Foto des Tages – Sauron’s Kingdom


Moskou vanuit vogelvlucht perspectief, door Alexander Petrenko. De duurste stad op aarde kampt met toenemende luchtverontreinging. Het aantal auto’s is nu ongeveer drie miljoen en stijgt nog steeds. Om de stad van electriciteit en warmte te voorzien zijn er twaalf energiecentrales en 53 kleinere districtscentrales voor stadsverwarming nodig. Nog 3000 fabrieken bevinden zich binnen de stadsgrenzen. Op veel locaties in Moskou zijn de concentraties vervuilende stoffen in de lucht 10 tot 20 maal hoger dan wettelijk is toegestaan (bron).

 1. 8

  Al die bloggers die altijd maar in de weer zijn met hun inspiratormeters®©™ , alsof ik inspiratie heb?! Bloggen moet pijn doen, iedere dag weer, keer op keer. Het is een roeping, het is het Heilig Vuur dat in je brandt, of niet natuurlijk…

 2. 11

  Nadenken doe ik ook, tussen de inspiratie door. Kwestie van mulitasken.

  Maar ik zie dat je heus wel weet wat er allemaal bij komt kijken, dus niets houdt je nog tegen?!

 3. 12

  Ow even een smiley natuurlijk ;-)
  Als the peoples peoplesmanager moet ik natuurlijk wel mijn menselijke kant blijven tonen, anders rennen al die vrijwilligers direct weg… ;-) ;-) ;-p

 4. 13

  Jawel, de ‘publish’ knop, de lezer moet zeker niet te licht denken over de laatste move die een blogger maakt. Het is deze move, voorzitter, die me steeds zwaarder valt. Het is nogal niet nix als 1,9 miljoen mensen je ineens lezen; dan kan je stukkie maar beter goed zijn ook.

 5. 14

  Sauron’s Kingdom?

  Tendentieuze titel.

  Ik weet niet waar dat World Frontpage – de bron – voor staat, maar het zou me niet verbazen als het dateert van de koude oorlog.

  Wel een erg gave foto trouwens.

 6. 21

  @Carlos
  Dat het aan LOTR refereert wist ik ook wel, vandaar dat ik het een tendentieuze titel vind.
  Als het niet world frontpage is die het verzonnen heeft dan maakt dat het verder niet minder tendentieus.

 7. 24

  Ach man die russen dat zijn toch ook een stelletje orks bij mekaar, laten we mekaar geen mietjes noemen.

  @Carlos, de factuur voor bovenstaande coaching sessie gaat nu op de bus richting V.O.F. Stichting De Sargasten B.V..

 8. 29

  @24
  Zo is dat. En de anderen kunnen er niets van?

  VS:

  China:

  India:

  Het enige wat ik hier zie is een geweldige fotograaf.
  Verder geen verschil met de rest van de wereld.
  Is de wereld dan Sauron’s Kingdom?

 9. 31

  @Kornuit: ik ben je baas. Ga nu maar snel op kutte wijze reaguren op PF waar je thuishoort, slijmerig stuk incompetentie.

  @larie ik ken natuurlijk helemaal geen Russen, gek. Ik ken het wel op zijn russisch, dat is best vet.

 10. 33

  HansR: het is de eerste associatie die het beeld oproept. In mijn geval was het een luie copy paste, nou ja noem het maar lui, ik ben voorlopig weer de enige die hier iets blogt tsssk…

  Je ziet die rook en denkt Sauron’s Kingdom, bij mij ging het omgekeerd ik zag eerst de foto, toen de titel en dacht verrek! In tweede instantie denk je aan Poetin en zijn subtiele manier van besturen, dit zal bij veel mensen in het Westen een tweede instemmende associatie oproepen. En ja zo’n stakker ben ik dus ook.
  Meer is het niet, niet meer en niet minder.

  Als hier nou stelselmatig de Russen gedemoniseerd zouden worden? Nou nee, ik denk dat ik een vergelijkbare foto van Nederland, Verenigde Staten of Nigeria ook met een dergelijke titel 1op1 had doorgeplaatst. Overigens doe ik zelf vaak gewoon wel de moeite om iets unieks te bedenken.

 11. 41

  @Carlos, Ik bedoelde groter dan de 800 versie. (Er staat trouwens nog wel ‘klikken voor vergroting’ maar dat zal een vertraagd bericht zijn) Beetje klein voor zo een imposante foto, vandaar :)

 12. 44

  Het enige wat ik met mijn dome doe is rappen, larie: “straight off the top o’ my dome… gonna rocka-rocka-rocka microphone”. Wat vraagt u? Ja dat klopt. Ik was dat ventje met die blonde dreads uit die clip.

 13. 46

  @KO#32
  Sheesh…
  Mag ik effe?

  Wat is dat toch met die KO en MS?

  En behalve de hoge noren natuurlijk ook al die door het ijs gezakte boerenpummels uut holland.

  Want hebbie wellus naar fotos van dat agtelijke stukkie beer gesien bij brielle? Agtelijke hufters. En maar lullen dat die russen de kl**tzakken zijn. Ha, nou ik roep het tog maar hoor. We motte meer verdiene dus meer van dat stugge zwart de lug in spuite!

  Ha, ik ben de zeur van zargaso!

  en

 14. 59

  De foto doet mij eerder denken aan Bladerunner dan aan die LOTR meuk. Het is natuurlijk ook zo dat met de Moskouse temperaturen de rook en damp wel erg dik wordt aangezet.

 15. 63

  Ik ben hier voor de moment zowat aan ’t sterven van de vuiligheid in de lucht … Vlaanderen zit op dit moment al twee dagen in dichte mist.