Ik snap inderdaad niet waarom vega dingetjes filet of gehakt heten, zaten er dan eerst botten in de vleesvervanger die eruit gefileerd zijn? Of was de vleesvervanger eerst een grote homp die daarna gehakt is? Volgens mij niet en dus vindt ik het stomme namen.
#2
Martijn ter Haar
De optie “niet te vreten”, is die overwogen?
#3
Martijn ter Haar
“Of was de vleesvervanger eerst een grote homp die daarna gehakt is?”
Volgens mij het eerste wel. Een grote homp schimmelcultuur.
#4
Karsa Orlong
Schimmelcultures kan je vermalen/vermorzelen (geen collageen, uw bent moleculair bioloog toch?) die hoef je niet te hakken. dus ipv gehakt: maalsel, (=meel?). Anyway volgens mij zijn die schimmel cultures geen hompen maar een kluwe schimmeldraden?
Kunnen die lui van keuringsdienst van waarden niet eens selectief verontwaardigd doen over hoe al die vleesvervangers gemaakt worden?
#5
m44
Doorgepreocessed food met radicale alfaprionen. Daar word je een beetje mal van. Duidelijk en sneu om te zien bij de marketingjonges van de Griekse schijven etc.
“Minder zout en minder vet in je vleessnack!”, dat klinkt al een stuk logischer. En niet veel minder vies en ongezond. Hulde dus, mooi bericht.
#6
Basszje
Die term alleen al: ‘vleesconcepten’
#7
Bismarck
Shoarmafingers die je met je vingers kunt eten omdat ze niet van het vet druipen klinkt best interessant.
Reacties (8)
Ik snap inderdaad niet waarom vega dingetjes filet of gehakt heten, zaten er dan eerst botten in de vleesvervanger die eruit gefileerd zijn? Of was de vleesvervanger eerst een grote homp die daarna gehakt is? Volgens mij niet en dus vindt ik het stomme namen.
De optie “niet te vreten”, is die overwogen?
“Of was de vleesvervanger eerst een grote homp die daarna gehakt is?”
Volgens mij het eerste wel. Een grote homp schimmelcultuur.
Schimmelcultures kan je vermalen/vermorzelen (geen collageen, uw bent moleculair bioloog toch?) die hoef je niet te hakken. dus ipv gehakt: maalsel, (=meel?). Anyway volgens mij zijn die schimmel cultures geen hompen maar een kluwe schimmeldraden?
Kunnen die lui van keuringsdienst van waarden niet eens selectief verontwaardigd doen over hoe al die vleesvervangers gemaakt worden?
Doorgepreocessed food met radicale alfaprionen. Daar word je een beetje mal van. Duidelijk en sneu om te zien bij de marketingjonges van de Griekse schijven etc.
“Minder zout en minder vet in je vleessnack!”, dat klinkt al een stuk logischer. En niet veel minder vies en ongezond. Hulde dus, mooi bericht.
Die term alleen al: ‘vleesconcepten’
Shoarmafingers die je met je vingers kunt eten omdat ze niet van het vet druipen klinkt best interessant.
High concept, low understanding …