het Saillant | Felix mag blijven, maar…

SaillantLOGOFelix Rottenberg hoeft helemaal niet weg uit DWDD, maar het gastenbeleid van DWDD moet wel op de schop.

De permanente klaagzang van Rechts over de publieke omroep is een nieuw couplet rijker: twitterpagina @boycotfelix spant zich in om Felix Rottenberg uit de talkshow DWDD te verwijderen (AD.nl), met direct twee tegenacties: @fanvanfelix en @steunfelix. Nu kan je Rottenberg best een pedante, arrogante, vooringenomen persoon vinden en de VARA verdenken van socialistische sympathieën. Het valt niet te ontkennen dat DWDD ook regelmatig rechtse spreekbuizen als Dion Graus, Dominique Weesie en mr. Hiddema uitnodigen en ongestoord laten uitspreken zonder één (écht) kritisch weerwoord. Als Wilders zou willen dan zou hij meerdere malen per jaar kunnen aanschuiven in de Studio Plantage. Maar Wilderswil niet want hij spint immers garen bij een gechargeerd vijandbeeld van een linkse publieke omroep. Een publieke omroep die spindoctor Rottenberg vooraf aan de verkiezing vrijuit laat spinnen op prime time…

Dat Rottenberg al jaren een schare antifans heeft die hem trouw volgen naar ieder medium waarin hij optreedt ondervonden wij op Sargasso ook. Al bij de eerste column was het offtopic ad hominem geklaag niet van de lucht. Rottenberg zuchtte maar ging wel door en heeft nooit om censuur van zijn plaaggeesten gevraagd. Andersom gebeurt het constant en nu ook weer met deze twitter-actie. Het zal wel weer een mening van vrijheidsuiting zijn, dat boycotten?

In DWDD is dus wel degelijk plek voor rechtse geluiden én obsessieve klagers hou je nu eenmaal altijd. Maar dat bepaalde koppen (ongeacht de politieke bias) wel erg vaak terugkomen aan tafel is wel een feit. Ik zag onlangs god-beter-het classic master Nalden weer in een Japanse ruitenblouse zitten?! Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen! Vernieuwing van dat gastenbestand dus, maar niet op basis van politieke kleur s’il vous plaît.

 1. 4

  Felix ook altijd met zijn rechts geleuter. Hoe kan ik me aansluiten bij die linkse @boycotfelix? En is er ook al een @ontslaMart?

 2. 9

  en de VARA verdenken van socialistische sympathieën.

  Ik kan lang staren naar zo’n zinnetje. Omdat daar een tamelijk groot onbenul uit spreekt over de recente Nederlandse geschiedenis, en de redenen waarom die Vara ooit is opgericht.

  Nu kunt u zeggen: die verzuiling was toch iets vroeger?

  Nee, die verzuiling bestaat nog steeds. Zij het, alleen onder politieke partijen en bij de politieke omroep. En dus vooral in naam.

 3. 13

  @ijsbrand; Ja, dat had ik nou ook. Ik weet ook wel dat de radio amateurs van vroeger veranderd zijn in ettelijke miljoenen publiek geld per persoon per jaar wegharkende villa- en grachtenpandbewoners van nu, maar de associatie Volkskrant, Vara en PvdA staat als een huis op heipalen. Doen alsof dat niet zo is, doet op z’n minst de wenkbrauwen fronzen.

 4. 15

  Dion Graus, Dominique Weesie , en Mr. Hiddema zijn weleens te gast geweest.

  En daarom is het rechtse geluid hoorbaar!!!

  Volgens mij is dit jaar alleen Mr. Hiddema te gast geweest. Zullen we de rest van de PvdA leden maar niet opnoemen die er regelmatig te gast zijn. Zoals voormalig Minister Plasterk dit jaar al vaker te gast is geweest dan Mr Hiddema.

  En het is ook helemaal niet erg, als het maar erkent word.

  Het word inderdaad hoogtijd dat de subsidie bij de publieke eens drastisch word gekort.

  De Vara is gewoon een spreekbuis voor de PvdA.

 5. 16

  We krijgen straks Wakker Nederland en Powned, mogen we dan ook klagen over die rechtse publieke omroep?

