1. 8

  jullie kunnen je nog bekeren jongens.. dit is nou de macht van allah ( prijze zijn baard in vrede)

  beter afschermen van de site leidt alleen maar tot verdere polarisatie..

  * is in flauwe stemming *

 2. 17

  @10: Als iets bedreigend is, is het nog geen terrorisme. Ik merk dat het woord aan een hevige inflatie onderhavig is.

 3. 18

  Wellicht na een hevige deflatie.

  wiki:

  Terrorisme is van oorsprong het opzettelijk verstoren van andermans leven waarbij de tegenstander wordt gedwongen hieraan mee te werken.

 4. 21

  Mijn punt is dat het begrip in de loop der tijd verschoven is naar extreem verstorende levensbeinvloeding. Vanuit historisch perspectief is het het een ongeldig argument te stellen dat het begrip aan inflatie onderhevig is.

  Een woord is een “golden pin” die een abstractie in groepsverband middels klanken afperkt..niet statisch aldoende.

 5. 23

  Ach, ik neuzel maar wat. Woorden zoals “terreur” zouden vervangen/gesplitst moeten worden. Er zit ook een politiek luchtje aan, vertroebelt elk “begrip”.

 6. 24

  @18: Heeft die hakker jouw gedwongen om Sargasso mee te hakken? Oke, dan kan ik erin komen.

  Mijn reactie (#9) was overigens meer aan het adres van #8, die stelde dat heel Sargasso (inclusief reaguurders?) gedwongen werd zich tot de Islam te bekeren door deze hak. Ik kon dat niet helemaal volgen (of beter die voorlaatste twee woorden in omgekeerde volgorde).

  Ik heb toch al een mug/olifant gevoel bij deze hele post. Een blije puber is vannacht langsgeweest om zijn vriendjes te showen hoe knap hij is en heeft geen schade aangericht. Zijn actie was ongedaan gemaakt nog voor ik vanmorgen mijn internet aanzwengeld had. Waarom zouden we daar meer van maken dan het is?

 7. 25

  omdat rc en en sargasso attentiehoeren zijn bismarck that’s why.
  firewall ik kan niet uploaden , moahaha
  dan link je toch naar imageschack of weet ik wat voor uploader en niet je commerciéle dode peerd in de hoek?

  Of is dit zelf gefabriceerd komkommernieuws ? zijn we weer bezig bezoekers rond te pompen en dienen wij oh en ah te roepen bij gebrek aan beter nieuws?
  we zijn vandaag zo vrolijk zo vrolijk zo vrolijk

 8. 26

  WÀÀÀT?! Zze hhebben ttoch niks meegenomen hoop ik? Bedoel: ER ZAL TOCH NIKS GEBEURD ZIJN MET ME REACTIES? Nou, dat ze niet in vreemde handen zijn gekomen? En zie je wel dacht ik het niet altijd dezelfden: waren het geen vieze communisten of fascisten…waren het wel die vuile moslimterroristen! En altijd als je op 1 oor ligt, de lammelingen. Gelukkig dat er nog wakkere buren waren anders…

  Maar we kunnen zo toch niet meer met goed fatsoen rustig gaan slapen mensen? Weet niet hoe het met u zit maar mijn handen jeuken. Burgerwacht, vigilantes, de hele rattaplan. Want ze laten toch sporen achter? Nou dan, VOLGEN..tot de bron. Uitroken, kromstompen, kadavers laten wegrotten in de felle zon, minstens…De Wraak zal zoet zijn.

  O ja…het zal.

 9. 28

  @25: Het zijn toch reaguurders, die hier de zaak opblazen (#8: die ons adviseert te bekeren tot islam, #10 die vindt dat er sprake is van terrorisme).

  Toegegeven, als Steeph er geen post van had gemaakt, waren er geen slapende honden wakker gemaakt. Of zijn er veel sargassoreaguurders die ook RC lezen (naja, dan kun je het toch altijd nog glashard ontkennen)?

 10. 29

  @larie, #18: Dat is wel een hele brede definitie. Normale mensen noemen dit gewoon vandalisme. Als er een plaatje van een satanische metalband op was gepatst, had je het toch ook geen satanisch metalterrorisme genoemd?
  Bij terrorisme hoort een politiek oogmerk en het is vrijwel altijd gericht op het veroorzaken van angst in en het ontwrichten van de samenleving. Daar heeft dit niks mee te maken.

  Zie ook vandale.nl; terrorisme is “het ontwrichten van een samenleving door daden van terreur, met een politiek oogmerk”.

 11. 31

  @MS: Vooral bijna 4 jaar aan postjes beschikbaar houden. We moeten ze nog een keertje inlezen in het huidige WordPress, maar dat is geen eenvoudige/snelle klus.
  Krijgt wel meer prio.

 12. 33

  @Steeph

  Weet je zeker dat de database in orde is? Ik bedoel, ik neem even aan dat een en ander onder een eigen gebruiker draait, dus in de db kan zomaar iets veranderd zijn.

  Ach, ze zullen de PHP engine of een module wel gefopt hebben. Vandaar de afwezigheid van html en body tags.

 13. 34

  @MS: Nee, ze zijn niet in de db geweest. Ze hebben een soort include truc uitgehaald op een php bestand. Langs die weg toegang tot een directory gekregen waarmee ze bestandjes konden maken/overschrijven.

 14. 36

  Heh hema.., zeikwijf! Alleen retecoole mensen bewaken de internets als iedereen ligt te maffen

  En sorry hoor maar de afwezigheid van tags is een triviaal weetje, om dan iemand voor lutser scriptkiddy uit te maken is wel een beetje dom. Je kan beter erg blij zijn dat je iemand getroffen hebt met nog enige form van fatsoen in zijn flikker. Het is in elk geval iemand die zijn prioriteiten kent, html is triviaal. Ik zou mijn filesysteem heel goed na (laten) kijken want die achterdeur bestaat zeker.

