1. 2

  Mmmmm… Ze schoppen de cameraman ook in mekaar, dus niet meteen “verheerlijking” van geweld.

  En wat ze doen, gebeurt in het echt ook. Het is ook geen blank versus allochtonen (evengoed slachtoffer).

  Ook gooit een van de boefjes een autoradio uit het raam nadat er het nummer DANCE uit komt van, jawel, dezelde groep (Justice) die de soundtrack verzorgt van het clipje. De boefjes dragen dan wel weer het logo van Justice op hun jekker…

  Vette, cynische marketing?

 2. 3

  @1: “‘Eind vorig jaar zagen we de eerste relletjes tussen clochards om de inhoud van een vuilnisbak. Als we hieraan voorbijgaan, loopt ’t uit de hand.’”

  Er is iets met deze zin, ik weet niet wat.

 3. 4

  Behoorlijk indringende videoclip. Maar het blijft een videoclip. Ik moet altijd erg lachen om discussies over videoclips, als zouden ze te expliciet gewelddadig, seksueel of anderszins schokkend zijn. Art is imitating life, en niet andersom.

 4. 6

  Beetje saaie videoclip, beetje saaie muziek. Maar het punt komt wel aan.. ik denk dat ze bedoelen te zeggen dat we bijna allemaal toekijken als een groepje rotjongens (allochtoon of autochtoon) de beest uithangt. Omdat we bang zijn klappen te krijgen of iets dergelijks. Uiteindelijk krijgt de grootste toekijker – de cameraman – ook klappen.

 5. 8

  @6: Ik zie juist in de clip een jongen ingrijpen als een meisje aangerand wordt. Het gevolg is dat ie klappen en trappen krijgt. Dito voor de agenten die de jongens proberen op te pakken. Als je 1 ding uit de video moet leren is het wel dat je beter niet kunt ingrijpen.

 6. 9

  Doet me sterk denken aan La Haine (1995). Niets veranderd blijkbaar.

  En ja, ik zie het nog wel uitbarsten. Maar niet als in 1968. Dat was toch meer een intellectueel oproer. Links was toen sterk. Nu wordt het een oproer van onderdrukten. Niets doordacht of onderbouwd. Gewoon: weg uit de ellende, niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

 7. 10

  HansR, we hebben natuurlijk al een flinke oproer gehad twee jaar terug. Dekansarmen in de voorsteden hebben wel een punt, maar er is geen richting? Hoe kan zoiets ooit effect hebben? Nog grotere opstand, meer auto’s en wijken in de brand. Vechten tegen het leger totdat ze Versailles veroveren?

 8. 11

  C’est l’histoire d’une société … +13 ans après … Heb 2 jaar geleden flink wat La Haine links gedumpt hier ergens op S’o, toen navd riottes.

 9. 12

  @Carlos
  Hoe kan zoiets ooit effect hebben?

  Geen idee. Ik denk ook niet dat het [geweld] effect heeft tot er een gedachte gevormd is. Dat de situatie gedachten (filosofieën zo je wilt) gaat vormen staat voor mij vast. Het is dus niet de vraag OF maar de vraag WANNEER.

  En vechten tegen het leger TOTDAT? Als dat zo zou zijn dan is elk oproer zinloos. Ooit wint verzet: nl. als de rede wordt gezien. Uiteindelijk verliest verdrukking.

  @S’z
  Inderdaad.
  Kan me die linkjes nog herinneren.
  Kan nooit kwaad er nog eens naar te wijzen.
  En weg nou zelf: artistiek is die clip toch analoog aan scènes uit La Haine?

 10. 13

  Ik zie Sarko niet toegeven aan oproer (die gaat er liever met Kaercher over). Van de andere kant heb ik hem ook nog niet met een oplossing horen komen.

 11. 14

  Goede clip, goed nummer. Zal flink wat gekost hebben (maar goed, die voor DVNO was lekker goedkoop.

  Het is gewoon een agressieve clip voor een agressief nummer. That was a real kick and good for laughs and lashings of the old ultraviolent. Zit verder geen boodschap achter.