  Ik hoor de rechtse kerk trouwens nooit over de EO of de TROS, die lijken me ook niet links. Of zijn NCRV, AVRO en KRO links dan?

 6. 20

  Rottenberg is inderdaad een vervelende arrogante man. En dat is de reden dat-ie weg moet bij DWDD. Waarom Carlos hier nou zo’n politiek item van moet maken weet ik niet. Links of rechts, het is gewoon niet leuk om te moeten kijken naar een irritante betweter.

 7. 22

  mensen, ben fanatiek felix-boycotter, interesseert mij niet of hij recht of links is, VVD, PvdA, Gl of PVV, hij is als persoon gewoon rete-irritant, gaat altijd aan mensen zitten (bij Pastors “he mannetje” – beuk op schouder > aantal keer herhaald) en hij denkt constant dat hij de wijsheid in pacht heeft!

 8. 23

  Ja! De VARA is een spreekbuis van de PvdA, en dat is geweldig, want zo zit ons bestel nou eenmaal in elkaar: Nederlandse omroepen hebben een politiek of religieus kleurtje, en horen helemaal niet neutraal te zijn. Dat omroepen van minder uitgesproken links of meer uitgesproken populistische signatuur er niet in slagen om fatsoenlijke actualiteitenprogramma’s te produceren is toch niet het probleem van de VARA? Dat er nu rechtse wrevel over linkse media ontstaat is misschien terecht, maar gaat wel voorbij aan het feit dat mensen van rechts signatuur de afgelopen decennia nauwelijks geïnvesteerd hebben in het opbouwen van een fatsoenlijk alternatief. Dat wordt straks gelukkig keurig rechtgezet via WNL en PowNed, en dan hebben we misschien wel weer een echt debat op de buis.

 9. 24

  Mr. Hiddema is precies 2 keer geweest, Rottenberg komt meer dan 2 keer per week. Follow pimsonepouse en je ziet per week hoeveel er van welke kleur door de publieke omroep wordt uitgenodigd.

 10. 25

  WHO CARES? Zagemannen met potenzaagagenda zagen dat er niet genoeg zoals zij willen gezaagd wordt. Gewoon BOL AF HET IS ONS PROGRAM tegen roepen Matthijs!

 11. 27

  Het verbaast me dat mensen DWDD een grondrecht vinden. Zo erg is het echt niet om gweoon niet te kijken, gaat me al jaren goed af en kijk eens hoe gelukkig en blakend van gezondheid ik ben.

 12. 30

  Grappig die verwijten dat de VARA een spreekbuis is voor links. Zo schijnen er in het Vaticaan ook erg veel christenen rond te lopen. Nooit eens een leuke bisschopsfunctie voor een atheïst. Schande!

  Heerlijk ook dat veel mensen denken dat ze de redacties van programma’s (of kranten en tijdschriften) mogen beïnvloeden, zelfs dat het hun recht is. En dat die redacteuren zo arrogant zijn, want er wordt maar niet geluisterd naar hun eisen. Terwijl ze via GeenStijl toch zo vaak DWDD voor de laatste keer gewaarschuwd hebben. De Idols-generatie, zullen we maar zeggen. Denkend dat ze overal op kunnen stemmen.

  Er is een betere manier om redacties te beïnvloeden: niet kijken of kopen. Of je abonnement of lidmaatschap opzeggen. Al verdenk ik menig reageerder op bijvoorbeeld de sites van Volkskrant en Trouw die daarmee dreigen dat ze uberhaupt geen abonnee zijn. Die verwarren het gratis via internet lezen en kunnen reageren met een verworven recht om het redactiebeleid te kunnen beïnvloeden.

 13. 31

  @Fred; Eh hee Fred. Psst. Die redacties betalen zichzelf meestal. Net als de Katholieke kerk. Al wordt die laatste enigszins gesubsidieerd doordat ze geen belasting hoeven te betalen. Daarentegen kan dat blonde sporthoofd van DWDD zijn huizen en auto’s gewoon aan ons doordeclaren.

