Fijne Vakantie mr. President

Terwijl Bush op zijn ranch geniet van een welverdiende 50e vakantie in 5 jaar tijd staat Cindy Sheehan nog steeds met haar tentje voor zijn deur. Bush heeft zich kennelijk voorgenomen om binnen te blijven. Het is natuurlijk eigenaardig dat de president van het machtigste land ter wereld niet in staat is om een gesprek aan te gaan met de moeder van een gevallene; ik geloof dat zelfs Balkenende dit nog wel zou aandurven. Weinig Churchilliaans gedrag van deze beschermer van de vrije wereld. Oftewel wat laat deze slappe lul zich weer eens kennen. Inmiddels hebben zich al meer familieleden van gevallenen en sympathisanten zich bij Cindy Sheehan gevoegd. Inmiddels kamperen er honderden voor de deur van Bush. Bush blijft binnen. Hij kijkt waarschijnlijk naar een DVD’tje want op de lokale TV kanalen van Crawford draait deze boodschap van Cindy Sheehan. Op de weg naar de Bush’ ranch staan de bekende kleine witte kruisjes. Rechts doet zijn uiterste best om Cindy Sheehan onderuit te halen en schiet zich daarmee in eigen voet. Er zijn zoals gewoonlijk weer eens twee partijen, de partij aan de kant van de machtigste man op aarde en de andere kant de moeder van de gesneuvelde soldaat die niets meer te verliezen heeft. Het is kortom weer genieten.

huffingtonpost (met interessant blog)
foto’s Camp Casey
CBS TV achtergrond verhaaltje
video boodschap Cindy Sheehan
truthout, met steeds t laatste nieuws over Cindy Sheehan
Bill O’Reilly “smearing” Cindy Sheehan
msnbc video interview met Cindy Sheehan op crooksandliars
mediamatters, over het “smearen”
news.google met zoekopdrachtje sheehan
michaelmoore.com
Video Bill O’Reilly met andere moeder van een gesneuvelde soldaat, aanrader
deel 2 van video Bill O’Reilly met andere moeder

 1. 1

  Als Bush met de moeders van alle gevallen soldaten moet gaan praten, heeft hij geen tijd meer om het machtigste land van de wereld te besturen…

 2. 2

  Is er nog iets anders dan zeuren over Bush wat je kan boeien DP?. Je eenzijdige drammerige kijk op de wereld begint me werkelijk te irriteren. Nog even en ik ga me even onbeschaafd uiten zoals jij hier de gewoonte van maakt.

 3. 4

  Dat is geen verweer DP. Ik bezoek deze log graag omdat ik hier iets leer en soms deelneem aan een virtueel gesprek. Momenteel schrik ik, ben een rustig debater, van de waas die voor mijn ogen trekt als ik iets van je lees. Ik neem aan dat je toch meer dan drie cellen hebt, daar scherm je graag mee, maar gebruik die dan eens en verbreed je visie. Enige reflectie is je vreemd, je reacties op reacties zijn verkrampt en geven blijk van een scherpe maar vernauwde visie en dat is jammer. Verder vind ik dat je reacties op enkele reaguurders hier gewoon niet kunnen, zo buiten de perken en wat wil je bereiken vraag ik me af. Je jaagt de reaguurders die ik toch graag hier wil zien weg, soort agent orange maar dan agent DP.

 4. 6

  Je kan dus niet tot drie tellen, helaas. Ik heb mijn best gedaan zo nu en dan in een werkelijke discussie te komen en het soms opgegeven maar het blijkt niet te kunnen. Olie en water zeg maar, jammer. Hopelijk wordt je wat milder in de loop der jaren.

 5. 8

  Met tot drie tellen bedoel ik dat je het lef hebt reaguurders te bestempelen als iemand zonder enige hersencel, hoe haal je het in je hoofd. Wat een belediging.

  Je fout omschrijf ik niet als fout maar als een beperkte belangstelling in wat er gaande is mondiaal gezien vanwege een sterk gekleurde bril. Er is niets mis met brillen zolang de drager zich bewust is van de kleur en daar de beperkingen van inziet. Dat is bescheidenheid en dat siert een verstandig mens, bij jou ontbreken deze inzichten.

 6. 9

  Ik heb 0 reaguurders bestempeld als iemand zonder enige hersencel. Bovenstaand bericht is nieuws in de verenigde staten en niet in nederland en hoort hier dus thuis. Daarnaast heb ik een hekel aan Bush c.s. en daarom vind ik het dus interessant nieuws. Ik heb namelijk een belangstelling voor zowel dingen die ik mooi en leuk vind en voor dingen waar ik een hekel aan heb.

 7. 10

  Maar goed, ik sluit af DP, morgen is het in Zurich een supergroot dansfestijn en ik doe mee. Ik mag je bevlogenheid wel maar vind het jammer dat je soms teveel prikt in dezelfde wantoestanden, de complexe samenhang over het hoofd ziet en dat er Altijd een andere kant is die qua gewicht niet verschilt van wat jij denkt.

  howdoe

 8. 14

  DP bewees al eerder het uit de mode geraakte bushbashen toch appetetijtelijk te kunnen reanimeren. En nu dus weer. Dit is bijna poezie, met een trema op de eerste e:
  “Er zijn zoals gewoonlijk weer eens twee partijen, de partij aan de kant van de machtigste man op aarde en de andere kant de moeder van de gesneuvelde soldaat die niets meer te verliezen heeft. Het is kortom weer genieten.”

