw en dochter dan) huldigt. Zelf masturbatie leidt al tot de hel. Dan kan ik daar wel talloze wetenschappelijke artikelen of voorbeelden uit de literatuur erbij gaan halen, maar zelfs een mongool snapt wat er hier aan de hand is. Wie wordt hier nou genaaid levi, ik door geenstijl of jij met je ontkenning, omdat je het zo lullig vind dat het ditmaal over een orthodoxe moslim gaat.

 29. 40

  Levi, die priesters die kinderen misbruikten, jij denkt dus ook dat dat helemaal niets met hun geloof of het instituut RK-kerk te maken had?

 30. 42

  Nee Arno, alle masturbatie is immers een doodszonde. Alleen God/Allah/Jahweh (doorhalen wat niet van toepassing is) mag aan jouw piemel trekken of in heur akkers ploegen. Alleen Geoff en Levi denken dat die mensen weten dat God/Allah/Jahweh stiekem een oogje dichtknijpt (of juist niet!) zodat zij naar hartelust hun lusten mogen botvieren, mist de boze buitenwereld er maar niet achter komt. Want dan komt hun schaamte-complex opeens om de hoek kijken. Voordien niet.

 31. 43

  Godver, ik word hier steeds kwaaier om. Een 13-jarige jongen die zodanig geestelijk gehersenspoeld en misvormd is, dat hij nu al een waslijst van zedenmisdrijven op zijn naam heeft staan. Ik stel deprogramming voor, zodat er tenminste nog wat van die stakker terecht kan komen. Maar Geoff en een aantal commenters hier maken zich liever boos over Geenstijl. In wezen zijn zij net zo ziek in hun hoofd als de vader van dit arme joch.

 32. 44

  @sjaak (42) Ik wil er natuurlijk geen punt van maken maar …

  mannelijke masturbatie is voor iedere religie een probleem daar het met verspilling van zaad van doen heeft (men dacht lang geleden dat de voorraad van het door God gegeven zaad beperkt was). Bij vrouwen ligt dat natuurlijk een beetje anders. Vandaar dat vrouwelijke masturbatie voor geen enkele religie een (groot) probleem is.

  @sjaak (43) Je doet nu net of verkrachting (en andere zedendelicten) uitsluitend te doen hebben met religie in het algemeen en met de Islam in het bijzonder. Er zijn heus ook wel atheïstische verkrachters.

  Ik maak me persoonlijk helemaal niet druk over Geenstijl, al was het maar omdat wat ik er tot nu toe van gezien heb bepaald weinig indruk op me heeft gemaakt.

 33. 45

  Zeker is dat een ernstig misdrijf! wat die jongen heeft gedaan, maar als ik de meeste commentaar leest, dat door ziekelijke mensen naar de Islam word gewezen, dat niets te maken heeft met de islam. Daar zak mijn broek van af. Met al die kindermisbruik binnen de katholieken organisaties en of kinderporno en of verkrachtingen binnen gezinnen,
  waar je ook wel van hoort en leest, en nog velen andere zaken. Kan ik jullie wel een oud spreekwoord vertellen, die ik van mijn oude lieve oma gehoord heb,
  en mij altijd bij blijft. Ze zei jongen, Je word altijd door een strontkar overreden maar nooit door een koets. Met andere woorden diegenen die het hards roepen over anderen, hebben het meeste boter op hun hoofd.

 34. 46

  Arno
  13 jaar…en daar is niks fout gegaan in zijn (seksuele) opvoeding denk je? En dat heeft niets te maken met de orthodoxie van zijn ouders en omgeving?
  Als je betrapt wordt door een familielid als je je op je 12e zit af te rukken, dan maakt het volgens mij nogal verschil voor je verdere ontwikkeling of de deur snel wordt dichtgetrokken en er niet meer over gepraat wordt of dat je vader je uitscheldt en alle hoeken van de kamer laat zien.

 35. 47

  Dat een 13-jarige een 91-jarige vrouw probeert te verkrachten is waarschijnlijk wel een triest uniek geval. Maar dat de veel moslims in de westerse samenleving problemen hebben met sexualiteit niet.

