Foto des Tages | Las Hijas Gothic

zwarteschoenen
Jarenlang wist de Spaanse premier Zapatero met succes zijn dochters uit de pers te houden. Begin deze week ging het mis toen hij met mujer en hijas naar Nueva York afreisde voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties. De receptie op het Witte Huis bracht voor altijd change in het Spaanse persbeleid. Een fotograaf vroeg de meiden te poseren met de president, een ambtenaar zette de foto op de website van het State Department en de internets deden de rest… Twee wat schuchtere chicas staan voorovergebogen in zwarte jurken, eenmaal zwarte mascara en zwarte polsbandjes: ola somos gothicas. [bron met foto]

 1. 4

  Maakt heel wat linguas los in Spanje.

  En ik vraag me af hoe het presidentieel paleis publicatie van allerlei foto’s heeft weten te voorkomen? Inzage vooraf van álle te publiceren persfoto’s? Of van alle binnenlandse media? Dat kan/mag toch niet?

  Als zoiets in Nederland zou gebeuren zou het land te klein zijn.

 2. 6

  Ik vind dit geweldig nieuws. Een man kan het niet voorkomen dat hij dingen van zijn dochters leert. Dit verteld voor mij zeker wel iets over de mens Zapatero.

 3. 9

  Goh, #3 ? Of meer cosplay ?

  @#6 : zwaar doorpuberende dochters lijkt mij mogelijk ook ’n verhaal van verzet tegen ’n papa die nooit thuis is en zo van die dingen ?

 4. 10

  Wie leert er niet van zijn kinderen?

  Ik zat eens 4 jaar in de VU-collegebank met medestudenten die mijn kinderen konden zijn..de beste schop onder mijn kont die ik kon bevroeden.

  Dank.

 5. 11

  Gothic!

  De subcultuur die zich afzet van andere subculturen…door een subcultuur te zijn.

  Ze zien er ook altijd zo verschillend uit, goths.

 6. 13

  @ 11

  Een vriend van me zei eens (over punkers/krakers): “die krakers willen allemaal niet-burgerlijk zijn en zich onderscheiden van het klootjesvolk dat elkaar naaapt. Er liep net zo’n demonstratie onder mijn raam langs, nog nooit z’n homogene groep losers gezien.”

 7. 16

  Dat hele goths-gedoe is net zo beschamend als iedere andere trend, van disco-look tot punkers. Gewoon een kindertrend waar men zich later voor schaamt. Kwestie van erbij horen of opvallen. Zo waren wij ook in de jaren ’80. De foto’s van toen doen nu pijn aan mijn ogen.