 14. 36

  He? En Rottenberg is toch met áfstand het meest kritische PvdA- lid? Schroomt toch niet om koers PvdA en PvdA- kamerleden/ ministers scherp aan de kaak te stellen, soms neigend naar afbranden (schiet me zo gauw even geen v.b. te binnen)? Of ik had toen net me oogkleppen en oordoppen in kan ook…

  Pff, zit daar soms 2, 3x p.wk met PC Hooft- Kelder dwars door alle conventies heen te kakelen…nodig dan ook Pvd JA- knikkers uiiiit.

  Stomme rooie KutVara.

 15. 37

  Ik kijk toch alleen maar naar de TV draait door :) Mij trouwens nog nooit opgevallen dat DWDD alleen maar linkse geluiden laat horen. Ik zie ook regelmatig VVD en CDA politica in de studio zitten… Ik snap de kritiek niet, gewoon zo doorgaan.

 16. 39

  Ik vindt vooral dat Rottenberg moet blijven! Bij een Bos, een Albayrak of een Plasterk zou je haast denken dat de PvdA een fatsoenlijk alternatief is. Zo iemand als Rottenberg, die wel even vanuit zij grachtengordel pand verteld wat goed is voor het gepeupel laat weer even zien wat een elitaire regenteske partij het eigenlijk is en zet de mensen weer even goed met beide benen op de grond. Wat dat betreft ook graag zoveel mogelijk Pronk, Vogelaar en Melkert op t.v.!

 17. 42

  Hé, d’r zit een knopje op het internet!
  Dit is dus wat ik veracht aan NL.
  Ik ken geen woord dat een lagere indruk weergeeft dan verachten.

 18. 43

  Felix is best okee, maar zoals bij alles; overdaad schaadt. Ik vind het kwalijker dat de redactie van DWDD dagelijks de PvdA door mijn strot probeert te duwen. Job Cohen was tijden lang sporadisch te gast, maar een paar weken voor de ‘wisseltruuk’ zit ie opeens om de dag aan tafel. Gho? Heeft de DWDD-redactie toevallig banden met de PvdA top? Het wordt tijd dat dwdd als zendtijd voor politieke partijen wordt geclassificeerd.

 19. 45

  Ho wacht ff..ik loop ergens daaromtrent..zie die gast en alles van die gast straalt uit van “zie je me, kijkt rond met bolle ogen”..ik ben..ik ben.?

  Dan denk ik op zo’n “ontmoeting” ga heen sukkel.

 20. 46

  @music_animal
  Klagen en zeiken en zeuren over personen.
  Niet constructief.
  Tegen.

  Iedereen zegt de een is OK maar de ander is KUT. En het gaat maar door. Meer negatieve vibes kun je/ik niet ontdekken.

  *kotst een teiltje vol*

 21. 51

  Dion Graus,…

  Dat die man op enige manier vertegenwoordigd is, is natuurlijk bizar te noemen. Er zijn dus mensen die op deze struikrover stemmen en daarna ook nog zich in de maatschappij te mengen. Wie zijn deze mensen? En waarom hebben nog geen scheermesjes ingeslikt? Allemaal vragen… vragen.. vragen..

 22. 52

  @51: Ze blijven in leven door die scheermesjes van tegenwoordig, waarmee je je niet meer kunt snijden (Wilkinson protect of hoe ze ook heten). En de medische vooruitgang helpt ook een beetje. Het is gewoon Idiocracy, maar dan in het echt.

 23. 53

  DWDD en Matthijs en tafelheren doen zich voor a la Biertijd maar meestal is het Slappekoffietijd en draait het uit op de bekende vivavolkskrantvara-tv. Doorgeregisseerde commerciele televisie. Met altijd dezelfde meningen tegen over elkaar. Of het moet een keer een geregisseerd geintje zijn zoals Maassen vs. Paay. Gel-Sell TV. Mensen die zogenaamd lachen om een trosboot en dan een varaboot opstappen. Ik heb er weinig mee. En noem mij een zeikerd, maar waarom wordt er geen punt gemaakt van het feit dat men daar 2 tot 3x JP verdient ? Wat een drol is die Plasterk, dat hij daar dan als eerste voor boog en verder eigenlijk vooral achterover heeft gehangen.