Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Popeye

De Joodse jongen, die in de brits boven hem lag, maakte mij vader wakker en zei hem (wetende dat het volgende transport naar de gaskamers was)
Willoush (Polen vonden Wim wat kort), ik ga naar de draad …

De maschinegeweren weerklonken in de nacht, terwijl de jongeman zich op de prikkeldraad wierp (in een onmogelijke poging erover te klimmen).

Ik heb hem nooit gekend, ik zal hem evengoed nooit vergeten.

Merci Crachàt, Willoush groet u.

 • Volgende discussie
#2 Crachàt

/ nogmaals: hoed af uit respect /

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 MP

Er is mij verteld dat de Nederlanders tot een beter soort mens geëvolueerd zijn. In de afgelopen 60 jaar heeft er een selectie plaatsgehad op nuchtere genen en is de kans op chaos/oorlog tot nul gereduceerd. Toch heb ik mijn twijfels en lijkt het mij niet verkeerd dat iedereen verplicht naar de documentaire In Europa kijkt, gewoon van bovenaf opgelegd door de overheid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Popeye

Deze plek, is niet de plaats, om hulde te brengen aan hen; zonder de welke het nu onmogelijk zou zijn, om op een plek als deze, in naam van de vrije menings uiting, vrijuit te spreken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Yevgeny Podorkin

Mooi als kerstkaart.

Maar zonder fijn vrolijk onderschriftje en met klokjes en hulst en zo maar niet doen hè…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Popeye

De anonimiteit, zou idialiter het vehikel moeten zijn om de moed te betonen; jezelf eens een keer open te stellen.
Maar uiteraard is dit een uitermate naïve stelling.
Bepaalt Pathetisch om ze in hun eigen ‘hoerenvet’ te zien wentelen.
Maar… Wie ben ik ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Yevgeny Podorkin

Popeye. Ik heb in de tijd dat ik hier onder een vaste, met nadruk vaste, nick reageer voor mijn gevoel voldoende in die geest “laten zien”. (voor een comment op een collectief hoofdzakelijk politiek getint weblog). Ik denk dat je voor nog meer “ziel” op mijn persoonlijk log moet kijken die ik niet heb. Een ieder hééft of kiest een (wel of niet vaste) vorm (van koel en zakelijk tot lachwekkend idioot) om te melden, gelijk halen, te scoren whatever. Ik probeer in die range op een leeg wordvel, ik schat in verh. 1:3, vaak het e.e.a. uit. En een goed verstaander (kan) in mijn comments mening lezen t.a.v. menselijk feilen & falen, whatever. Zo niet, jammer voor je. Ik begrijp het wel maar mengen in ál te zwaarwichtig vooral in dito woordgebruik probeer ik vaak te vermijden. En ik kruip ook niet achter een pc om chagrijn of woede bot te vieren in een commentveld. Dan blijf ik grosso modo van commentknop af (nu dus niet, pissig #6). Is dit openhartig genoeg naar de zin? Na 2 maanden internet:“Pff, hier ga ik niet lang aan meedoen”. Eindeloos saai al te zakelijk hakken en beuken in comments: leef je uit, ik niet. Zoek je een vorm zodat het “te doen” blijft (zoiets). En heb er de laatste tijd al genoeg (hier) gedesillusioneerd af zien haken of er voor maanden de brui aan geven. Maar we kunnen verder een hele discussie voeren over het reageren onder een nick, komt geen eensluidend antwoord uit.

Maar wie ben JIJ dan inderdaad eigenlijk helemaal Popeye, 2 maandjes nu hier? Beetje pathetisch en schijnheilig wel om als een wolf in schaapskleren op deze manier rond te darren vind je niet? Hoe voelt dát eigenlijk? Is dat lekker? Zal ik vanaf nu verder gaan als Olijfje en zuchtend van adoratie stroop om je smoel smeren of als Brutus een pak rammel? Of wil je dat ik onder mijn werkelijke naam nog iets meer van “mijn ziel” blootleg? Vraag maar mail aan redactie. Wat wil je weten, ik vertel álles van kleur onderbroek tot… Maar, kom eens vaker (dagelijks) reageren zou ik zeggen. Moet je vanzelf ook iets verzinnen om uit vaatjes te kunnen blijven tappen. En dan een keer stuklopen? You bet.

Anders optiefen met dat gedoe, gemankeerde disgeproportioneerde spinazielul die je d’r bent…

*komt de nick weer om de hoek, in het dagelijks leven gebruik ik andere bewoordingen*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Crachàt

euh, YP, gaat het ça va?
Ik ben ziek, en zie de virusjes voor de netvliezen dansen, maar ik zie in reactie 6 van Popeye nu niet meteen iets wat jou, euh, opstel uitlokt?

/krabt vertwijfeld in het haar en ziet overal spoken snapt er niets van/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Yevgeny Podorkin

Maar ik begreep het wel…vraag het maar aan hém…

“krabt vertwijfeld in het haar en ziet overal spoken snapt er niets van”?

Tip: Ui raspen in sok stoppen en dan te bed.

En dan maar hopen dat het Kerstknijn niet aan het geweten knaagt.

Feest!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Popeye

@7
Hé zeg, puber.
Jij zou hier voor mijn part de boel hier mee opgestart mogen hebben.
Of de uitvinder van de PC mogen zijn…
Dat maakt jou nog niet God-de-vader, ‘de’ standaard in het blog-universum !
Zo’n kleine teentjes…
Pathetisch gewoon.

 • Vorige discussie