Foto des Tages – Ice Storm


Vlak voor de jaarwisselling had de Mid-West regio in de Verenigde Staten last van sneeuwstormen waarin zelfs enkele mensen omkwamen (NOS). De staat Nebraska kreeg een ijsstorm te verwerken. Amateur fotografen vullen websites met spectaculaire foto’s van het verijsde landschap: Cellar IotD, extremeinstability.com, underthemeso.com. Hou rekening met trage laadtijd vanwege de diepgevroren kabel van de internets.

 1. 1

  What happens when it forms around every single wire and every single support on every pole, for miles and miles? It’s a total disaster for the infrastructure.

  Elke keer als ik in de VS ben, sta ik toch weer vol verbazing te kijken naar die bovengrondse (telefoon?) kabels. Zelfs in een grote stad als San Francisco. Op de een of andere manier doet het me erg armoedig aan. Een beetje DDR sfeertje.

 2. 3

  @boog: Probeer maar eens in San Francisco met je schepje een gleuf te graven. Dan begrijp je waarom ze bovengronds hangen. Nog even los van het breukrisico door aardbevingen.

  (voor de rest van het land is het een ander verhaal)

 3. 4

  Er liggen anders in SF genoeg kabels wél onder de stoep. Maar misschien is dat idd. in de lagere delen (waar je dus wel een zand/klei/etc ondergrond hebt).

  Een van de dingen die me in SF opvielen waren speciale ‘putdeksels’ waar de TV kabel aftakt.

 4. 6

  @biepbiep

  ooit in Parijs geweest daar zie je geen bovengrondse kabels.

  Soit je hebt idd in Europa ook bovengrondse kabels maar in the States procentueel meer dan in Europa.
  Momenteel zijn er dan ook drukkingsgroepen aant werk om te proberen meer kabels onder de grond te krijgen ginder.

  Belangrijkste reden is geld. Het is goedkoper en vooral makkelijker een kabel bovengronds te leggen dan ondergronds.
  Vooral als je een kabeltje bij wil trekken.