Het is hier fantastisch Leaseweb!

Foto: copyright ok. Gecheckt 15-03-2022

Soms lacht het geluk je tegemoet. We wisten dat Sargasso ooit de overstap moest maken naar een nieuwe hosting provider. Toen Sargasso echter ging fuseren met Geencommentaar.nl, bleken die al lang een meer dan uitstekende relatie te hebben met Leaseweb. Daar stond gewoon een eigen server tegen zeer gunstige voorwaarden.
Maar… die server was al wat ouder en de combinatie GC en SG plus de wilde toekomstplannen vroegen om meer. Dus startte het gesprek met “Ik durf het bijna niet te vragen…

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben een spiksplinternieuwe server tegen wederom heeeel gunstige voorwaarden. Nu draait het hele Sargasso er al op en straks voegen we daar de complete Geencommentaarhistorie ook nog eens bij. Kijk, dat is nou eens een hosting provider die begrijpt waar je bloggers gelukkig mee maakt.
We voeren dan ook met veel genoegen vanaf nu het logo van Leaseweb. Klik er gerust op als u ook verlegen zit om een goede hosting oplossing. Ze weten echt waar ze het over hebben.

Reacties (14)

#1 weerbarst

Ik heb ook goede ervaringen met leaseweb, kost wat meer, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug.

 • Volgende discussie
#2 Share

Noem es wat specs. Je maakt een lang verhaal wel erg kort nu. Waar is de nuance?

Ik zag dat LeaseWeb in aug meer dan 6uur downtime had? Mijn hoster staat momenteel zo’n 150 posities hoger gerankt op http://www.webhostingtalk.nl/uptime.php , net als je oude provider trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 JoostB - Reactie op #2

Laten we zeggen dedicated ipv vps, 4x zoveel geheugen, 2x zoveel processors, raid 10.

#3 JoostB

Uptime van GeenCommentaar is 100% in augustus. Daarvoor heeft de server er wel een paar keer uitgelegen, maar dat lag aan de server zelf (spamaanval die WP niet goed kon afslaan), en niet aan het netwerk.

En wat meet die link? De uptime van de sites van de providers? Bij een bedrijf als leaseweb zegt dat niets. De afgelopen 4 jaar hebben we slechts één grote storing gehad (buiten de schuld van leaseweb om), en een wat kleinere, omdat het de Roze Khmer had behaagd GC (en dus een deel van het Leaseweb-netwerk) te Ddossen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 Share - Reactie op #3

Sep 2011, 3 outages, ca. 0,5 uur downtime..
Aug 2011, 2 outages, ca. 6,5 uur downtime..
..
Ik heb trouwens niets tegen die ouwe botnet hosters hoor. En als het geluk je toelacht dan doe je dingen goed. Dus ik houd een sop.

#3.2 Spuyt12 - Reactie op #3.1

Het herhalen van de outages van de site van leaseweb versterkt je punt niet. Waar gaan die getallen over? Ik herken ze niet, en GC heeft er vorige maand zeker geen 6 uur uitgelegen.

#3.3 Share - Reactie op #3.2

Ask Leaseweb.

#3.4 Spuyt12 - Reactie op #3.3

Waarom? Jij komt met de beschuldiging, en de gegevens daarvan staan niet op een site van leaseweb. Mij is onduidelijk wat er precies gemeten wordt en waar.

Daarbij kan ik in ieder geval uit eigen ervaring al uitsluiten dat het netwerk van leaseweb er vorige maand 6 uur uit heeft gelegen.

Dus, substantieer eens?

#4 LB

TL;DR Sargasso krijgt goedkope hosting in ruil voor logo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bas

Hey! hoort hier niet -advertentie- boven te staan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Gezellig

Dus nu is er ook ruimte voor plaatjes met voldoende resolutie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 Spuyt12 - Reactie op #6

Lol!

#7 Share

@012 Dude relax. Ik beschuldig helegaar niemand. Wat HyperSpin doet rtfm. Ik zei ook niet dat Sargasso 6.5 uur offline was. Daarbij + sowieso, het is allemaal niét waar en al helemaal niet op internet trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Kok

Hoe zit het trouwens met de privacy waar Sargasso voor zegt te staan en de ontwikkeling van het vingerafdrukuploadsysteem waar Leaseweb actief bij betrokken is? Is voor dergelijke maatregelen geen DPI of op z’n minst schending van netneutraliteit nodig?

http://www.nu.nl/internet/2616403/kinderporno-bij-upload-meteen-geblokkeerd.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie