Gesprek van de dag: Wil je eindigen zoals Bush?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Putin: “I want to hang Saakashvili by the balls.”
Sarkozy, startled: “Hang him?”
Putin: “Why not? The Americans hanged Saddam Hussein.”
Sarkozy: “But do you want to end up like Bush?”
Putin: “Ah, there you have a point.”

Dit is de weergave in een recent boek van een gesprek tussen Vladimir Poetin en Nicholas Sarkozy in de zomer van 2008 over wat er moest gebeuren met de Georgische president Mikhail Saakashvili. Dit is het, misschien overbodige, bewijs dat op het allerhoogste niveau de diplomatie meer met de Soprano’s dan met Yes Minister gemeen heeft.

Hier wil ik een huiskamervraag aan toevoegen. Sinds ik deze dialoog gelezen heb zweeft me een beeld voor ogen van Tony Soprano die “I wanna hang him by the balls” uitschreeuwt. Misschien dat er iemand is die de serie beter kent dan ik, en me kan vertellen of Tony Soprano dit daadwerkelijk gezegd heeft, en of dat op YouTube te vinden is. In dat geval kunnen we nl. bewijzen dat Poetin, al dan niet bewust, de Soprano’s citeert.

Reacties (2)

#1 Bismarck

Ligt Bush met betonnen schoenen te baden?

  • Volgende discussie
#2 Berend

Politici zijn ijdel en willen vooral serieus genomen worden. Ik ga er van uit dat Poetin liever met een betonnen onderbroek op de bodem van de Potomac of de Moskva zou liggen, dan een zodanige ´laughing stock´ te worden als op het laatst met Bush het geval was.

  • Vorige discussie