Europese vogelgriep-paniek verklaard

ik zit in uw europese genen...Waarom doen die Europeanen toch zo paniekerig over de vogelgriep vragen ze zich in Amerika af? Kipfilets blijven in de schappen liggen, ophokkingen en vaccinatiecampagnes beheersen het nieuws. Geholpen door o.a. de franse historicus René Favier wordt de Amerikanen uitgelegd hoe het allemaal zit. Het zijn enerzijds de talloze plagen die over ons Europeanen zijn gekomen, maar anderzijds ook weer de luxe positie dat de laatste decennia ons voedsel in principe altijd veilig is dankzij strikte wetgeving. Toch raar dat het artikel dan weer eindigt met het vermeende wantrouwen in de overheid? From the 14th-century plague known as the Black Death to cholera, typhoid and killer influenza, Europe has experienced waves of deadly pandemics that, like bird flu, came from abroad.. ..The source for much of Europe’s edginess was the April 1986 Chernobyl disaster. The stricken Soviet nuclear reactor spewed radioactive dust over swathes of Europe and spurred the rise of the green movement, which feeds on worries about food and environmental safety (Breitbart.com)

 1. 4

  Dat is niet bewezen maar het stikt van prion’s (piepklein infectieus eiwitje) waar je gestoord van wordt (CJD, GSS, FFI en Alpers) en ook nog ’s amoeben die dodelijk zijn.

  Zou het broodje maar laten staan ;)

 2. 6

  Dat laatste zinnetje ja.. zit best wel veel waarheid in; greenpeace en co voeden zich net zo met de angst van het domme gepeupel als de andere extremisten.

 3. 7

  Precies waarom ik geschiedenis ben gaan studeren: allerlei onbewijsbare vage causaliteiten en grote theorieen en dat allemaal onder het kopje wetenschap, briljant! Nooit spijt gehad van mijn beroepskeuze.

 4. 8

  Oef, nou effe wat anders hoor..Woest en Vredig, Woest en Vredig op de voorpagina! Kohle’s Queeste naar het vagevuur. Stroomopwaarts op de voorpagina !
  En de verbanning van een van de gelukkigen in het rijtje voor de journalist/ omroepmedewerker Jan de Vries uit het Brabantse lijkt me een geweldig agendapunt vlak voor de vrijmibo vandeSargasso redactie.
  Trouwens, als u nog een correspondent met verstand van zaken, bovendien iemand met een milde, aantrekkelijke, licht cynische humor, dan zou u eemn mailjte aan Stroomopwaarts moeten wagen. Van harte aanbevolen!

 5. 9

  Beste nove, achterstallig onderhoud ik weet het… het knaagt aan mijn ziel… vanavond weer een Koers te klussen. Nooit meer tijd voor niets.

  Maar dit soort waardevolle tips worden meegenomen en serieus genomen.

 6. 10

  Nou dan heb ik er nog een om het humeur voor vandaag grondig te verpesten vanwege de roodbestoven konen van schaamte. Ik stel voor ‘De Wereld van Martin Bril’ te promoveren tot ‘wegtrekker van 2006′ in Sargasso’s Blogroll van Nederlogs en tevens zou ik nu al een campagne om hem-en zijn blog- uit te roepen tot topkandidaat ‘ Beste Debutant’ voor de Bloggie 2007 ondersteunen. De jury zal anoniem zijn.