FEMEN crasht Zweeds voetbalfeest

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Oekraïense protestbeweging FEMEN bekend van haar topless protesten tegen sekstoerisme en prijsverhogingen crashte gisteren bij de Zweedse voetbalfans in Kiev. “FUCK Euro 2012” was de boodschap: foto’s en video. De dronken Zweden leken echter niet erg onder de indruk. Doordat de halfnaakte demonstrante zich fel verzette tegen haar arrestatie kreeg het geheel een onaangename aanblik. Het leek wel een verkrachting, wat uiteraard precies de bedoeling is van FEMEN: shockeren. Maar het is de vraag of deze inmiddels ontelbaar herhaalde strategie nog effectief is? Voelen Westerse voetbalfans zich aangesproken, doen zij iets fout? Wat denkt u zelf bij het zien van het zoveelste topless krijsprotest?

foto bron: FEMEN

Reacties (6)

#1 majava

Pittig ding. :)
Maar nee, ik denk dat ze iets anders moeten verzinnen om sympathie te behouden, al mogen de puppies buiten blijven, wat ze ook verzinnen.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Voelen Westerse voetbalfans zich aangesproken, doen zij iets fout?

Nee en ja.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bernard Weiss

Voeballiefhebbers lijken mij per definitie al de knop om te hebben staan als het om politiek en meer bijzonder mensenrechten gaat.

En Fifa en Uefa hebben een voorkeur voor dictatoriale regimes die de vraag doet rijzen of er in de besturen van die clubs niet zelf al de nodige psychopaten aanwezig zijn.

Maar what’s new, ik stond in 1978 al te mopperen tegen het voetbal in Argentinië. En toen bestond GroenLinks nog niet eens.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 lapis - Reactie op #3

Zonder het EK hadden we het nu misschien niet eens over Timosjenko of de mensenrechtensituatie in Oekraïne gehad. Zo’n toernooi is de gelegenheid om de beerput van een land open te trekken.

Wat betreft FEMEN: ik heb eerder van ze gehoord, maar kan ik me niet herinneren waar ze nou eigenlijk voor/tegen protesteerden. Ik ken ze alleen van het middel, niet van het doel. De vraag “wat denkt u zelf bij het zien van het zoveelste topless krijsprotest?” zou ik denk ik met “hee, tieten” kunnen beantwoorden, misschien gevolg door “wat minder gekrijs zou leuk zijn”.

#4 Peter

Ik sluit me aan bij het protest tegen de geldverslindende, ontaarde voetbalmanie die met sport niets meer van doen heeft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4.1 Levi - Reactie op #4

woord! ..en bovendien zou Oekraïne ook wel eens wat meer zonnepanelen kunnen installeren.