  Heb nu al zin in het filmpje met Bill O’Reilly (http://bluntnews.com/drupal/node/110/play). Ik begrijp larie op zich wel, maar als de stupiditeit van Bush en zijn Foxfans, op een wijze a la DP, op een log a la Sargasso, al niet meer mag worden neergesabeld, ‘then the terrorists have already won’.

 9. 15

  Uit de Michael Moore site een absurd citaat van Cindy. Onschuldig meldt ze over de raid van haar kampje: “I have discovered that the White House press corps is always looking for something to do and someone to cover.” Het ontgaat haar helemaal dat hier pure spionage aan de gang is. Hopelijk for the better. Maar het idee uit de Bushes is nu ongetwijfeld om voedsel aan Matt Drudge en O’Reilly te geven.

 10. 18

  @Larie, DP geeft in deze pots bijna exact mijn eigen geestelijk draadje van gisteren weer. Jammer dat je je zo stoort. Een imbalance vul ik aan in de discussie, zo moet het toch ?

 11. 31

  Voel je dan ook verwantschap met Maarten ’t Hart en Anton van Duinkerken ? Allebei enorme geheugens. Qua aanpak van onderwerp = bijzonder vasthoudend op eigen/particulier niveau.

 12. 33

  Bush dronken is goed. Aimabel mannetje welhaast. Bij ‘watch my drive’ ook. ‘Rumors on the internets’ is inderdaad Bush als mislukte presidente-predikant.

 13. 34

  @mescaline, euh nee. Ik heb wel eens wat van ze gelezen maar ik ben vasthoudend omdat ik daar zelf zin an heb, niet omdat grote voorbeelden dat zijn. Zoals ik al schreef in reaktie 9 ik heb onderwerpen die ik leuk vind en onderwerpen die ik niet leuk vind en beide soorten onderwerpen hebben mijn belangstelling en daarom schrijf ik erover. Het gaat zover dat ik me opgeef voor newsletters om in mijn meelbox te zien wat er binnen is gekomen vwb mijn belangstellingen. Google news heeft wat dat betreft een goede functionaliteit. Als ik dan achteraf een stukje wil schrijven met veel links erbij dan heb ik mijn geheugen wel nodig qua waar stond dit en waar stond dat.

 14. 37

  Grote Voorbeelden ? Die tijd is geweest. MtH en AvD zeker niet. Ik heb ooit wel geleerd van een paar literairen en historici (A. Zinovjev, M. ter Braak o.a.) die nu helemaal zijn vergeten, moeilijk leesbaar ook, misschien wel terecht. Maar goed.

 15. 38

  Literatuur hou ik eigenlijk niet van….. mijn favoriete schrijvers zijn waarschijnlijk Arthur Conan Doyle, A.M de Jong en Edgar Allen Poe, waarbij wellicht alleen de laatste tot literatuur wordt gerekend. Ik ben meer een non fictie type of guy.

 16. 39

  Klopt, ik slaap ook.

  De raid bij Cindy is om uit te zoeken wat het volk denkt. Dat is de gotspe. Lezen wat het volk denkt is er niet bij.

 17. 42

  Ho ho, allemaal literatuur hoor. Beetje aktie, hmmm, Polletje Piekhaar moet je lezen. En dan veel van Brusse, de vader van Jan en Mark.

 18. 46

  Ondanks dat ik het een leuk stukje vind, toont het iets aan dat ik (en iedere Sargassolezer) al wist; namelijk dat Bush niet deugt als president (of als iets anders), maar het feit is dat deze man er zit.
  En ik moet helaas Larie ook gelijk geven, want als ik DP, die me overigens een buitengewoon aardig figuur lijkt, boven een post zie staan, dan benader ik het al met een korreltje zout.
  Ik denk dat het te vergelijken is hoe ik meneer Moore zijn films bekijk en documentaires a la Zembla. Het is te kortzichtig, met oogkleppen op en de eigen partij bepaalt wat er gebeurd. De andere kant (rechtse eikels meestal) krijgen niet de kans zich te verdedigen.
  Dit vind ik jammer!

 19. 47

  @e4 Ik vrees toch dat je pit er dan uithaalt. Weer fijn gaan polderen. De balans maak je zelf, daar komt ook discussie van.
  Let op, sommige posts op Sargasso zijn zo doorwrocht dat er niks meer te zeggen valt. En dan zie je dus maar 3 reacties.

 20. 48

  ik heb geen probleem met (linkse) visies, anders kwam ik hier niet, ik lees de posts met veel plezier, maar wat hoor en wederhoor zou soms leuk zijn

 21. 50

  Ik hoorde laatst op NPR dat Bush de vrouw in kwestie al eerder had ontvangen, maar dat deze (de vrouw) er nu een politieke reality show van aan het maken was en dat dat 1 van de redenen is waarom Bush haar nu niet nog een keer wilde ontvangen. Ik neem dus mijn eerdere voorbarige conclusie omtrent Bush terug.

 22. 52

  @Larie #4. Jij kent goeie mensen die DP zou wegjagen. Ik beken, ik ben lui, maar ik herinner me hen niet als ze nooit met een aardig belletje reageren. En er zijn opregt zeldene reaguurders.