het Saillant | Internetleugens? Gewoon keihard aanpakken!

SaillantLOGO Vandaag een serieus onderwerp in Saillant: de Elfstedentocht. De stelling luidt: “De Elfstedentocht Hoax moet gestopt worden.” Of, als we de stelling wat breder trekken: “Leugens op Internet moeten aangepakt worden.”

Iedere Nederlander kent de Elfstedentocht. Het is een mythische tocht door Elf Friese steden met een lengte van bijna 200 km. Tot zover de mythe. Schadelijk is dat steeds meer media de Elfstedentocht niet langer als mythe presenteren, maar als vaststaand feit. U leest het goed: de mythische tocht zou werkelijk hebben plaatsgevonden. En niet alleen obscure websites maken zich hieraan schuldig. Oude media nemen de verhaaltjes klakkeloos over, inclusief verzonnen helden.

Zo zijn de winnaars stuk voor stuk biologische spruitjestelende boeren. Waarom biologisch? Toeval? Zeker niet. De leugenmachine van de klimaatterroristen werkt op volle toeren. Immers, als we vroeger om de haverklap meters ijs hadden, moet dat haast wel betekenen dat de temperatuur stijgt. En wiens schuld is dat? U weet het niet? De klimaatmaffia weet het antwoord wel: de hardwerkende Nederlander. De Nederlander die voor dag en douw opstaat, de ruiten van z’n dieseltje krabt en braaf naar z’n werk kachelt om dit land draaiende te houden. Jan met de Pet, die geen tijd heeft om door de linkse kerk gemaakte films te bekijken en geen geld heeft om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. Kortom: burgers zoals ú!

De klimaatfetisjisten maken het steeds bonter. Zo misbruiken deze linkse apparatsjiks zelfs ons koningshuis om hun leugens aan de man te brengen. U gelooft het niet? Luister en huiver: ze beweren dat in de jaren ’80 van het vorige millennium onze kroonprins de tocht zou hebben uitgereden. Ziet u het voor zich? Prins Pils 200 km lang pootje over? Deze en talloze andere ‘bewijzen’ moeten het volk laten geloven dat de tocht werkelijk heeft plaatsgevonden. U kunt zich afvragen: “Wat maakt het uit? Internet biedt nu eenmaal iedereen een podium.” Dat mag allemaal wel zo zijn, maar de gewetenloze milieumaffia gaat met hun list en bedrog een stap te ver. Deze samenzwering van klimaatfascisten moet gestopt worden. Ik stel een Internet Inquisitie voor. Een speciaal opgeleid team van morele ordebewaarders die het internet afstruinen en alle leugens opsporen. En dan?

Gewoon keihard aanpakken natuurlijk!

 1. 4

  Gewoon ophouden met dat hele internet, al die burgers die zich in een democratische discussie mengen, dat kan nooit goed aflopen.

  Waarom nemen volksvertegenwoordigers eigelijk niet actiever (of openlijker) deel aan online discussies?

 2. 5

  Is liegen op internet niet eigenlijk een vorm van terrorisme? In dat geval lijkt me dat Donner wel adequate wetgeving kan bedenken.

 3. 8

  Keihard aanpakken? Mot er weer wat verboden worden? Nee, hè? Het jaar is nog geen 2 weken oud en er wordt al weer uit dat vaatje getapt…

 4. 14

  De elfstedentocht heeft echt bestaan, daar is bewijs voor. Wat echter pertinent niet waar is, is de mythe dat de kou in Friesland toen “nature made” was. Ieder verstandig mens weet echter dat dat kwam door de toenmalige verstandhouding tussen het Oosten en het Westen.

  Grafieken en koek&zopie verkoopcijfers tonen aan dat het tijdens de koude oorlog significant kouder was dan de jaren daarna, pas toen de verhoudingen ontdooiden werd de temperatuur weer wat aangenamer. De temperatuur is daarvoor weliswaar ook wel eens lager geweest, maar toen bestond er nog geen koude oorlog, dus dat moet aan natuurlijke fluctuatie worden toegeschreven.

  Helaas blijven sommige nozelaars dit nog steeds ontkennen, en dit terwijl 99% van de historicy het bestaan van de koude oorlog bevestigen.
  Hoe dom kan je zijn, het heette toch niet voor niets koude oorlog?