1. 1

  George Bush heeft de defensiebegroting met meer dan $600 miljard opgeschroefd. Het huidige pak geld wat tegen de crisis wordt aan gegooid is relatief. Er staat momenteel een bedrag van meer dan $2.500 miljard aan moeilijk te betalen creditcard schulden op de balans van de Amerikaanse huishoudens. En er zullen waarschijnlijk 2,5 miljoen huizen moeten worden verkocht, of worden geherfinancierd omdat men de hypotheek niet meer kan betalen. Dat bedrag is niet meer te bevatten.

 2. 2

  Dit hele reddingsplan is een verkiezingstruc van de Republikeinen. Ze hopen dat de Democraten zoveel aan het plan veranderen, dat niemand meer voor wil stemmen. McCain kan dan de Democraten verwijten dat ze niks aan de economie willen doen, en zodoende de winst pakken op 4 november.

 3. 3

  Inderdaad Matthijn, niet meer te bevatten.

  Iets minder schokkend maar toch: n Irak (operationele kosten en de vele bedrijven op kost- plus basis even daargelaten) zijn oorlogsavonturiers en zwendelaars er tot heden met $ 30 mld. vandoor (I scratch you’re back you scratch mine: vriendjes van vriendjes met $ 60 op zak mogen business opzetten: lokaal heftrucks jatten en blauw overschilderen, verhuren ad $ 20.000,- aan leger…een aangestelde Irakese min.defensie met miljoenen ervandoor).

  Maar ja, daar zijn belastingen voor hè…om tegenslagen op te vangen.

  Weet je wat…laan we maar een potje badmintonnen..

  Is gratis en voor niks.

 4. 4

  @Hayek het is net zo goed een politiek garenspinsel van de Democraten. Laten zien dat ze uiteindelijk tegen die graaiers durven optreden.

  Financieel echter compleet onbelangrijk.

 5. 6

  @ Yevgeny, er wordt inderdaad grof verdiend aan die situatie. Er is nog iets waar de wereld niet beter van zal worden: ik heb het idee dat McCain gekozen wordt als president vanwege de belabberde financiële situatie en de geweldsdreiging in Afghanistan en Iran.

 6. 10

  @1: “En er zullen waarschijnlijk 2,5 miljoen huizen moeten worden verkocht, of worden geherfinancierd omdat men de hypotheek niet meer kan betalen.”

  Dat valt fors mee. Stel die huizen worden gemiddeld voor een ton minder dan de hypotheekschuld verkocht (dat lijkt me al een behoorlijk negatieve schatting) en de betreffende schuldenaars kunnen verder geen cent opbrengen (ze hebben ook nog de inhoud van het huis en de auto om te verkopen), zelfs dan hebben we het nog maar over een gat van 250 miljard.

 7. 11

  FBI gaat onderzoeken of bij Lehman, Mae & Mac en AIG sprake is geweest van misinformatie en fraude. Nounou, is dat nou niet een beetje dat je zegt eh verspilde moeite?…als van toezichthouders/ centrale banken, beurswaakhonden, financiers, makelaars tot de naïeve consument?: “Kan ik me daar toch een húis krijgen voor weinig…een HUIS (verdien $ 30.000 p.j. *pik in het is winter)”. Meteen ook maar b.v. de hele voedingsindustrie aanpakken? Consument is te lui om de verpakking te lezen, pleur maar in die kar…met je “Misinformatie”. Men stond er allemáál bij en keek ernaar.

  Benieuwd of er nog steeds schreeuwerds rondwaren die nu nog “Weg Met Alle Overheidsbemoeienis” willen brullen. Niet dus. Nee, áltijd en óveral overheidstoezicht/ regelgeving streng doch rechtvaardig toepassen teneinde het neo- liberale Graaigeloof met wortel en tak te beteugelen.

  @ matthijn

  Wie het ook wordt…ik wens de nieuwe president van de VS een prettige wedstrijd…