Godverdomme!

Ik ben boosDe volgelingen van God, je weet wel, die Sinterklaas voor volwassenen, hebben het weer voor elkaar.

Het spotje “de hand van god” van Versatel, waarbij een goddelijke hand de bal het doel inwerkt, is van de buis gehaald. Ik word hier toch zo godskolere moe van. 1100 handtekeningen van de Christenhondenunie waren daar voor nodig. 1100! Straks negeert het kabinet een ‘nee’ tegen de Europese grondwet van honderduizenden stemmen, maar hier moet natuurlijk wat aan gedaan worden! Elke dag word ik geconfronteerd met die kut stationsevangelisatie, Jehova getuigen en visjes op auto’s. Die visjes! Wat willen ze daarmee zeggen? Ram me maar van de weg af, ik ga toch naar de hemel? Nou, met plezier!
Al jaren houd ik mij in in de omgeving van gelovigen, probeer ze in hun waarde te laten en wat krijg ik daarvoor terug? Een steeds grotere religieuze invloed. Mijn tolerantie is vanaf nu over. Ik ga mijn mening ook maar eens opdringen aan al die mensen die te zwak zijn om op eigen benen te staan. Gelovigen dus.

God bestaat niet! Wordt wakker stelletje kleuters, hij kan je geen eeuwig leven geven! Er is nog nooit enig bewijs geleverd voor het bestaan van die klootzak. Ja, een klootzak ja. Wie moord er anders complete volkeren uit? Maar gelukkig, dat heeft hij nooit gedaan, want hij bestaat niet. Dat scheelt het internationale strafhof weer wat moeite, want hoe houd je een God aan?
Doe wat je niet laten kunt en waar je goed in bent (het misbruiken van kinderen?) maar val mij er niet mee lastig!

Rot op met die reli-terreur.

 1. 1

  Ik als trouw kerkganger moet hier natuurlijk even op reageren.

  Ik vond de reclame ook niet kunnen, maar in tegenstelling tot een hoop andere mensen zeg ik er niets over, alleen zal ik wel even nadenken voordat ik iets van versatel aanschaf.

  Wat je hier hebt is gewoon een standaard klacht bij de reclame code commissie die een beetje uit zijn verband wordt gerukt. Er zijn zat andere reclames die al verboden zijn door deze commissie en het enige verschil wat we nu hebben is dat de Christenunie de handtekeningen ophaalt. Waarom doen ze dit? Omdat ze het er niet mee eens zijn.
  Op het moment dat er een reclame is waarin zeehondjes doodgeknuppeld worden en groen links gaat handtekeningen ophalen en inleveren bij de reclame code commissie gebeurt er precies hetzelfde, alleen zal er geen rel over zijn.
  De beslissing is dus aan de reclame code commissie, niet aan het kabinet (wat in het stukje hierboven geïmpliceerd word).

  En bovendien Versatel heeft ZELF de reclame preventief van het scherm gehaald. Op het moment dat de reclame code commissie de reclame goedkeurt kunnen ze hem meteen uitzenden. Sterker nog, dat kunnen ze nu al.

  De discussie of God wel of niet bestaat ga ik niet aan, maar de implicatie dat alle gelovigen kinderen misbruiken vind ik echt NIET kunnen, en getuigen van net zo’n bekrompen wereldbeeld als waar je de gelovigen van beschuldigd. Immers: Ã?én gelovige misbruikt een kind, dus alle gelovigen misbruiken kinderen. Weet je wat: Ã?én Turk steelt, dus alle Turken stelen. En zo kan ik er nog wel een hele boel verzinnen.

  Maareh, Spuyt 12, nu ik uitgekomen ben voor mijn Christen zijn, mag ik nu nog stukjes posten??? Ik heb het tot nu toe goed kunnen verbergen…

 2. 2

  Natuurlijk mag je stukjes blijven posten… Mijn mening is niet de mening van het weblog, toch?

  Mijn punt is dat religieus rechts, net als in Amerika, steeds machtiger wordt en haar mening op gaat dringen aan de rest van de bevolking.
  Dat Versatel nu zijn spotje van de buis haalt vind ik een teken aan de wand. Het gaat me hierbij niet om de klacht bij de RCC, maar dat de klacht alleen al in staat is dit voor elkaar te krijgen.

  Ik denk overigens dat de verontwaardiging over een doodgeknuppeld zeehondje breder gefundeerd is in de bevolking dan de verontwaardiging over “de hand van god”. Maar goed, ik kan me een reclame herinneren waarin er een duif tegen een raam werd gegooid en die is ook van de buis gehaald, terwijl de duif niets was aangedaan. Ook belachelijk natuurlijk.

  Het hele voorval was voor mij eigenlijk meer de druppel die de emmer deed overlopen…

  Ik heb lang nagedacht of ik mijn opmerking over misbruik wel zou maken. Dat heb ik uiteindelijk toch gedaan. Om te chocqueren, maar ook om ultra-religieuzen een koekje van eigen deeg te geven. “Als je voor euthanasie/abortus bent ben je DUS voor moord” enz.

  Dat ik hier ook mensen zoals jij mee beledig is spijtig (ik dacht inderdaad dat de complete redactie seculier was), maar het gaat me nu even om de reacties.

  Overigens probeerde ik met het sponsbon plaatje ook een beetje de angel uit het geheel te trekken. Niet gelukt dus…

 3. 3

  euthanasie/abortus is ook een vorm van moord.
  Daarom moet je er ook voorzichtig mee omgaan.
  Maar er zijn zeker wel gevallen waar het toegepast mag worden.

