1. 1

  Interessant! Beste milieumaatregel die er maar te bedenken is! Heeft misschien alleen nog wat differentiatie naar inkomen nodig (misschien de belasting gelijk maken aan een jaarinkomen en de vervolgtax aan 10% daarvan ofzo), om te voorkomen dat de meest milieubelastende rijkerds wel gewoon kinderen blijven poepen.

 2. 4

  Nouja mescaline, dat is een beetje onzin. Ik ken genoeg mensen die hier zijn komen wonen vanwege werk of studie. Lijkt mij dat een minder belanglijke levensbeslissing is als het krijgen van een kind. Eco(ego)-totalitarisme houdt ergens op.

 3. 5

  Ik dacht vnl aan Australiers.

  Overigens staat deze opvatting wel haaks op het bericht van een paar maanden terug dat de Aussies zich zorgen maakten over hun dalende bevolking. Gek eigenlijk.

 4. 8

  @5: Ja, want in tegenstelling tot Polen, Hongaren, Roemenen, Pakistanen en Chinezen vinden Australiërs verhuizen naar een ander land zo ‘duur en levensloopschokkend’ dat ze het nooit zullen doen. In welke tijd leef jij uberhaupt?

 5. 10

  #1
  De grootste milieubelasters in NL zijn de friet- en frikandeletende sloebers. De frituurolie die daarvoor nodig is, kost een menig Indonesisch oerbosje. Het lijkt me dat de kindersubsidie van deze mensen gelijk afgeschaft kan worden. Deal?

 6. 11

  Hmm.. niet echt. Men bakt vooral in zonnebloemolie. Sterker nog, ik heb nog nooit gehoord van een snackbar die gebruik maakt van palmolie (dat bedoelde je vast).

  De grootste vervuilers onder ons zijn natuurlijk de globetrotters . Je weet wel, die natuurbeschermers regelmatig naar een tropisch oord vliegen om aldaar de natuur te beschermen. Ook bekend als ‘hypocrieten’.

 7. 12

  @10: Kinderbijslag afschaffen (of beperken tot eerste twee kinderen) kan ik me ook prima in vinden, maar vind ik eigenlijk onvoldoende prikkel. Een onkinderbijlsag zou misschien ook kunnen helpen (misschien pensioens/aow-toeslag als je nog geen kinderen hebt gekregen bij je pensioen, die uiteraard stopt als je dan alsnog aan de slag gaat)?

  Probleem is natuurlijk wel de vader (wat als die zich niet meldt). Verplichte vaderschapstesten, daar zit natuurlijk ook niemand op te wachten.

  @6: Is goed toch? Die buitenlanders krijgen in het buitenland wel veel kinderen. Als we ze hier importeren gelden voor hun dezelfde regels, krijgen ze er dus ook minder. Het gaat uiteindelijk om het totaal aantal mensen op de wereld, dat moet stoppen met groeien (althans volgens ons eco-totalitairen). Dan bereik je meer in groeibeperking van buitenlanders, dan van nederlanders (ons geboorteoverschot is nu eenmaal stukken lager dan het wereldwijd gemiddelde). Dus laat ze alsjeblieft met zoveel mogelijk komen die buitenlanders, dat is allemaal winst in dit opzicht.