1. 1

  Ik mis dat gedeelte over die gigantische aanslag die in naam van het Katholicisme gepleegd zou zijn, toenertijds. Of het moet die door W.R.Hearst ge-orkestreerde oorlog met Spanje geweest zijn ? Nee, dat was later.

 2. 6

  “But a Catholic president was elected in 1960, and today Catholics hold more seats in Congress than any other religious body”

  En moet je kijken wat daar van gekomen is. tsk tsk.

 3. 8

  @ Brynnar
  Ik wel. Kan me de verhalen over de slag bij Poitiers in 732 wel herinneren. Maar over grote katholieke aanslagen in de 19e eeuw staat me niets bij.

 4. 11

  @1: huh ? Gaan we deze onzin-discussie weer voeren ? Leg het nog een keer uit : waarom zouden de rechten van doorsnee-moslims moeten worden gekort vanwege de actie van 19 gevaarlijke gekken ?

  Er worden met regelmaat “abortus-artsen” overhoop geschoten in de VS in naam van, jawel, de Bijbel. Zou dit van enige betekenis moeten zijn voor de rechten van niet-moordende christenen ? Ik dacht het niet. Nou, ditto voor law-abiding moslims.

 5. 12

  @10: Doe jij niet hetzelfde met islam en imperialisme? Sorry hoor, je mag wel je best doen om ons ervan te overtuigen dat oprukkende islamieten dit doen vanuit hun geloofsovertuiging terwijl dat voor imperialistische katholieken bij voorbaat geen enkele rol zou kunnen spelen.

  Overigens snap ik het punt wel – moslims deugen niet, per definitie niet – maar doe tenminste je best om als een redelijk en rationeel mens over te komen. Humor me.

 6. 15

  @laïcard; Nee, maar *ik* ben het niet die de vergelijking maak tussen Katholieken en Moslims, dat doet het artikel en, by proxy, Sargasso. Bovendien schrijf ik niet ‘aanslag uitgevoerd door Katholieken’, ik schrijf: ‘aanslag uitgevoerd in naam van het Katholicisme’.

  @Brynnar; Schelden om de vraag niet hoeven te beantwoorden – kinderachtig hoor.