De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptschrijver Fiona Ivanov.
Gepofte wortelmayonaise met saffraan & crudité
veganistische borrelhap, 20 personen
250 g wortel (3-4 niet al te dikke wortels)
enkele draadjes saffraan
50 ml sinaasappelsap
2 tl mosterd
200 ml zonnebloemolie
mespunt massala
mespunt gemalen komijn
mespunt gemalen chili
rauwe groente en brood naar keuze
aluminiumfolie
staafmixer of keukenmachine
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verpak de wortels met schil in aluminiumfolie en laat de wortels in 2-3 uur zacht worden (afhankelijk van de dikte, druk er eventueel even op om te voelen of ze meegeven). Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine stukjes. Week de saffraan in het sinaasappelsap. Pureer de wortel met het sinaasappelsap, de mosterd terwijl je de olie er bijschenkt tot de wortelpuree helemaal glad is (dit duurt enige tijd). Breng op smaak met massala, komijn en zout en peper naar smaak, garneer met de chilivlokken. Serveer de wortelmayonaise met rauwe groenten naar keuze en stukken brood.
Reacties (6)
Wacht even, 250 gram wortels 2 tot 3 uur in de oven?
dat kost qua elektra al meer dan…..
Welke culi heeft er nou een elektrieke oven
Bijna elke culi, gasovens in inbouwkeukens, dat mag niet.
Welke culi heeft er nou een inbouwkeuken?
Tegenwoordig hebben de nieuwe woningen eigenlijk geen keukens meer. Vaak moet je het doen met aanrecht in de woonkamer. De rijkere culi’s op het platteland hebben nog wel eens de mogelijkheid om voor een echte cooker of fornuis te kiezen, maar in de binnenstad zit dat er meestal niet in.
Eerder roofbouwkeuken.