  Zoals in Stockholm waar vrouwen uit angst hun haar zwart verven: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1110633/2010/05/27/Zweedse-blondines-verven-haar-donker-uit-angst.dhtml . Of in de stad waar mijn moeder geboren en getogen is: http://www.youtube.com/watch?v=iN13ma9bc2k&feature=player_embedded . Dit soort ontoelaatbare ‘incidenten’ komen steeds vaker voor in gebieden met grote moslimpopulaties in Europa. Wegkijken of recht praten wat krom is, is onacceptabel voor (toekomstige) slachtoffers.

 36. 48

  [@juul en de andere idioten]
  Dit soort ontoelaatbare ‘incidenten’ komen steeds vaker voor in gebieden met grote moslimpopulaties in Europa.

  De moslimpopulatie groeit en dus ook de handelingen – strafbaar of niet strafbaar – die door mensen uit die groep worden gedaan.

  Laat eerst maar eens zien dat de procentuele verhoudingen van [dit soort] strafbare feiten buiten het betrouwbaarheidsinterval valt.

  Of is een het verkrachten van bejaarden door 13-jarigen een groepseigenschap en het vermoorden van meisjes door politieagenten niet een uitzondering?

  Problemen met seksualiteit komen in alle groepen voor. Lees de NL bekentenis literatuur maar eens. God weet wat die schrijvers voor gekke dingen op hun geweten hebben.

  Kortzichtigheid is de kwaal van NL.
  En liedjes zingen kunnen ze ook al niet.

 37. 49

  Juul | 29 May 2010 | 11:13
  Dat een 13-jarige een 91-jarige vrouw probeert te verkrachten is waarschijnlijk wel een triest uniek geval. Maar dat de veel moslims in de westerse samenleving problemen hebben met sexualiteit niet.
  ———————————————
  Ik dacht het niet dat zij broblemen hebben.
  De moslims weten goed hoe ze het moeten doen,
  om kinderen te maken. Als ik me niet vergist hebben zij de meesten kinderen per gezin.
  En lopen de Nederlandse meisjes, de benen onder hun kont vandaan achter de mooie jongens van de islam. En geloof me dat deze jongens goed weten wat sex is, dat hebben ze wel geleerd van onze samen leving, die daar geen doekjens omwinden. Maak je daar maar geen zorgen over.

 38. 50

  @32 zmoc
  Dat is nou juist het hele punt. Ik ga ervan uit dat iedereen voor zichzelf kan nadenken. Waarom zou er nu dit stuk in het Parool gepubliceerd worden waarbij terloops wordt gezegd dat de verdachte een vals alibi heeft opgegeven? Wat is de nieuwswaarde daarvan? Wat is überhaupt de nieuwswaarde van deze aanranding? Ramptoerisme of anti-islam-mindprogramming?

  Hier wordt op slinkse wijze een individuele daad verbonden aan het hokje “islam”. Dat is de propaganda. Dat heeft niets met die jongen of de ouders of de bejaarde te maken.

  NIETS mea culpa (schulddenken is een indoctrinatievorm van georganiseerde ‘christen’religie)… Ik bejegen niemand als slachtoffer van hun ouders of de priester/imam. Ook die slachtofferrol bestaat niet, dat is een overblijfsel van heel veel christen-indoctrinatie.

  Ik denk voor mezelf na. Mijn hele leven heb ik bepaalde normen en waarden aangeleerd. Dat geldt voor iedereen. Dat is een continu proces. Het afgeven op de normen en waarden van andere hokjes geeft aan dat je zelf uit een ‘bepaald’ hokje denkt. Dat is wat losgelaten moet worden. (geestelijke ontzuiling) Iedereen wil hetzelfde: voedsel, beschutting, vrede en evt. kindjes-maken.

 39. 53

  @ 30 Misdaadbestrijders en de criminologie werken áán en opereren mét patronen, achtergronden, cultuur. Leden van cultuur A moorden en stelen anders dan die van B. Deze gedifferentieerde kennis 1) bevordert de mogelijkheid van het arresteren van de daders van een bepaald misdrijf, 2) werkt direct en indirect preventief.
  Dat de rechtstreekse daders en slachtoffers van een misdrijf aan die kennis niets meer hebben, om die reden niet naar achtergronden en (on)persoonlijke motieven zoeken, getuigt van een onmaatschappelijke alias primitieve instelling. Vgl. studies van vliegtuigongelukken.

