Foto des Tages – Wildplassen wordt beboet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Wildplassen wordt beboet

Gezien op Brussel Centraal – Januari 2008

Reacties (10)

#1 El El

Dit is nog een graadje erger: SP wil databank voor hondenpoep.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article509771.ece/SP_Tilburg_wil_databank_voor_hondenpoep?source=rss

Natuurlijk weer in het onevenaarbare Tilburgse stadje T.

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik snap hem niet. In Nederland wordt wildplassen toch ook beboet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Kroshka

Wat een gezeik…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 zmc

Ik stond een paar maanden terug op station Deventer. Moest enorm zeiken, want ik had natuurlijk alweer 2 uur vertrading. Enige toilet koste 50 cent. 50 cent erin, deur open, 1 grote tyfuszooi; overal papier, pis, kots en stront. Ik heb toen het hele toilet maar even schoongespoten met mijn krachtig reinigende zeikstraal. Is dat ook wildplassen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Juan Corfege

de grap is natuurlijk de manneken pis, de grootste wildplasser in de geschiedenis

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 S’z

Men wil waarschijnlijk vermijden dat het met Brussel-Centraal dezelfde weg op gaat als met Brussel-Noord. Manmanman wàt een urinegeuren had je daar vroeger. En nog steeds. ’t Is de laatste tijd wat gebeterd, maar gegeven het aantal pendelaars dat dagelijks door de snijdende geur van asocialen hun pis en andere stankjes moet, is enig ontraden dan wel bestraffen wel op z’n plaats.

(Met een aantal pendelaars hadden we al gedacht aan een ludieke actie om de pers mee te halen, waarbij we voor de wildplassers een bouwvakkerstoilet zouden huren met ’n duidelijk opschrift à la “gesponsord door de pendelaars die het beu zijn dat de beheerders van dit gebouw zelf geen oplossing kunnen bedenken”. Overigens valt er nog wel meer te klagen over Brussel-Noord en het bijhorende gedrocht genaamd CNN. Wel leuk was dat ik er ooit een dakloze heb zien liggen slapen op een karton … dat dan weer bovenop een afgedankte lattenbodem lag.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 S’z

Wie zich geroepen voelt die actie alsnog tot stand te doen komen : mailen bureel blog svp.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 S’z

Die “duwen” is anders ook leuk mee in de foto opgenomen, Olaf !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Thomas

ik was laatst met wat vrienden en ik moest enorm zijken dus ik zij tegen mijn vriendinnetje ik ga even pissen, zij zij ik ga mee ik wou bij een resturand naar binnen lopen maar ze trok me mee. ze nam me mee naar achter een cafe en deed me broek uit ze hield me pik vast en trok er aan en wachte net zo lang tot ik ging pissen. dat duurde niet lang maar ik kon niet anders! is dit ook wild plassen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bob Kattemölle

Als oud-hoofdopzichter van de Stadsdsreining der gemeente Dordrecht, liet ik destijds iedere maandagochtend een spoelspuitwagen rijden langs de geijkte wildplasplaatsen in het uitgaanscentrum. Om de legio meurende urinerestanten van de mij bekende vaste pispaalobjecten te laten schoonspuiten. Niet dat dit op de lange duur nog iets uithaalde, want het gros daarvan was toch al lang & breed helemaal uitgebeten van de zeik. Zelfs de eeuwenoude nissen van de Dordtse Dom ontkomen er nog steeds niet aan. Het is natuurlijk wel een zegen dat die ouderwetse openbare urinoirs uit het stadsbeeld zijn verdwenen, want je wilt zelfs nú nog niet weten wat zich daarin aan smerigheden afspeelden. Gemeenten moeten m.i. het bouwen van openbare toilethuisjes in hun begrotingen opnemen. Bewaakt derhalve, en uiteraard geschikt zijnde voor dames en heren. Een computer moet dan maar eens becijferen hoe lang de gemiddelde Nederlandse man is, om de hoogte van de aan de wand hangende urinioirs te bepalen. Maar ik geef de overheden nu alvast op een briefje, dat men dan grosso modo op de aloude loodgieterswetmatigheid zal uitkomen, die spreekt van:’onderkant snikkel = bovenkant pisbak’.

 • Vorige discussie