1. 2

  goed zo Chiel.
  maar wat is er nou echt erger: ganzen die eerst maanden een lekker scharrelleven leiden en daarna drie weken ellende, of kippen die negen maanden lang niets anders dan ellende te verduren krijgen op hun 1/20 m2?

  sympathieke actie, maar allemaal symboolpolitiek.

 2. 5

  @2
  Inderdaad, misschien wel hypocriet, maar het is een goed begin toch? Niet iedereen wil misschien meteen helemaal vegetarisch worden, en alle kleine beetjes helpen toch?

 3. 11

  Als we even teruggaan naar het feit dat dieren elkaar gewoon opeten en dat wij ook tot de dieren horen die redelijk hoog in die keten staan; Er is geen enkel dier dat een ander dier expres een langere periode laat leiden, laat staan expres ongezond maakt.

  Nouja, kat die met een muis valt is een twijfelgevalletje :-P

 4. 12

  @ 11,

  ”[…] laat leiden […]”

  Het is natuurlijk: ”lijden”, onverlaat!

  Disclaimer: door andere mensen op hun taalfouten te wijzen, verhoog ik gevoelsmatig mijn status, waardoor ik het idee krijg dat mijn kansen op overleving, en dus op voortplantig, hoger zijn. Hetgeen het zo aantrekkelijk maakt.

 5. 13

  Hulde Krekel.
  De Taal Moet Beschermd.

  Ik krijg me potdomme daar toch bijna een brok in me keel van zoveel toewijding….

 6. 14

  Gelukkig houdt u zo van toewijding, Jevgeni, ik mag u namelijk graag wijzen op het gebruik van het beletselteken.

  Let vooral op deze, laatste alinea:

  ”Voor én na het beletselteken komt een spatie. Als het beletselteken aan het einde van de zin staat, komt er niet nog een punt achter: ‘En toen werd het stil …'”

  Disclaimer: iets met voortplanting, en zo!

 7. 15

  Ja beste krekel…maar ik vind het lelijk…spaties…daarin verschil ik van mening over het gebruik van beletseltekens.

  Geen Onnodige Spaties…vreet onnodig ruimte in computer enzo..gaan vast weer arme Afrikaatjes van dood…als je een kniesoor bent dan…

 8. 17

  @Krekel en YP : Uiteraard verdient onze taal bescherming. Zeker tegen nieuwlichters die ons ongeveer ieder decennium met een nieuwe set, nog onlogischer dan de voorgaande, taalregels opzadelen.

  Echter de centrale vraag (on topic) die zich bij mij opdringt is: Komt Giel nu eindelijk aan, zodat hij eindelijk het boegbeeld van onze natie kan worden, door eindelijk “Hollands welvaren” uit te gaan stralen….
  Of blijft hij het fletse, straatjongensachtige, boegbeeld van de frietgeneratie?

 9. 19

  Heel erg fijn, 15, dat u om Afrikanen geeft, maar laat in dát geval het onnodige gebruik van de kapitalen weg … dat vréét immers ook inkt. En zoals u ongetwijfeld weet, sterft er per onnodig gebruikt inktpatroon één Afrikaans kindje.