  @32 zmoc ‘Weerhoudt mij er echter niet van de wereld te beschouwen alsof eenieder zelf kan nadenken’.

  Daar ben ik het mee eens en zo zit de Westerse cultuur in elkaar: je wordt hier bij ons als individu beoordeeld. Maar er is ook de sociologie die leert dat mensen niet zo individueel (kunnen) zijn als onze ideologie wil en leert. Vandaar het zoeken naar relevante achtergronden, ideologieën, religies e.d. Daarom bestaat er ook een discipline als criminologie.
  Je zou de sociologie kunnen opvatten als de verzachter van de leer van de individu. Aan de andere kant heeft een gedegenereerde sociologie ons ook die horden en zwermen sociale werkers bezorgd die onze samenleving verpesten.

  @ 36 ‘Het is triest voor een jongetje van 13 en die vrouw. Deze kwestie kent alleen verliezers en we kunnen het alleen betreuren.’

  In iedere casus is er slachtoffer en dader. Dat zet aan tot actie. Boven geciteerde uitspraak
  is en werkt verlammend en maakt medeplichtig.

  @ 48 ‘De moslimpopulatie groeit en dus ook de handelingen – strafbaar of niet strafbaar – die door mensen uit die groep worden gedaan.’*

  Met deze kennis weet je het dan ook van die misdaad: waar die vandaan komt. Iedere fatsoenlijke regerering zal nu profylactische maatregelen treffen ter bescherming van haar bevolking. Omdat zij weet dat het om een misdadige immigratie-populatie gaat, zal zij per onmiddellijke ingang import van dat type mensen stoppen. Zoals bij een brand onstaan door een openstaande gaskraan de brandweer eerst die kraan zal dicht zien te krijgen, anders heeft het bluswerk geen zin.
  Doorgaan met immigratie is ondenkbaar. Weten dat er misdaad aankomt, en die dan binnen halen, schaart je onder de misdadigers en/of idioten. Vgl. zo’n non-idioot gouvernement met een vrije verzekeringsmij. Die verzekert ook geen voorzienbaar ongeval.

  * is reactie op 47 ‘juul en andere idioten’: ‘Dit soort ontoelaatbare ‘incidenten’ komen steeds vaker voor in gebieden met grote moslimpopulaties in Europa’.

  @50
  NIETS mea culpa (schulddenken is een indoctrinatievorm van georganiseerde ‘christen’religie)… Ik bejegen niemand als slachtoffer van hun ouders of de priester/imam. Ook die slachtofferrol bestaat niet, dat is een overblijfsel van heel veel christen-indoctrinatie.

  Het christelijke schulddenken schept de individu. Je bent zelf schuldig, individueel, niet de ander. Die christelijke leer pas je = @50 zelf toe op slachtoffers van ‘hun ouders of de priester/imam’.
  Vrage: wat heb je tegen dat ‘mea culpa’ = je bent hetzelf van het Christendom?

  Verder is de betekenis van ‘slachtoffer’ sterk afhankelijk van degene die het begrip hanteert: van 1. de dader die onder iets uit probeert te komen of 2. een beoordelende instantie van de misdaad. De laatste – jij, ik, de rechter – kan wel degelijk op goede gronden iemand als slachtoffer beoordelen.
  Maar ‘slachtoffer’ zijn maakt nog niet onschuldig. Op grond van religieuze waanvoostellingen die je vanaf je prilste jeugd zijn ingepomt, kun je als 13-jarige tot die smerige daad zijn geprest, maar evengoed ben je persoonlijk schuldig en moet je worden gestraft. Maar daarnaast en onmiddellijk erna ook meteen achter de ware hoofdader aan, die smerige religie. Ware slachtoffer is die oude dame. In China zou het haar niet overkomen zijn.

 40. 54

  @HPax#53
  Jou conclusie op mijn #48 is onzinnig.

  Ik concludeer alleen dat het groeien van een populatie haar handelingen doet toenemen. En daaruit vraag ik naar een bewijs dat de ene populatie anders handelt dan de andere.