  Het probleem is altijd dat de mensen die het hardst schreeuwen gelijk krijgen. En hoe fanatieker mensen geloven (danwel in een god, ideaal, whatever) hoe harder ze schreeuwen.
  Nou is het grote probleem van geloven dat je het gelooft en niet weet. Hierdoor staan die mensen niet open voor kritiek.
  Als ik ergens verstand van heb en iemand anders heeft er meer verstand van, dan kan ik die persoon om advies vragen, maar blijf ik kritisch.
  Als ik ergens in geloof en iemand anders gelooft “meer”, dan is zijn woord, het “ware” woord. En krijg je problemen.

 4. 5

  euhm… volgens de van dale:

  moord (de ~, ~en)
  1 het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven => eliminatie, manslag

  Dit vind ik bij euthanasie toch zeker wel opgaan. Je kan er hooguit hulp bij zelfdoding van maken als je het creatief aanpakt.

  Maar we gaan wel heeeeeeeeeeeeel erg off topic….

 5. 6

  Euthanasie kent veel vormen, waaronder het stopzetten van de behandeling. Dat wordt niet gedekt door de term ‘moord’. Ook de rechtspraak gebruikt deze definitie van moord niet.

  Abortus vind ik na de wettelijke grens van 24 weken moord. Hoewel ik ook vind dat die grens wel iets naar beneden mag worden bijgesteld. 16 weken ofzo (ongefundeerd getal-alert!).
  Daarvoor is het gewoon een klompje cellen (hoeveel het ook lijkt op een mens)

  Trouwens: Offtopic is goed!

 6. 7

  ‘T IS TIJD VOOR ACTIE !

  De ontkerkelijking moet in een stroomversnelling komen!
  Helpt eenieder van zijn of haar oogkleppen af!
  De tijd van fabels moet maar es afgelopen zijn!
  Desnoods deuren langs met “The origin of species” en “De naakte aap”!
  No more Mr. Nice Guy!
  Die bond tegen het vloeken heeft ze niet op een rijtje: normen en waarden uit de oude doos!
  Bezoek http://www.goddomme.nl goddomme!

  Met vriendelijke groet,
  Koeno van der Schuur
  Apeldoorn

 7. 9

  Whoa, Packet komt out of the closet!

  Ik vind dat Spuyt wel gelijk heeft. Dat spotje is niet kwetsend tegenover God(sdienstigen). Het gaat om een belangrijk doelpunt dat Maradona, een van de beste voetballers ooit, dat hij stiekem met zijn hand maakte. Hij verklaarde later dat het “de hand van God” betrof. Nu kun je deze voetbalhistorie niet meer uit de annalen wegbranden al zou je nog zo graag willen. Een spotje dat eraan refereert lijkt me niks mis mee. Mijn God (zo die bestaat) zou er smakelijk om kunnen lachen.

  Vreemd gegeven: Versatel haalt zelf het spotje van de buis, waarschijnlijk tegen bad PR en abo-verlies. Maar het eerste zal voor niet-christenen niet het geval zijn, en het tweede: ik dacht dat de echte fundi’s geen TV kijken? Of kunnen ze toch niet zonder het porno-kanaal?

 8. 13

  Gij spot met de naam van Allah, gij gaat dood, kankerflikker, ik zweer het je, ik steek een mes in je kop, je gaat egt helemaal eraan, ik zweet het je
  KANKERFLIKKER

 9. 14

  [politiek incorrect]
  Ali Lekker Belangrijk: Zweet maar lekker door, het gaat in dit onderwerp NIET over allah of de Profeet(nsfw). Zoek maar iemand anders om je mes in te parkeren, een kinderverkrachter ofzow… Egt! Ik sweerr het op het graf van me moeder!
  [/politiek incorrect]

 10. 15

  Ok, als abortus moord is dan kunnen die grens nog verder terug (desnoods tot voorbij de stenentijdperk waar deze ideen thuis horen) leggen. Dan vind ik dat onthouding en anti-conceptie ook moord zijn.

  Want als godscreatie ben jij voor reproductie geschapen vanaf pubertijd. Dus had je vanaf die tijd al een heleboel leventjes op deze wereld kunnen zetten. Als je dat niet gedaan hebt (en het lgt er niet aan dat je geen partner kon vinden) dan heb je dus hand gehad in het niet tot leven komen van al die onschuldige kuinderzieltjes. Moordenaars allemaal!

 11. 16

  Waarom daar stoppen…

  Als je als adam alleen op de wereld bent gezet? Hoe dan? De spermacellen blijven komen en… nowhere to go! allemaal lijkjes die je lichaam weer opeet dus nog een kanibaal ook. En al dat leed omdat god zag dat het goed was

  Overigens als god adam schiep naar zijn eigenbeeld en ook hij alleen is…?

 12. 17

  @packet storm: jouw quote uit van Dale

  moord (de ~, ~en)
  1 het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven => eliminatie, manslag

  En dat koppel je aan euthanasie. Euthanasie is toch een vorm van zelf-doding ergo geen moord.

 13. 18

  Ligt eraan welke soort euthanasie je bedoelt. Tegenwoordig is het in NL ook euthanasie als dodelijk zieke babies worden ge-euthanaseerd, of van volwassenen die hun mening niet meer kenbaar kunnen maken…