Goed onderwijs is geen topprioriteit

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bij elk probleem dat zich voordoet in de samenleving vindt premier Mark Rutte de aanpak daarvan een topprioriteit. Zo ook het lerarentekort in het basis en voortgezet onderwijs:

Arjen Lubach legt de vinger op de zere plek: kinderen zijn geen topprioriteit van het kabinet.

Als je als sector helemaal onderaan bungelt aan het lange lijstje met topprioriteiten van Rutte, hoe kan de premier dan met droge ogen beweren dat het lerarentekort in het (basis)onderwijs een topprioriteit is?

Zeker als je bedenkt dat voor zo wat ieder probleem een extra zak met geld is uitgetrokken, dan komt het onderwijs met de categorische weigering van minister Arie Slob en wel bijzonder bekaaid vanaf.

Mijn advies aan alle meesters, juffen, basisschoolleerlingen én de ouders: trek allemaal zo’n shirt aan en ga staken op 6 november. Je laat de toekomst van je kinderen toch niet zo verkwanselen door dit kabinet?

Update: de print van het t-shirt kunt u hier downloaden.

Reacties (2)

#1 Michiel de Pooter

Altijd lachen met Arie Slob; Hij is minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, resorterend onder het ministerie van Wetenschap. Hij hangt een religie aan, die er geen been in ziet om de evolutieleer te betwijfelen en meerdere keren per dag te bidden tot een opperwezen zonder naam, sexkenmerken, adres en woonplaats. En wij in NL maar lachen om Trump.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

Je laat de toekomst van je kinderen toch niet zo verkwanselen door dit kabinet?

Ja, maar, de hypotheeheek!

  • Vorige discussie