  En dan roep jij: Met deze kennis weet je het dan ook van die misdaad: waar die vandaan komt…

  Hoe dom ben jij eigenlijk?

  Ik weet niet waar je nick vandaan komt maar als(!) Pax staat voor waar het normaliter voor staat staat ben je een leugenaar, draaier en christelijke idioot.

 41. 55

  #53
  Ik weet niets van de relatie geloof en seksueel misbruik, maar in Duitsland is wel onderzoek gedaan naar de acceptatie van geweld als wijze van conflict beslechting en geloof. De gedachte is dat als gelovigen vromer zijn, zij ook vredelievender worden. En voor christenen, Duits of niet-Duits, gaat dat verhaal ook op. Voor moslims niet: naarmate men vromer is, steeg de tolerantie t.o.v. geweld juist. De onderzoekers vonden dit raar en keken wat verder. Het bleek dat vrome moslims uit gezinnen komen waar structureel geweld veel vaker voorkomt dan bij seculiere moslims, vandaar de hogere acceptatie.
  Wie het niet gelooft kan het gaan lezen:
  http://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=LiSo-ME9sVUC&oi=fnd&pg=PA73&dq=comparison+muslims+christians+abuse+germany+youths&ots=KaFvOMc2Ly&sig=tZ6qzo1HIrZNm8Cs_YouJNWSh50#v=onepage&q&f=false

 42. 56

  @53
  #nee ik ben niet van het christendom
  dat hokjesdenken heb ik losgelaten
  #ik ben ook zonder kerkelijke iets opgevoed, behalve bijbelse geschiedenis in groep 7 anderhalf uur per week

  In post 32 komt zmoc met het mea culpa/slachtoffers. mea culpa = mijn schuld. Dat lijkt me niet het geval. De culpa ligt bij dat kind. Hoeveel/welke ideeen hij is aangepraat (door wie) voordat hij tot deze daad is gekomen weet ik niet. -en of die mensen dan ook strafbaar zijn???- Ik wil er niet op speculeren. Straffen? Daar denk ik net anders over: OPVOEDEN. Die ouders ook als het moet.

  Ik geloof dat ik denk dat ik een redelijk beeld heb van het Christendom. Bij dat beeld hoort dat het concept “slachtofferrol en schuld-denken” een gereedschap is van de sheeplemanager in de georganiseerde kerk. En dat dat niets te maken heeft met de leer van Christus.

 43. 57

  Ik concludeer alleen dat het groeien van een populatie haar handelingen doet toenemen. En daaruit vraag ik naar een bewijs dat de ene populatie anders handelt dan de andere.

  Juist ja, een groep wordt groter en dan gaat het steeds meer lijken op de populatie … ook op manieren die je niet verwacht [x] – dat is gewoon statistiek … geen politiek
  @53, china; per NLer zijn er 100 chinezen, lijkt mij onwaarschijnlijk dat het daar nooit gebeurt

 44. 59

  De enigste reden waarom geen stijl dat artikel plaatste was omdat het om een (islamitische) allochtoon ging. Ze hebben ook 2 maal expliciet verwezen naar de afkomst v.d. dader. Dat doen ze echt niet zomaar. Vandaag las ik een bericht dat een 43 jarige man uit Koggenland (een zekere Andre S., dus ik ga er vanuit dat ’t om een blanke autochtoon gaat) veroordeeld is geworden voor de verkrachting van 1 bejaarde vrouw en de poging tot verkrachting van 2 andere bejaarde vrouwen.
  http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2010/uitspraak-in-zedenzaak-bejaarden/
  Ik durf te wedden dat zo’n artikel (waar de bejaardenverkrachter een blanke autochtoon is) niet wordt geplaatst door geen stijl omdat dat immers niet in hun plaatje (allochtonen verdachtmaken) past.

 45. 60

  @ 59 Als die jonge Islamiet zich niet hier in Nederland had bevonden, zou z’n afschuwelijke daad hier niet hebben plaats gevonden en had dan zijn religieuze duiding achterwege mogen blijven. Nu niet. Je moet weten wie je binnen haalt. Voor de volgende keer. Denk aan je eigen grootmoeder. Bijvoorbeeld.