Gaza- kassen en stad voor Palestijnen

Gaza van boven De ontruiming van de joodse nederzettingen op de Gaza-strook gaat door, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Ook steeds meer kolonisten schikken zich hierin en treffen toekomstgerichte maatregelen voor de doorstart van hun boerenbedrijf buiten Gaza. Een samenwerkingsverband tussen Israël en de Wereldbank heeft 450 boeren in Gush Katif ervan overtuigd om bij vertrek hun kassen niet te vernielen zodat Palestijnse boeren ze kunnen overnemen. In ruil daarvoor ontvangen de kolonisten een premie voor de bouw van nieuwe kassen buiten Gaza. Each farmer would be paid an average of $40,000, with which he would be able to build new greenhouses similar to the ones left behind. (Ha’aretz)

Maar ook de Arabische wereld toont zich constructief. Terwijl Arabische landen vroeger de Palestijnen enkel steunden met holle rhetoriek en/of investeerden in terroristische organisaties gaan de Verenigde Arabische Emiraten nu voor 100 miljoen dollar een stad bouwen in de Gaza-strook. The United Arab Emirates is to build a new town for Palestinians on the site of demolished Jewish settlements once Israel withdraws from the Gaza Strip. It said the development, to be named after UAE President Sheikh Khalifa, would house 30,000 to 40,000 Palestinians (Ha’aretz) [via: HeadHeeb]

 1. 1

  Carlos, je leest teveel Zionistische blaadjes. Die hele Gaza ontruiming is een media stunt die nooit gaat plaatsvinden of ten hoogste 3 weken duurt. Het hele patroon tot nu toe is dat van een schijnterugtrekking, Zionisten geilen op Arabieren killen, daarom maak ik me ook zo’n zorgen dat ons hele westerse politieapparaat nu door Zionistische, trigger-happy consultants wordt voorgelicht in terrorisme bestrijding. Kan iemand de film nog terugdraaien, please????

 2. 4

  Kibboetswoningsloop. Knappe vent die er mij de zin van uitlegt.

  Er is overigens enige haast bij. Over een jaar of tien heeft de zich wonderbaarlijk vermenigvuldigende Sjas zo’n meerderheid in het parlement dat het ontruimen van stukken “Groot-Israel” geen kans meer heeft.

 3. 5

  Ken een Israeli, verdeler van me in het midden-oosten. Bij onze eerst ontmoeting fronste ik de wenkbrauwen en vroeg hem: lusten ze eigenlijk wel joden in moslimlanden?
  Zijn antwoord was : als hij geld bij heeft wel.
  Zowel joden als arabieren zijn zakenmensen in hart en nieren.
  Het is al zeven jaar prettig zakendoen met hem en zijn relaties. Mijn persoonlijke conclusie: heel dat kruidvat kan enkel worden opgelost door geld: een economie opbouwen en ervoor zorgen dat elke bom bij de ander, net evenveel pijn doet aan de eigen beurs.
  Dat of gewoon alle US subsidies aan Israel stopzetten.

 4. 6

  Met Heidekonijn ben ik het eens dat de oplossing in de economie moet worden gezocht. De Palestijnse gebieden en Israel zijn economisch zo met elkaar vervlochten dat een fysieke scheiding voor beiden geen leefbare optie is.

  In Amman ontmoette ik een tijdje terug Osama (in 2000 nog een heel onverdachte naam). Osama was een Palestijn die destijds uit Koeweit was gekickt na de Eerste Golfoorlog. Hij nodigde ons uit voor een copieus diner aan de rand van de stad met uitzicht over de Jordaanvallei en heel in de verte Jeruzalem. Tijdens dit rijkelijk met bier en wijn besprenkelde diner bleef hij maar herhalen “we need bizzenizz.. we need bizzenizz..”. Uiteraard veinsde hij voor zijn westerse tafelgenoten politieke correctheid, maar dat bizzenizz meende hij.

 5. 7

  Nou Carlos je flesje Carmel (afgeleide van ‘bint al karm’, dochter van de druif) heb je al bijna binnen volgens mij, ik denk juist dat Caprio te veel leest en vergeet naar buiten te kijken ;-)

 6. 8

  Los van de weddenschap heeft Carlos natuurlijk wel gelijk dat daar geen vrede gaat uitbreken, zoalng de palestijnen een dusdanig mager en onzeker inkomen hebben dat ze onmogelijk tevreden kunnen zijn. Sociale ongelijkheid is nu eenmaal een goede voedingsbodem voor de mensen waar we hier in onze Europese steden zo bang voor zijn.