 15. 37

  @ #36 zwartwit:

  Jaja, kudo’s aan de hardcore hacker die weet prioriteit te stellen!! Ehhh.. Hoeveel bezoekers hebben zijn exploit uiteindelijk kunnen zien voordat ‘ie verwijderd werd?

 16. 38

  @36: Al twee achterdeuren verwijderd :-) Tevens heel brutaal die hacker een mailtje gestuurd en hem bedankt voor het, ietwat bot, wijzen op ons beveiligingslek zonder gelijk alles stuk te maken. Aan hem gevraagd wat hij aanbeveelt om dat te voorkomen. Eens kijken hoe groot zijn ego is.

  @su: Hooguit 300 mensen gegeven de normale bezoekpatronen tussen 4 uur ’s nachts en half negen ’s ochtends.

 17. 41

  Oh ennuh.., doe voor de grap ff een google zoekding op het mailadres van de ongewenste bezoeker, dan begrijp je wellicht dat het belangrijk is mensen, die veelal niet genoeg kennis hebben om dit soort zaken te voorkomen, te wijzen op het belang van een juiste pakketkeuze.

 18. 43

  Is overigens geen verwijt, meer een bevestiging van het feit dat wanneer een pakket te veel mogelijkheden heeft, het erg moeilijk wordt om de veiligheid te overzien.

  Het is een massa-exploit, die voornamlijk gebruikt wordt om malware te verspreiden en om sites van boefjes te SEO-en, ook weer voor de malware, Dat “bezoekers” de site “zien” is wel het minst belangrijke.

 19. 45

  @ #40 zwartwit:

  Als het alleen daarom gaat, wat is er dan zo verkeerd aan een discreet mailtje naar de webmeester(es) van degene die je wilt waarschuwen? En waarom backdoors openen terwijl je je hack breeduit adverteert op de voorpagina? Scriptkiddie dus.

 20. 46

  @zwartwit: Zijn jouw ramen thuis van gewapend en kogelvrij glas? Nee? Moet je niet klagen dat er een keer ingebroken wordt, al was het maar om aan te tonen dat glas het kwetsbaarste deel van de verdediging van je huis is.
  Ga dagelijks wat stenen gooien als je het niet erg vindt. “if you can’t…..”

  Blijft een debiele redenering.

  Overigens zat het gat (nogmaals) niet in WP maar in de archiefsoftware (weet niet eens meer hoe dat heet, voor mijn tijd).

  Dus eens met su.

 21. 49

  @ Steeph

  Nee gewoon dubbel glas, op de eerste etage en een paar goede sloten op de deur. Plus een aantal niet nader te noemen veligheidsmaatregelen, nog nooit last gehad van inbraak, Amsterdam, pijp, ik klaag niet.

  Ik kan me uiteraard vergissen over de wijze van toegang (heb immers geen prompt gezien), je gaf al aan dat het waarschijnlijk via de oudere software van het archief is gebeurd. Ik geef alleen maar aan dat wordpress nog steeds zo lek is als een mandje. Inderdaad, klik en go, tof pakket heh?
  Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  Ik ben zelf best handig maar heb wordpress afgeschreven. simpelweg omdat het te onoverzichtelijk is qua code.

  Een achterdeur is standaard, omdat het dus inderdaad niet gaat om “gezien worden, maar omdat je server in de toekomst een ander doel kan dienen. Ik zei al geen verwijt, mijn menig over cms-pakketten.

 22. 50

  Een achterdeur is standaard, omdat het dus inderdaad niet gaat om “gezien worden, maar omdat je server in de toekomst een ander doel kan dienen.

  Doen professionele inbrekers dat ook dan, de eerste dag alleen de slot kraken en een briefje op de voordeur prikken: “HAHA, L1PS SUX B1GT1M3!!”, om de volgende dag pas de buit op te halen? Lijkt mij dat ze dan vaak worden geconfronteerd met vervangen sloten.

 23. 51

  tiep maar raak su, als je appels met peren gaat vergelijken ben je mij kwijt.

  WordPress kent te veel functionaliteiten en plug ins en wordt veelal gebruikt door mensen die te weining kennis hebben om de mogelijkheden die die functionaliteiten bieden (en dus ook de slechte) te kunnen overzien.

  Daarnaast is het pakket simpelweg te populair, samen met onoverzihctelijk veel functionaliteiten een dodelijke combinatie. Aangezien het erg interessant/lukratief wordt om te zoeken naar gaten. Die dus ook doorlopend worden gevonden. Je blijft patchen met dat spul en dan ben je dus nog steeds lek.

 24. 52

  Als het lek in de archiefsoftware zat… waarom is het archief dan nog actief? Of is de webmeesteres zo snel dat ze dat ze dat lek al heeft gepatcht?

 25. 53

  @Lammert: Lek is deels dicht doordat rechten veranderd zijn. Maar om zeker te weten dat er niet nog een foefje is, moet alles uiteindelijk over.
  Echter, we houden van onze historie. En google ook :-)
  Dus we nemen gewoon weer een beetje risico.

 26. 54

  Enfin, samenvattend kunnen we nu elke discussie over ISLAM/WILDERS/FITNA/SLAAP ZACHT opleuken met de mededeling:

  Netherlands sh0w s0me R3psect! Lammers!

 27. 56

  Doen wij dat ook moslims site, s hacken als er een vliegtuin de twintowers ingeboord wordt met duizende doden denken ze daar ook aan.En zo debiel hackt duizende site, s voor een filmpje waar weinig kwaad inzat maar wat wel de realiteit is helaas