1. 3

  @1 Dubbel? Aan de VS, gezien de foto achter hem, en aan Israel? Of driebubbel?

  Overigens liepen in het verleden PvdA- ministers en -kamerleden tijdens kabinetsonderhandelingen de deur plat bij de Amerikaanse ambassade, dus waar de loyaliteit van sommige kamerleden ligt, kun je je sowieso geregeld afvragen.
  (Kan geen link naar het VN artikel vinden.)

 2. 4

  @3: maar de PVV is de enige partij die daar zo over fulmineert. Zij zijn zelfs van mening dat iemand met een dubbele loyaliteit geen volksvertegenwoordiger kan en mag zijn, althans…… als het Aboutaleb of Albayrak betreft.

 3. 8

  @7: Het maakt allemaal geen klap uit wat Joop den Uyl deed, de PVV heeft verklaard dat zij vinden dat iemand met een dubbele loyaliteit geen volksvertegenwoordiger kan en mag zijn. Dit is niet alleen een dubbele loyaliteit, maar ook een dubbele moraal.

 4. 10

  @9: Klopt. Voor jou en mij is dat zo, maar bedenk je eens hoe de PVV zou gillen als Albayrak vanachter een marokkaanse vlag haar werk zou doen.

 5. 13

  Dat is in mijn ogen wat anders. Dat is waar. Maar iemand van een dubbele nationaliteit beschuldigen omdat ie een verkeerd vlaggetje op zijn buro heeft lijkt mij een beetje gek. Maar goed. Wat mij betreft zijn alle middelen geoorloofd dus knock yourself out.

 6. 15

  @13: Wil je daarmee suggereren dat Geert Wilders dit omgekeerd niet als “bewijs” zou hebben gehanteerd? Hij kiest er voor om zichzelf te portretteren achter de vlag van Israël. Zo’n ding heeft nu eenmaal een symboolfunctie.

 7. 16

  Ach, zo erg is dit toch allemaal niet? We hoeven Hero´s loyaliteit niet in twijfel te trekken. Dankzij deze foto kan Harry van Bommel nu ook een Palestijns vlaggetje op zijn bureau zetten, zonder dat de PVV daar over mag klagen.

 8. 17

  @16: Van mij mag ‘ie, maar als de uitkomst van de discussie daardoor luidt dat de PVV destijds een hoop herrie gemaakt heeft om iets dat niets voorstelt, wil ik ze dat ook hardop horen zeggen.

 9. 20

  @17: dat bedoel ik maar. De hoop, dat de PVV of Wilders ooit toe zullen geven, dat ze fout zitten, heb ik al lang opgegeven, maar de volgende keer, dat ze herrie maken om zoiets ombenulligs, kunnen wij deze foto weer tevoorschijn toveren….

  @18: hoofddoekjes zijn toch al lang belast (minimaal met de BTW)? Als Geert voorstander van dubbele belastingen is, mag ie dat van mij heel vaak verkondigen hoor. Vandaag de hoofddoekjes, morgen de maatpakken ;-)

 10. 21

  En Hero, hoe sociaal is het om mensen die vervolgd worden en zelfs moeten vrezen voor hun leven terug te sturen, zodat politieagenten hier een halve procentpunt extra loonsverhoging te geven?

  En Hero, hoe hypocriet is het om altijd te fulmineren over achterlijkheid in de moslimwereld en dan te klagen over mensen die als gevolg van die achterlijkheid hierheen komen? Moeten we al die vrouwen terugsturen naar Somalië om ze te laten besnijden? En die homo’s terug naar Iran om ze op te laten hangen?

  En Hero, hoe stupide is het een Israëlisch vlaggetje op je bureau te zetten als je zelf altijd klaagt over dubbele loyaliteit?

  En Hero, hoe is het om een verachtelijk mens te zijn?

 11. 22

  Als ik het posterframe van het filmpje zo bekijk lijkt het wel een oud-New Yorkse zionistische lobby.

  Het zal ook wel. Waarom stemmen mensen hierop? Het doet geen recht aan de situatie om dat deel van de bevolking als achterlijk te marginaliseren.

 12. 24

  @22: Die mensen zijn niet achterlijk – tenminste, niet allemaal, Dion Graus bijvoorbeeld is wel echt achterlijk – maar ze maken wel een achterlijke keuze op basis van gebrekkige informatie en krom redeneren. Daar mag je ze best op wijzen.